ryba 1 246 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca to nie ma znaczenia pod ktore gniazdo podlaczysz kwestia sterowania.
Voggie 71 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 31 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Za 10299 był non OC, i to była promocja Asusa na kilka sztuk na świecie Nie no troche więcej niż kilka sztuk. Poza mną wydaje mi się, że była jeszcze jedna osoba która wyrwała tego non OC w promocji tutaj na forum. Dodatkowo jak przy okazji odbierałem coś ze sklepu stacjonarnego x-komu, to miły facet z obsługi powiedział mi, że jestem 3 w kolejce po tego non OC, czyli minimum te 3 musiały być na samą Polskę 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): No nie chciało mi się wierzyć, że typ mu pompę podłączył pod obudowę. Swoją drogą przy 3400 rpm moja pompa jest słyszalna, to ciekawe co się dzieje przy 5500. Przecież to już prawie jak małe piździki na płytach głównych Nic nie slychac, serio
ryba 1 246 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @ryba A te oznaczone jako do pompy nie są lepiej zasilane? Pimpek, zlacze normalnie w mobasach obecnie ma 1A, czyli 12W. Tosz to nawet DDC ma 10W a te male pizdziki to 0.2-0.5A max bierze. Grafy po 15k kupujecie, a podstawy elektroniki i pc u Was daleko w lesie 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Czyli jest git? Mozna ukrzyzowac pipka? Bo moj neandertalski mozg sie miota XD 16 minut temu, ryba napisał(a): Pimpek, zlacze normalnie w mobasach obecnie ma 1A, czyli 12W. Tosz to nawet DDC ma 10W a te male pizdziki to 0.2-0.5A max bierze. Grafy po 15k kupujecie, a podstawy elektroniki i pc u Was daleko w lesie
areczek1987 911 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Za 10299 był non OC, i to była promocja Asusa na kilka sztuk na świecie Te non OC to najlepsze modele jak jeszcze się chce je manualnie dociskać a i bez tego te śmieszne OC robi tylko za większe pole do popisu przy zmieszczeniu większej ilości chipów w specyfikacji.
Voggie 71 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca (edytowane) 5 minut temu, areczek1987 napisał(a): Te non OC to najlepsze modele jak jeszcze się chce je manualnie dociskać a i bez tego te śmieszne OC robi tylko za większe pole do popisu przy zmieszczeniu większej ilości chipów w specyfikacji. To OC od Asus'a to żart przy TUF'ie. Z tego co pisał Sovas, jego karta OC miała stock 14200 w Steel Nomad, natomiast moja nie OC miała 14300. Większą różnicę robi loteria krzemowa, niż ich "OC". Edytowane 8 Marca przez Voggie 1
lukadd 2 914 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Jakie git. Krzywe nie ustawione, gniazda pomylone, wentyle na odwrót przymocowane. Jeszcze powiedz ze zapłaciłeś za to Majster mu to słaby składał. Najlepiej samemu sobie to ogarnąć pod preferencje. Bo różne pompki, czasami sztuka od sztuki się różni jak z GPU i cewkami różne budy, różnie ustawione od ucha, inaczej przenosi dźwięk dla danych rpm, tak samo wentyle. To trzeba na spokojnie usiąść najlepiej na swoim stanowisku i ustawić. W serwisie też to mogą zrobić z grubsza jak jest tam ktoś ogarnięty, ale to dodatkowo kosztuje, a i tak nie będzie idealnie ustawione dla danego docelowego stanowiska.
Zachy 589 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 4 minuty temu, Voggie napisał(a): To OC od Asus'a to żart przy TUF'ie. Z tego co pisał Sovas, jego karta OC miała stock 14200 w Steel Nomad, natomiast moja nie OC miała 14300. Większą różnicę robi loteria krzemowa, niż ich "OC". Przecież ten przyrostek OC praktycznie nic nie znaczy poza wzrostem ceny
areczek1987 911 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 7 minut temu, Zachy napisał(a): Przecież ten przyrostek OC praktycznie nic nie znaczy poza wzrostem ceny Może być momentami odrzut z wersji nie OC. Z czasem jak nie robią już tych non OC to się wyrównuje i można wtedy w tych przebierać... Chyba że nie ruszają przy tych OC i powerlimitu. A i tak mogą przy tym zegarki gorzej reagować
Zachy 589 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Wyższy powerlimit w wersji OC to luksus Przewaznie dorzuca pre MHz i cene nieadekwatnie wyzsza.
