Sebastiansbk 131 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia @Phoenix.Tak z ciekawości za ile sprzedałeś 5070ti?
MarcoSimone 667 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia W pc hardware teraz jest jak w branży audiofilskiej...worek dopłacasz do małej zmiany 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Kwestia podejscia dla kogo ile oznacza sporo 1
Sebastiansbk 131 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Bardziej chodzi mi o to jakie różnice są w wydajności między tymi modelami.
Kadajo 7 410 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 5 minut temu, MarcoSimone napisał(a): W pc hardware teraz jest jak w branży audiofilskiej...worek dopłacasz do małej zmiany Dlatego trzeba kupić raz porządnie żeby na lata starczyło
Phoenix. 4 714 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Roznice w wydajnosci to ost rzecz na ktora patrzylem przy zmianie 3 1
MarcoSimone 667 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 50 minut temu, Phoenix. napisał(a): Nwm nie mam termometru ale dzis jest cieplo we wroclawiu po 31st. Tempy w tlou po OC tez lajcik. Musialoby leciec non stop 400W pod korek zeby sie zrobilo goraco. Heh to moja INNO3D RTX 5080 X3 slim przy takim poborze i zegarku, miała conajmniej +15C więcej A Tej Twojej nie warto zakładać bloku bo zyskasz -10C przy tym OC. Chyba że ktoś fanatyk CLC jak ja Teraz, Phoenix. napisał(a): Roznice w wydajnosci to ost rzecz na ktora patrzylem przy zmianie Witam w Drużynie
Kadajo 7 410 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): Roznice w wydajnosci to ost rzecz na ktora patrzylem przy zmianie To na coś ty patrzył
Phoenix. 4 714 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Na wyglad i chlodzenie taka zachcianka Nie mam nawet zadnych testow do porownania bo naprawde nie patrzylem na zmiane strikte pod katem wydajnosci. Ale dusza zaspokojona wiec czekamy na Rubina
MarcoSimone 667 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): To na coś ty patrzył Na bimbałki Pani z Xkom 5
areczek1987 901 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Ledwo odczuwalne ponad 10%? Do 90 jeszcze z ponad 30 dodaj... cana to już zamiast 2k zaczynają się fe 6k i jakieś odsprzedawane co najwyżej. Za półtorej roku spadek na tych jest bolesny. Na 16gb pewnie wtedy i tak nikt nie spojrzy
MarcoSimone 667 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Magia VRAM działa widzę. Przy tym poziomie wydajności 24GB realnie się przyda?
jankooo 253 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 3 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): Magia VRAM działa widzę. Przy tym poziomie wydajności 24GB realnie się przyda? Do wyższych rozdziałek może ale do 1440p 16GB jest git i na ta chwilę nie warto dopłacać ani złotówki 1 1
areczek1987 901 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 6 minut temu, MarcoSimone napisał(a): Magia VRAM działa widzę. Przy tym poziomie wydajności 24GB realnie się przyda? Ja nie z tych co się będą łapać na to. Inna sprawa jak będziesz miał 6080 + tyle ile jeszcze z jednej wtyczki wystarczy by mocy dołożyć lub używkę/nówkę superkę na wyprzedaży. Teraz imo był najgorszy czas by na to wsiadać. Trochę szybko to idzie by sam proces po amper kusił z perspektywy czasu. 4070ti zaraz dostało 4gb a po roku fake klatki + 13% plus i może podciągniente przepustowości na kabelkach. 5080 najmocniejsza chyba póki co z 16gb więc spokojnie Jak zabraknie to już z 2 lata od premiery nowych konsolek jak tam zaszaleją. Mnie ciekawi kiedy te cukierki z blackella będziemy mogli zobaczyć...
Kadajo 7 410 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 22 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): Magia VRAM działa widzę. Przy tym poziomie wydajności 24GB realnie się przyda? W 4K na pewno.
Phoenix. 4 714 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Ktoś tu pytał jak to świeci wieczorem IMG_3294.mov 28 minut temu, areczek1987 napisał(a): Ledwo odczuwalne ponad 10%? Do 90 jeszcze z ponad 30 dodaj... cana to już zamiast 2k zaczynają się fe 6k i jakieś odsprzedawane co najwyżej. Za półtorej roku spadek na tych jest bolesny. Na 16gb pewnie wtedy i tak nikt nie spojrzy Ludzie z takimi rozkminami musza miec naprawde trudne zycie, wspolczuje 5
MarcoSimone 667 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia @Phoenix. Wiedziałem...jesteś ukrytą opcją argb 6 minut temu, Kadajo napisał(a): W 4K na pewno. Ale to nie jest karta do 4K. A 4K z DLSS-Q czyli de facto 1440p, będzie potrzebować 24GB?
areczek1987 901 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia To nie rozkminka... poprostu z zainteresowania podane z dane średnie dla kogoś kto stronę wcześniej pytał. Jest co jest i się swojej frajdy trzymaj.
Fenrir_14 825 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) W 1440p styknie mu to co ma nawet jak wrzuci tekstury Hi-Res 2K gdzie się da w takim Cyberpunku. Jedyne co mi przychodzi do głowy to może nowy MSF ze wszystkimi DLC'kami na tekstury, samoloty itp. Nawet na mniejszym UW by stykło ale @Phoenix. chyba nie lubi jamników z tego co kojarzę. Nie no, nie ma co gadać, świetna kultura pracy i chociażby z tego powodu warto zmienić sprzęt - zbijasz hałas i temperatury - banan na mordzie, no bynajmniej u mnie to tak działa. I poziom zadowolenia z życia od razu leci pod sufit haha, a o to chyba chodzi Ładnie świeci, fajną głębię ma ten trójkątny element na na końcu karty, taki infinity mirror. Tylko ometkować ją mogli od strony złącza PCI-ex bo mimo wszystko bez tych plomb byłaby bardziej "sleek" Edytowane 13 Sierpnia przez Fenrir_14 1 1
areczek1987 901 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Trudne nie trudne ja to się zwykle z wyłączeniem czasu boomu krypto i ai trzymałem top tier. Za stary jestem i prawie nic nowego gniotu nie kupuje.
MarcoSimone 667 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia To tylko zabawa. I przyjdzie czas, że rzucę to w cholerę, całe te CLC. Zostane sobie z jakimś gruzem typu 5060 w slim budce i nara.
Phoenix. 4 714 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 30 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): bez tych plomb byłaby bardziej Brakuje do szczescia PTM na rdzeniu Samo gpu plomb nie ma.
MarcoSimone 667 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Przy tych temperaturach to Ci nie potrzebny PTM. Ja sobie pod blok nałożyłem 1
Rekomendowane odpowiedzi