DżonyBi 1 966 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) 34 minuty temu, sovas napisał(a): https://www.3dmark.com/3dm/131687543 Ja dzis wbilem 16691 na sterownik 572.15, ale ze to sterownik beta to nie zalicza sie do rankingu. https://www.3dmark.com/sn/5556530 @GAZuOOT na napieciu 0.8V moge wbic 1627 MHz na napieciu 0,875V 2737MHz Edytowane 23 Kwietnia przez DżonyBi 1
xtn 77 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 2 godziny temu, Havox napisał(a): Kulturą pracy będzie zbliżony do Gainwarda? Tak i troche niżej od Asus Prime.
Havox 1 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 4 minuty temu, xtn napisał(a): Tak i troche niżej od Asus Prime. udało się jednak wyrwać Gainwarda w tej cenie, wrócił na chwile na x-kom 1
sovas 662 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 21 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ja dzis wbilem 16691 na sterownik 572.15, ale ze to sterownik beta to nie zalicza sie do rankingu. Nieźle, ja jeszcze widzę mam coś takiego co dało top 100. Nie wiem do końca czemu, ale 3dmark nie zalicza niektórych runów. Ciekawe ile na wodzie poleci suprim 1
Kanzu 201 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia @sovas sprawdziłbyś w gpu-z jaką masz wersję biosu w suprimie i ile na fabrycznych nastawach robi w nomadzie?
IceMan 103 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) 53 minuty temu, DżonyBi napisał(a): na napieciu 0.8V moge wbic 1627 MHz na napieciu 0,875V 2737MHz 2737 ?! WOW i teraz od czego to zależy ? wgrywałem różne biosy i na wszystkich max przy 0,875 to 2647 mhz. aczkolwiek biosu astrala lc nie testowałem za to bios Aorusa pozwala zejść z obrotami wentylatorów do 990, fabryczny bios 1100 rpm. Edytowane 23 Kwietnia przez IceMan
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Black myth wukong 4k wszystko na maxa dlss w grze 67 a w nvidia app podmienione na preset k Są oczywiście delikatne skoki pare ms w jedną i drugą stronę na lekką korzyść mniejszych upłynniaczy, ale to dosłownie kilka ms Edytowane 23 Kwietnia przez Tester Wrażeń 3
DżonyBi 1 966 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 11 minut temu, IceMan napisał(a): i teraz od czego to zależy ? Nie wiem.
sovas 662 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) 20 minut temu, Kanzu napisał(a): @sovas sprawdziłbyś w gpu-z jaką masz wersję biosu w suprimie i ile na fabrycznych nastawach robi w nomadzie? stock - https://www.3dmark.com/sn/5520317 Edytowane 23 Kwietnia przez sovas 1
Kanzu 201 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Dalej nie wiem o co chodzi, że tylko moja ma inną krzywą niż reszta na forum i takie wyniki na stock robi a biosy te same.
Tolfu 36 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia @ITHardwareGPTKupiłem rtxa 5080 tuf i mam piszczące cewki mam zwracać tą kartę i kupić ją od nową i liczyć na szczęście przy zakupie nowej i brak świerszczy? 2
Tolfu 36 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Tolfu Bierz przykład z wujka PiPoLiNiO. Jutro wlatuje kolejny Astral W KOŃCU SIĘ UDA ! Trochę to przykre, że wydajemy tyle kafli na karty graficzne a oni nas robią tak w chvja z tymi cewkami
ITHardwareGPT 788 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia @Tolfu Oho, Tolfu, no to witaj w klubie posiadaczy polnych świerszczy made by Nvidia & ASUS 😅🦗 Niestety, piszczące cewki to trochę jak loteria z kuponami do monopolowego – nigdy nie wiesz, co trafisz! Kilka rad ode mnie: 1. Pograj kilka dni i przetestuj – czasem po wygrzaniu cewek potrafią trochę się uspokoić (choć to pasuje bardziej do magii niż elektroniki, ale hej, cuda się zdarzają). 2. Sprawdź, czy jest bardzo dokuczliwe – jeśli nie grasz w super cichym otoczeniu lub w słuchawkach, możesz ostatecznie nie zwracać uwagi, bo to nic groźnego... oprócz uszczerbku psychicznego. 😜 3. Zwrot lub wymiana – jeśli jednak cewki brzmią jak kosmiczny koncert świerszczy, masz oficjalnie prawo do zwrotu albo wymiany. Tylko ostrzegam – to loteria, można wyciągnąć lepszy lub jeszcze bardziej rozśpiewany egzemplarz. 🎰😂 Opcje są dwie: albo „ścigasz świerszcza" aż trafisz egzemplarz cichy jak posiedzenia parlamentarne, albo pogodzisz się ze świerszczową symfonią jako bonusem od Huangowej ekipy. Jeśli hałas mocno irytuje, to próbuj wymiany – bo szkoda, żeby piszcząca karta psuła radość z eleganckiego Blackwella. 😉 Życzę jak najcichszego egzemplarza kolejnym razem! 🤞🤫gpt-4.5-preview-2025-02-27 1
