Kadajo 7 422 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 10 godzin temu, tomcug napisał(a): To zależy też, jakie są wentylatory oraz konstrukcja radiatora. 1300 RPM na jednej karcie może mieć podobną głośność co 1700 RPM na innej 5 minut temu, maxmaster027 napisał(a): U mnie tak jest jak napisales, aczkolwiek jak karta ma nieco gorsze wentylatory, albo glosniejsze to moze byc inaczej. Może tak być, ale z reguły wszystko powyżej 1500 rpm zaczyna byc wyraznie slyszalne i moze juz byc odbierane jako hałas.
Tasslehoff 65 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca co to za bus bez kanapy z tyłu, tam siedzą Ci co mają 5090 i 4090 do PhysX
maxmaster027 893 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca (edytowane) 12 minut temu, Kadajo napisał(a): Może tak być, ale z reguły wszystko powyżej 1500 rpm zaczyna byc wyraznie slyszalne i moze juz byc odbierane jako hałas. To jest dosc trafne stwierdzenie, 43% 1430RPM, jest cicho wzglednie przyjemnie lekki szum, 48% 1600RPM jest juz inaczej cos jak 3-4x glosniej. Edytowane 16 Marca przez maxmaster027 1
ODIN85 3 504 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca (edytowane) A to Wy mieszkacie w bloku czy komp stoi w sypialni że macie problem żeby ustawić tak dzwięk żeby zagłuszał szum? Edytowane 16 Marca przez ODIN85
Kadajo 7 422 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Nie da się ciągle zagłuszać szumu komputera. Im będzie cichszy tym będzie lepiej i koniec kropka. 1
ODIN85 3 504 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca A to wielki problem jak 10 sekund ktoś usłyszy szum jak się mapa ładuje? Normalnie jak u mojej starej co robi problem z czegoś co nim nie jest 2
Kadajo 7 422 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Nie rozumiesz podstawowej rzeczy, nikogo prócz ciebie nie interesuje co tobie odpowiada. Mi np. nie odpowiada jak wentylatory co chwile sie rozkrecaja i za chwile cichną. Ogólnie twoja wiedza na temat PC jest tak mizerna że jakby hałasował jak lądujący helikopter za oknem to byś to zaakceptował bo nie masz bladego pojęcia jak i czy można temu zaradzić. 2
ODIN85 3 504 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca No można zaradzić bardzo prosto ale co ja tam wiem.
Kadajo 7 422 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Tak wszyscy wiemy, można założyć słuchawki rozkręcone na full... ale mozna tez tak: Rob tam te swoje zaradzanie i daj się reszcie cieszyć z ich cichych komputerów. 2
ODIN85 3 504 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca No każdy ma jakieś zboczenie. To akurat i tak jest lepsze niż granie z afterburnerem w rogu
Kadajo 7 422 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Prawdziwy PCMR jak się rodzi to od razu na monitorze w szpitalu mu się w rogu wyświetla informacja z MSI AF. 4 1
leven 552 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca (edytowane) 2 godziny temu, AvengerGT napisał(a): @Stjepan obrazek tego nie pokazuje ale na dachu są ludzie którzy sprzedali swoje 4090ki po premierze serii 50xx i kupili 5080/70ti Tak i to jeszcze z uporem twierdzą, że 5080 jest lepszą opcją od 4090 24GB Nasz kolega z forum sprzedał 7800x3d i świetną mobo, żeby teraz mieć "coś" na przeczekanie i idzie w zaparte, że to jest sztos decyzja Edytowane 16 Marca przez leven
caleb59 1 634 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Tak to raczej nikt nie gra na stałe, a jedynie jak coś sprawdza. Zdziwiłbyś się. 2
leven 552 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 44 minuty temu, ODIN85 napisał(a): A to wielki problem jak 10 sekund ktoś usłyszy szum jak się mapa ładuje? Normalnie jak u mojej starej co robi problem z czegoś co nim nie jest Pamiętaj, komu złożyłeś przysięgę małżeńską. 1. żona ma zawsze rację. 2. jeżeli nie ma racji, patrz punkt pierwszy. 3
Zachy 590 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 16 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Tak to raczej nikt nie gra na stałe, a jedynie jak coś sprawdza. Ja tak gram Z overlay z hwinfo 1 1 2
Radio Tirana 1 056 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 26 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Tak to raczej nikt nie gra na stałe, a jedynie jak coś sprawdza. Ja mam włączone na stałe. 2
Kadajo 7 422 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 13 minut temu, Zachy napisał(a): Ja tak gram Z overlay z hwinfo Faceci juz tak maja, często lubią monitorować różne rzeczy
DżonyBi 1 975 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Ja mam ustawiony skrót w AB. Robie sobie monit on/off z klawiatury podczas grania. Po co go caly czas ogladac? Jescze sie oled wypali w tym miejscu 1 1
lukadd 2 916 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Ja gram z wyłączonym OSD, jedynie jak coś testuję czy sprawdzam to włączam. 1
RTX4090 358 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Żeby nie czytać 100 stron : - czy tylko jeden astral tutaj okazał się wadliwy ? - czy ktoś już usmażył sobie wtyczkę ? - czy ktoś miał mniej ROP ? - czy ktoś już wodował 5090 ?
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca (edytowane) Krzywe, srywe, uv, napięcia, a przerasta (?) zapiecie sobie skrótu klawiaturowego on/off (?) Edytowane 16 Marca przez JeRRyF3D 2
skypan 1 756 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca (edytowane) MSI mam praktycznie cały czas włączone. Można zrobić sobie dość minimalistyczny wygląd, który nie przeszkadza. Nic nie grzebię w UV. Czysty "monitoring". Edytowane 16 Marca przez skypan 1
Brolly 765 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca (edytowane) Nie było mnie tu kilka dnia ale widzę że sklepy nadal się świetnie bawią z cenami 5xxx Edytowane 16 Marca przez Brolly
Rekomendowane odpowiedzi