Fenrir_14 825 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): Ma być podwójne złącze podobno wiec TDP będzie zabójcze. Swoja droga jak oni cha to ogarnąć. ja sobie tego już naprawdę nie wyobrażam jaki to kloc będzie musiał być jak przekracza 600W. Chyba ze podwójne złącze dają z powodów awarii z jakimi teraz borykają się karty 400W+ Oczyścicie to wszytko plotki wiec takie pitu pitu Ja się już pogodziłem z faktem ze przy następnej generacji należy iść w MO-RA i kompletuję powoli graty 😛 Trzeba będzie się w zdecydowany sposób pozbyć tego ciepła a zewnętrzna chłodnica może w sumie robić za grzejnik w salonie zimową porą 😀 przy okazji rozwiązuje się problem pompki AiO na cpu i komp będzie absolutnie bezszelestny 👍
maxmaster027 883 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 18 minut temu, DżonyBi napisał(a): No to jest cos nie tak u Ciebie. Tak jakbys gral dalej w 1440p z dlss Q. U mnie jak sam widzisz mam ustawiona rozdzielczosc 4K i dlss Q czyli skalowanie z 2560x1440p. Wszystko sie zgadza. Wydajnosc taka jak w internecie u youtuberow i testerow, a takze wyniki zgodne z tym co podawala sama nvidia. Ty natomiast jestes juz w posiadaniu platynowej karty. Szybsza niz 5090 i do tego bierze 200W mniej. Nie wiem czy Rubin 6090 da rade z Twoim setup'em. heh "Gdzie tam, na 5090 powinno byc 65-80fps. Ta karta to je monstrum. " niezle
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 16 minut temu, Doamdor napisał(a): Po prostu podał wyniki dla niższej rozrodczości. 4K+ Performance ma 1920x1080 Tak. 1920x1080 to 4K performance, a 1440p dlss Q to byloby wtedy 1706x960. 1
areczek1987 901 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja się już pogodziłem z faktem ze przy następnej generacji należy iść w MO-RA i kompletuję powoli graty 😛 Trzeba będzie się w zdecydowany sposób pozbyć tego ciepła a zewnętrzna chłodnica może w sumie robić za grzejnik w salonie zimową porą 😀 przy okazji rozwiązuje się problem pompki AiO na cpu i komp będzie absolutnie bezszelestny 👍 Całego kompa wywal to ci nawet cewki nie straszne a jak gruba ściana to nawet nie będzie trzeba zmieniać lub inwestować w blok gpu. Niech zrobią ten projekt titan ada (tak fuszerka) tylko z odwróconym oddawaniem ciepła by wypychało na topie i będzie ok jak masz kilme w pokoju. Tak na chłopski rozum... Musisz coś mieć? Nawet jak tego nie ma?
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 36 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): przy okazji rozwiązuje się problem pompki AiO na cpu i komp będzie absolutnie bezszelestny 👍 Custom loop=meta PCMR. U mnie to też już kwestia czasu, ale chyba jeszcze nie z Rubinem.. Edytowane 4 Listopada przez DżonyBi 1
maxmaster027 883 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada To wychodzi na to ze 5080 po OC performance jest na poziomie 5090 default w quality. A moze ktos pusic na 4090 albo 5090 ten benchmark. Bo cos czuje że tutaj tez mi wyszlo jakos duzo FPS
ju-rek 448 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 26 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja się już pogodziłem z faktem ze przy następnej generacji należy iść w MO-RA i kompletuję powoli graty Mój grzejniczek 2 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) @maxmaster027 Przestawiłem w HL2 RTX na 4K DLSS P. Wypluwa fps w przedziale 83-90. 14 minut temu, maxmaster027 napisał(a): A moze ktos pusic na 4090 albo 5090 ten benchmark. Bo cos czuje że tutaj tez mi wyszlo jakos duzo FPS Musiałbym zainstalować. Jutro mogę wrzucić. Dziś mi się nie chce. Edytowane 4 Listopada przez DżonyBi
janek25 191 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 39 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja się już pogodziłem z faktem ze przy następnej generacji należy iść w MO-RA i kompletuję powoli graty 😛 Trzeba będzie się w zdecydowany sposób pozbyć tego ciepła a zewnętrzna chłodnica może w sumie robić za grzejnik w salonie zimową porą 😀 przy okazji rozwiązuje się problem pompki AiO na cpu i komp będzie absolutnie bezszelestny 👍 Znowu się nakręcacie ? 6000 będzie na nowym procesie więc schodzi z watażu
maxmaster027 883 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 7 minut temu, DżonyBi napisał(a): @maxmaster027 Przestawiłem w HL2 RTX na 4K DLSS P. Wypluwa fps w przedziale 83-90. Musiałbym zainstalować. Jutro mogę wrzucić. Dziś mi się nie chce. 7gb, to nie 70
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 6 minut temu, maxmaster027 napisał(a): 7gb, to nie 70 prawie 8gb, to nie 139, bo tyle wazy pelna. Zobacze, moze jeszcze dzis zapodam tego benchmarka.
