Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Recommended Posts

6 minut temu, Totek napisał:

, trochę wolno mowi

Na innym forum mu stwierdzili chorobę nosogardła albo zatok :lol2:

2 godziny temu, Zachy napisał:

Masz napisane:

This product is not released yet.

Data on this page may change in the future.

tym bardziej nie ma o czym dyskutować jak nie masz żadnego odniesienia

Edytowano przez Karro
  • Haha 1

1 minutę temu, Karro napisał:

Nic o 5070ti nie ma ,widziałem tylko w mobile 

Może będzie super a nie to,prawie na pewno nie będzie tak ciasno jak na 4000 bo o po co jak AMD ma następcę 7800xt

Teoretycznie jakaś tam plotka o 5070Ti jest, że jeżeli wyjdzie to w lutym z 5070.RTX50-BOARD-CHANNELS.png

Właśnie tu nie ma powodu by byla TI ,ona zawsze była wyżej w hierarchii. Obecnie to już nawet polaczyli ti i s ,tak zrobiło się ciasno przez Radeony. A teraz jak AMD będzie miało następcę 7800xt to po co 

Edytowano przez Karro
  • Upvote 1

2 godziny temu, Spychcio napisał:

Mam tylko nadzieję, że 5070Ti (bo ją chce kupić) dogoni 4080S.

Szczerze, to dla mnie tragiczna perspektywa. Nowa pełnoprawna generacja i z łaską by mieli dać za 4k gpu, które teraz można mieć za 4.5k? Bo tańsze 4080s są na lekkiej przecenie, a teoretyczne nowe 5070ti (zakładając cenę jak za 4070ti) by po 4k stały pewnie na start. Uj, pupa i kamieni kupa, a nie nowa generacja :|.

18 minut temu, Kelam napisał:

Szczerze, to dla mnie tragiczna perspektywa. Nowa pełnoprawna generacja i z łaską by mieli dać za 4k gpu, które teraz można mieć za 4.5k? Bo Tańsze 4080s są na lekkiej przecenie, a teoretyczne nowe 5070ti (zakładając cenę jak za 4070ti) by po 4k stały pewnie na start. Uj, pupa i kamieni kupa, a nie generacja :|.

Masz sporo racji Kelam, ale wole robić bezpieczne założenia, znając chciwość Nvidii i jak wszystko ustawiają zgodnie z tabelkami w excelu.

Z tego co widzę w testach techpowerup 4080S jest średnio 20% szybsza w 4K od 4070TI S. Dlatego zakładam przynajmniej 20% wzrost wydajności a za więcej się nie pogniewam.

Edytowano przez Spychcio
  • Upvote 1

1 godzinę temu, Spychcio napisał:

Jak może nie być 5070TI?

5080... 7000zł

5070... 3000zł

Ma być taka dziura w ofercie? 

Jeśli tak to ja spokojnie poczekam, jestem niesamowicie cierpliwy to mogę kolejny rok poczekać.

Nie no za aż tyle to nie wypuszczą 5080, szczególnie z 16GB VRAMu i historyczną specyfikacją na poziomie 5070 jako połowa topowej karty. Przy Superce z 24GB to się zgadzam wtedy pewnie z 7-8k będzie, ale pierwszej wersji to spodziewam się poniżej 6k. Co nie zmienia faktu, że rzeczywiście w ofercie będzie dziura którą właśnie 5070Ti by ładnie wypełniło za te 4.5k.

Edytowano przez muszka

Ciekawe w jakiej formie wyjdzie ta 5080 24GB.

Czy pojawi się za kolejny rok w formie wersji Super? Ti? Czy wyskoczą od tak z dodatkową wersją 24GB?

Najbardziej niepokojąca jest jednak ta "dziura" w specyfikacji między 5080 a 5090. Tam by weszły jeszcze spokojnie z 2-3 karty graficzne.

Widocznie Nvidia chce tą "dziurą" naganiać ludzi na 5090, która jest przez to absolutnie bezkonkurencyjna... ale też najdroższa $$$.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...