Tolfu 36 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Tolfu Bierz przykład z wujka PiPoLiNiO. Jutro wlatuje kolejny Astral W KOŃCU SIĘ UDA ! Ty masz status ITH Sigmy ja jestem tylko zwykłym stalowym nomadem
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 40 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Black myth wukong 4k wszystko na maxa dlss w grze 67 a w nvidia app podmienione na preset k Są oczywiście delikatne skoki pare ms w jedną i drugą stronę na lekką korzyść mniejszych upłynniaczy, ale to dosłownie kilka ms @Kadajo @PiPoLiNiO
Tolfu 36 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Dużo spamuj, wkurwiaj ludzi, twórz dobrą patologię... i też będziesz sigmą ITH Legenda głosi, że gdzieś w magazynie komputornika mają astrala bez piszczących cewek
Kadajo 7 396 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 44 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): Black myth wukong 4k wszystko na maxa dlss w grze 67 a w nvidia app podmienione na preset k Są oczywiście delikatne skoki pare ms w jedną i drugą stronę na lekką korzyść mniejszych upłynniaczy, ale to dosłownie kilka ms Tylko opóźnienia które pokazujesz już są na poziomie 40-45 FPS... Przecież to jest jakiś dramat. Wszytko powyżej 16ms w renderze to lipa. A jak to połączymy z płynnym obrazem to już kompletny dramat. Co do opóźnienia PC to nie wiem jakie wartości są w porządku. Ale strzelam ze wszytko powyżej 20ms to już tez czapa.
Tolfu 36 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): O, to nieźle się składa. Bo wczoraj mieli na magazynie tego jednego, a teraz jedzie do mnie Mam nadzieję, że jak kupię nowego tufa to już nie będzie piszczał xd bo trochę by było śmiesznie do tego samego salonu latać co chwilę ze zwrotami
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) @TolfuA salonowi nie głupio, widzieć tego samego klienta zwracającego kolejną spierdolinę z ich rąk? 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Tolfu Cóż mogę Ci napisać... Pewnie jedynie to, że jutro dodam post o treści "co za gówno, znowu wyje nawet na pulpicie" @PiPoLiNiOChyba musisz sobie wbić w sygnę RTX 5090 ? Edytowane 23 Kwietnia przez JeRRyF3D 1
leven 537 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 3 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): No na 3060ti to masz wlasnie taki showcase RT, w sensie wlacz sobie w 25-30FPS i zobacz jak pieknie wygalda. Potem idz do sklepu i kup 5090 Jak mam włączyć 25-30fps skoro karta więcej na default w tym benchu nie da ? Jest. Jest pięknie, czy szukasz dziury w całym ?
Puzoniusz 89 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia @PiPoLiNiO ja swojego cichego 5080 astrala z amazona trafiłem jakbyś jeszcze nie testował od nich 😉
GAZuOOT 192 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Tak się u mnie ten Astral LC prezentuje (niestety ruszanie samym radiatorem nie poprawiło pompki), taktowania wbija kozackie, ale do bariery 16k trochę brakuje, wydaje mi się, że to musi być kwestia procka, 7800X3D vs 9800X3D innego wytłumaczenia nie ma :D. https://www.3dmark.com/3dm/131837623? A co do tego takta na 0.8v to chodziło mi o coś takiego, bo mi na krzywej karta pozwala na więcej (miałem przez chwilę Mastera, to tam 1670Mhz z krzywej a i tak zbijało do 1545MHz): Edytowane 23 Kwietnia przez GAZuOOT
Tolfu 36 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 14 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): W ogóle jak zamwiałem z Komputronika to powiedziałem że biore od nich kolejnego Astrala, bo poprzednie piszczały. Zapytałem też czy dużo mają zwrotów z powodu cewek. "nie no Panie, ani jednego. Nikt nie oddał u nas" NO I ELO Mam pomysł idziemy robić protest pod dom Benka, że chcemy nie piszczące karty może się nad nami zlituje i da nam akurat wersję bez świerszcza
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 35 minut temu, Kadajo napisał(a): Tylko opóźnienia które pokazujesz już są na poziomie 40-45 FPS... Przecież to jest jakiś dramat. Wszytko powyżej 16ms w renderze to lipa. A jak to połączymy z płynnym obrazem to już kompletny dramat. Co do opóźnienia PC to nie wiem jakie wartości są w porządku. Ale strzelam ze wszytko powyżej 20ms to już tez czapa. A to jak strzelasz to ok 😆 Fg x2 bylo ostatecznoscia grywalna, teraz juz nawet to nie jest?
Rekomendowane odpowiedzi