Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Martwię się lekko o mojego Ventunia, jak go wpakowałem w obudowę, na procu mam to https://www.x-kom.pl/p/1284952-chlodzenie-procesora-thermalright-peerless-assassin-120-black-120mm.html a zasilacz taki https://www.x-kom.pl/p/1316295-zasilacz-do-komputera-be-quiet-power-zone-2-1000w-80-plus-platinum-atx-31.html i wtyczka 600w jest kątowa, wpięta w grafikę zostaje jakieś 1mm luzu do radiatora  jest się czym martwić czy jakby co może go dotykać ?

Opublikowano
Godzinę temu, Voodoo2 napisał(a):

MSI sprzedaje podobno wyższe modele z cichymi cewkami.  

Przy kartach serii 90 to już powinien być standard w każdym modelu, ale nie dla księgowych. 

U mnie w 4090 Suprim X cewki grają. Może to dlatego, że PSU 750W.

Opublikowano
1 minutę temu, aetern napisał(a):

U mnie w 4090 Suprim X cewki grają. Może to dlatego, że PSU 750W.

"cichsze" cewki są dopiero w serii 5xxx, ale jakiś wyników z testów czy porównań przy tej dostępności tak szybko nie przeczytamy.  

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Elvis79 napisał(a):

wtyczka 600w jest kątowa, wpięta w grafikę zostaje jakieś 1mm luzu do radiatora  jest się czym martwić czy jakby co może go dotykać ?

Łatwiej jakbyś fotkę zrobił. Ale jak tam nie ma naprężeń pomiędzy jednym i drugim to ogólnie będzie działać :E

Poza względami estetycznymi i gorszym przepływem powietrza będzie działać.

Ale jak będzie minimalnie stykać to nie wiadomo czy jakieś wibracje nie będą przechodzić z jednego na drugie, od np. rozpędzonych wentyli na Ventusie.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, darekz napisał(a):

Jak to jest z tą gwarancją przy zakupie używanego Foundersa? 

Ktoś tu pisał, że przepada ona kompletnie po zakupie od innego użytkownika.

Przecież w razie "w" taki xkom, nie będzie mnie sprawdzał z dowodu czy dane na fakturze są moimi czy mojego kuzyna.

Ktoś ma jakieś doświadczenie z takim przypadkiem?

A no takie, ze jak zglosisz karte do naprawy to zorganizuja jej odbior z adresu osoby, ktora ja zakupila i odesla na adres do osoby, ktora ja zakupila. Jak zaczniesz kombinowac ze zmieniles adres, a przy okazji nazwisko, to wiadomo czym sie to skonczy. 

Kupujac FE godzisz sie z tym, ze nie masz gwarancji, to samo napisalem kolesiowi, ktory kupil mojego 4070FE. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
32 minuty temu, darekz napisał(a):

Przecież w razie "w" taki xkom, nie będzie mnie sprawdzał z dowodu czy dane na fakturze są moimi czy mojego kuzyna.

Xkom to jedyny sklep, który czepia się, gdy dane podane w formularzu reklamacyjnym różnią się od danych z faktury. 

Screenshot_20250303-130940_WPSOffice.thumb.png.565e1d6c340a585548132cbce7e8678c.png

Opublikowano
11 minut temu, Phoenix. napisał(a):

A wystarczy zrobic cesje na GW ;) 

W jaki sposób?

20 minut temu, Element Wojny napisał(a):

A no takie, ze jak zglosisz karte do naprawy to zorganizuja jej odbior z adresu osoby, ktora ja zakupila i odesla na adres do osoby, ktora ja zakupila. Jak zaczniesz kombinowac ze zmieniles adres, a przy okazji nazwisko, to wiadomo czym sie to skonczy. 

Kupujac FE godzisz sie z tym, ze nie masz gwarancji, to samo napisalem kolesiowi, ktory kupil mojego 4070FE. 

Strasznie niestandardowe jak na UE te warunki. Przecież mogę zmienić miejsce zamieszkania nawet kilka razy w roku (zdarzało się) i to ma mnie wykluczyć z ich gwarancji? Dziwne...

Opublikowano
2 minuty temu, darekz napisał(a):

W jaki sposób?

Kartka i dlugopis :D 

3 minuty temu, darekz napisał(a):

Strasznie niestandardowe jak na UE te warunki. Przecież mogę zmienić miejsce zamieszkania nawet kilka razy w roku (zdarzało się) i to ma mnie wykluczyć z ich gwarancji? Dziwne...

Adres nie ma nic od rzeczy tylko imie i nazwisko ;)

Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Kartka i dlugopis :D 

No i tu jest problem... Sprzedawca jest z drugiego końca Polski. Poza tym, czy NV taką cesje zaakceptuje? Więcej problemów niż korzyści z tymi FE

Opublikowano
3 minuty temu, darekz napisał(a):

Gwarancja to całkiem oddzielny temat. To jest kwestia producenta czy da na rok czy 6 miesięcy, czy na dane z faktury czy jakkolwiek to nie jest regulowane prawnie.

Inna sprawa to jest rękojmia i ta jest określona bardzo dokładnie przez prawo EU. Tutaj masz 24 miesiące w sklepie w którym kupiłeś. Jak kupiłeś w sklepie Nvidii to masz u nich. A w przypadku odkupienia GPU od innej osoby wraz z cesją na rękojmię według prawa muszą ci to uznać jako sklep.

Opublikowano
2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Chyba nie, skoro jasno mówią, że gwarancja nie przechodzi na nowego właściciela.

Ale gwarancja producenta to może mieć zasady określone przez producenta, a rękojma sprzedawcy czyli sklepu to oddzielna kwestia. Rękojmia jest określona prawem UE i każdy sprzedawca w UE musi to respektować. Rękojmi masz 2 lata.