Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kolejna Suprimka - dalej kosiarka.
Po UV dalej piszczy jak rusza się okna na pulpicie (5120x1440 240Hz, na 60Hz to samo).
Steel Nomad zmienia kartę w transformator prądu.

Poleci zwrot i chyba robię przerwę z tymi kartami.
Może i te karty drogie, ale przynajmniej chu*owe :D

Krzywa też okropna.
Stock:
image.thumb.png.f97b2c9a741eb91bda789e7a17de8687.png

UV:
image.thumb.png.08f51ecbac7f38e0b32142e588657217.png

Edytowane przez krulaks
Opublikowano
39 minut temu, krulaks napisał(a):

Kolejna Suprimka - dalej kosiarka.
Po UV dalej piszczy jak rusza się okna na pulpicie (5120x1440 240Hz, na 60Hz to samo).
Steel Nomad zmienia kartę w transformator prądu.

Poleci zwrot i chyba robię przerwę z tymi kartami.
Może i te karty drogie, ale przynajmniej chu*owe :D

Krzywa też okropna.
Stock:

UV:

Bierz Artrala. On piszczy od 240 na pulpicie:E

Opublikowano

No ja właśnie tak czułem, że jak już trafiłem na dobrą sztukę to nie ma co cebulić szukać czegoś taniej, tylko cieszyć się z karty. Kolejny Suprim i kolejny kaszalot widzę. Ciekawe czy ze względu na sprzedaż RTXa 6000 PRO, lepsze biny będą tylko tam leciały, a dla 5090 same odpady :E

Opublikowano
41 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

No ja właśnie tak czułem, że jak już trafiłem na dobrą sztukę to nie ma co cebulić szukać czegoś taniej, tylko cieszyć się z karty. Kolejny Suprim i kolejny kaszalot widzę. Ciekawe czy ze względu na sprzedaż RTXa 6000 PRO, lepsze biny będą tylko tam leciały, a dla 5090 same odpady :E

Patrząc co dostał derbauer, to na cewki na pewno nie patrzą XD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Az mi sie nie chce wierzyc. Masz pecha chlopie, tak jak z tym Amazonem. Tylko nie probuj grzebac w tylku, bo na bank palca zlamiesz.

Wątpię, po prostu część ludzi siedzi na 2k w dół jak i część ma zryte bębenki i nie piszczą im karty :D

Sapphire rx 7900 xtx jest cichutki na pulpicie 5120x1440 i z włączonym wallpaper engine z jakąś animacją w 60fps…

Aorus master póki co był najcichszy z tych 5090 

Edytowane przez krulaks
Opublikowano

Tak z czystej ciekawości - dałoby się ustawić bardzo niskie napięcie - może być bardzo niska częstotliwość tak aby pulpit był ultra cichy? I jakiś automatyczna zmiana presetu jak odpala się gra?

Chociaż to już kombinowanie - żeby te karty kosztowały po 7k to bym eksperymentował %-)

Opublikowano
22 minuty temu, krulaks napisał(a):

Tak z czystej ciekawości - dałoby się ustawić bardzo niskie napięcie - może być bardzo niska częstotliwość tak aby pulpit był ultra cichy? I jakiś automatyczna zmiana presetu jak odpala się gra?

Chociaż to już kombinowanie - żeby te karty kosztowały po 7k to bym eksperymentował %-)

Napięcie masz z góry ustalone i w starszych kartach to 0.7V w obecnych to 0.8V, mozesz jedynie obnizyc czestotliwosc na tych napieciach. Użyc np gsync albo adaptivesync tez moze pomoc.

Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Amazon w formie;D

Amazon to pierwsza sprawa, wysyłają ludziom zwroty, które nie są weryfikowane indywidualnie. Szczególnie na hiszpańskim Amazonie są takie problemy.

Drugim problemem są cymbały, które biorą sprzęt tylko po to żeby odesłać pudełko ważące tyle samo co pierwotnie znajdujący się w nim sprzęt. 

• Sad 1
Opublikowano

No tak czekam na jakieś promo na Astrala 5090 i na razie nic nie widać

Suprim za 12.1k w krsystem i Astral za 13.6k w komputroniku i nadal ten Astral dużo bardziej mnie kusi :D 

Opublikowano
Godzinę temu, j4z napisał(a):

"Skoro coś działa, tzn., że nie jest głupie"

Złodziejstwa nie popieram w żadnej formie. Nawet z podejściem: "oni bogaci to co im się stanie jak trochę stracą".

Opublikowano (edytowane)

@ODIN85 

19-05-2025

image.png.ac12e81a81116d94caf79af248202758.png

Tyle dokładnie.

Na powietrzu to nawet jakoś źle nie było (pc pod biurkiem).

Bez UV 2k rpm, ale nie był jakiś turbo głośny. Po UV spada znacząco pobór więc jest dużo lepiej, nawet dało by się tego używać spokojnie.

Nie robiłem specjalnie testów.

Edytowane przez sovas
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

To aż dam update co u mnie z "aorusem masterem" strix 2060.

Nic, wiele maili do amazona aby ruszyli du*e i za każdym razem kopiuj&wklej wiadomość z ich strony.
Minęło ponad 7 dni, więc postanowiłem, że ich zmotywuje i zrobiłem chargeback.
Teraz będą musieli odpowiedzieć :D

Sami się wdu*ili bo przeprosili za zły przedmiot i prosili o wysłanie złego przedmiotu.
To + potwierdzenia dostawy od DHL i odbioru przez Amazon Warehouse, kilka innych maili i wiadomości = solidny argument dla mastercarda

EDIT:
Jestem świadomy, że chargeback = perm ban na amazon na 90%.
Nie będę płakał %-)

Edytowane przez krulaks