To trzeba dobrze temat ogarnąć i ceny zwłaszcza materiałów co i jak.
Rekuperacja daje maksymalnie 15-20% odzysku ciepła ale teraz może ze względu na koszta dla firm dotacyjnych wstawiają pojedyncze rekuperatory w pomieszczeniach. Nie cała taka duża infrastruktra z rurami tylko wstawki w ścianach.
Koszt takiego rekuperatora to kilkaset złotych. Przy tak małym domu to pewnie ze 3 może 4 będą potrzebne.
Koszt wypożyczenia otwornicy to 200zł z koroną na dobę. W jeden dzień bez problemu te 4 otwory wywiercisz.
https://allegro.pl/oferta/solo-100-rekuperator-scienny-fi-100-pilot-higrostat-wtyczka-ventika-13809068387
o coś takiego chodzi.
a taka zwykła rekuperacja z rurami jednostką centralną czy pojedyncze?
bo jak firmy dotacyjne to wstawiają pojedyncze za kilka stów a kasują naście tysięcy
Będę musiał potestować. No ale lipa, że 2026 rok a ja muszę zmieniać na DX11, który chyba jednak jest trochę uboższy. No cóż, zobaczymy.
Tak swoją drogą, byłem kozak, że sobie z DLAA pocisne i zajebiscie wszystko. No powiem wam, że wszystko było super dopóki do Novigradu nie dotarłem xDDD musiałem się przeprosić z DLSS ; D
GPU za 4k pln a nie da się na full grać w grę z 2015 roku, what a time to be alive ; D
Rekomendowane odpowiedzi