maxmaster027 892 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a): Cinebench r23 porównanie bez i z UV. Lepsza temperatura, wyzszy wynik, pare razy cichszy komp Bez UV Pokaż ukrytą zawartość UV -30 Pokaż ukrytą zawartość Nie wiem dziwne te twoje wyniki, a weź daj PBO +200 na tym UV i zrób test timespy, tam też jest dobry benchmark i czesto potrafi zbić MHZ. Jak trzymie i nie throttluje to powinienes miec cos w okolicach 17 700. Generalnie na dobrym UV nawet w loopie tyle. 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 2 godziny temu, Tester Wrażeń napisał(a): Nwm dziwne te dane, zareczam, ze nic 5578rpm nie chodzi. No jakas lebiega mi to skladala ewidentnie, mega wkurwiony jestem xd Wgraj hwinfo nalezycie, a nie hwmonitor
Alek_M 233 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca @Tester Wrażeń sprawdź lepiej, czy majster zdjął folię z bloku wodnego na CPU, bo temperatury masz za wysokie. Dalszą dyskusję o CPU prowadź w odpowiednim dziale na forum, bo robi się tu śmietnik.
DżonyBi 1 971 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Tester Wrażeń pasuje do tego forumowicza jak do nikogo innego. 1
BarBar009 62 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 52 minuty temu, Alek_M napisał(a): @Tester Wrażeń sprawdź lepiej, czy majster zdjął folię z bloku wodnego na CPU, bo temperatury masz za wysokie. Dalszą dyskusję o CPU prowadź w odpowiednim dziale na forum, bo robi się tu śmietnik. Śmietnik tu jest cały czas
RTX4090 358 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca czekać niecierpliwie na sprzęt 1,5 miesiąca, męczyć Xkom, straszyć Uokikiem Cyk na sprzedaż ... Biedne RTXy tak jak te Intele co u chłopa były
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca (edytowane) Godzinę temu, Zachy napisał(a): @Tester Wrażeń skad Ty wziales tego magika? z kapelusza Chce ktos mi na pw jak orangutanowi wyjasnic jak mam zrobic UV tego Astrala? Albo dac jakis dobry poradnik? Z zaznaczeniem ze jestem idiotą? Edytowane 8 Marca przez Tester Wrażeń
DżonyBi 1 971 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca (edytowane) 4 godziny temu, darekz napisał(a): Czy ktoś ma wiedzę większą na temat dzisiejszego rzuty w morele dotyczącą Gamerocka 5090 non OC? Wg TPU to niezła suszara i wysokie temperatury, zaś mój były Gamerock 4090 był mega cichy i chłodny.. Palita i Gainwarda szerokim lukiem. Zadnych Inno3D 5090, zadnych Ventusow i nawet Trio, w ktorym poskapili komory parowej. Won! Natomiast Asus TUF, MSI Suprim, Vanguard czy ten "tanszy" PNY jak najbardziej. Nawet ten plastikowy Aorus Master od biedy moglby byc, bo chlodzi lepiej niz Suprim czy Asus - test HU. PNY jest test na PurePC. Astrala nawet jak bylby ponizej 12k to nie wiem czy bym wzial, bo juz mi bokiem wyszedl przez akcje na tym forum. Zle mi sie kojarzy. Edytowane 8 Marca przez DżonyBi
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Nie no jakby az tak odjebal to przeciez by w kosmos te temperatury wystrzelilo, zrobilem to UV i jest chyba ok, te dane z cinebencha wam nie pasowaly czy jak?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 7 minut temu, Prykon napisał(a): @Tester Wrażeń jedyny słuszny Dzieki, ale wlasnie dopytuje w tej sytuacji, ze niby jest jakis problem z robieniem UV na 50XX - a widzialem ze paru tutaj sie to udalo
Tankietka 218 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca (edytowane) 36 minut temu, RTX4090 napisał(a): czekać niecierpliwie na sprzęt 1,5 miesiąca, męczyć Xkom, straszyć Uokikiem Cyk na sprzedaż ... Biedne RTXy tak jak te Intele co u chłopa były Seryjnie i jeszcze nie wspomnieć, że karta cyka. No ale skoro moderacja toleruje spamera wielkiej dramy, nic nam do tego. Edytowane 8 Marca przez Tankietka 1
Rekomendowane odpowiedzi