Fenrir_14 825 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 37 minut temu, janek25 napisał(a): Znowu się nakręcacie ? 6000 będzie na nowym procesie więc schodzi z watażu Ja się nie nakręcam. Hołduje prostej zasadzie - go OVERKILL or go home 😀 Ile zejdzie przy topowej karcie wobec tego co teraz mamy na 5090? Połowę? Nie sądzę. Ilość wydzielane go ciepła będzie na podobnym poziomie. Zresztą, co tutaj tłumaczyć, trzeba progresować. @ju-rek elegancja i klasa 👌 gratulacje. Jakie złączki? Klasycznie czy jakieś Quick Disconnect'y? @areczek1987 myślałem o tym w sumie czy nie wrzucić wszystkiego w peszel i podstawić jedynie jakąś konsolę pod komunikację ale chce mieć chyba skrzynkę na boku żeby czasem popatrzeć sobie na bestię 😀 Edytowane 4 Listopada przez Fenrir_14
janek25 191 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja się nie nakręcam. Hołduje prostej zasadzie - go OVERKILL or go home 😀 Ile zejdzie przy topowej karcie wobec tego co teraz mamy na 5090? Połowę? Nie sądzę. wystarczy spojrzeć na historie kart i pewnie to bedzie coś ten przedział
ju-rek 448 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Jakie złączki? Klasycznie czy jakieś Quick Disconnect'y? Koolance QD3 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 9 minut temu, ju-rek napisał(a): Koolance QD3 Czyli topka 👍 Też kupiłem qd3 ale srebrne bo pisali że te czarne mogą się łuszczyć co pewnie raczej się nie zdaża. Kurde nie jest łatwo teraz wyszarpać te qd3, faktycznie z tymi nowymi qd4 są problemy? Edytowane 4 Listopada przez Fenrir_14
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada @maxmaster027 GPU <-> CPU <-> MEM - STOCK
maxmaster027 883 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Czyli topka 👍 Też kupiłem qd3 ale srebrne bo pisali że te czarne mogą się łuszczyć co pewnie raczej się nie zdaża. Kurde nie jest łatwo teraz wyszarpać te qd3, faktycznie z tymi nowymi qd4 są problemy? Pewnie zrobił juz builda pod 6090 Teraz sobie testuje sprzecior na poczciwej 5080 a jak wejda X czasu nowe architektury to bedzie mial niezłe chlodzenie
ju-rek 448 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Też mam srebrne, qd4 są chyba na 13-19, nie mam takich węży 1
maxmaster027 883 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 2 minuty temu, DżonyBi napisał(a): @maxmaster027 GPU <-> CPU <-> MEM - STOCK 102:84 = 21%, to chyba niemozlwie zebym mial taka wydajnosc u siebie. Raczej by graniczylo z cudem. Nie wiem o co chodzi Ale sie jarałem że mam taki FPS Edytowane 4 Listopada przez maxmaster027
Kadajo 7 410 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Co w tym dziwnego jak ma mniej Vram na karcie, to jak ma mieć zużycie takie same jak twoje.
maxmaster027 883 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Nie no za duzo tych FPSow jest dziwne.
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 9 minut temu, Kadajo napisał(a): Co w tym dziwnego jak ma mniej Vram na karcie, to jak ma mieć zużycie takie same jak twoje. Ktoś robił porównanie benchmarka z Wukonga 5080 vs 4090. Zuzycie vram było bardzo zbliżone na tych samych nastawach. Z reszta ja mam ograne ponad 100h na 4090 i tam fps 4K dlss Q+FGx2 oscylował pomiedzy 70-75. 5080 szybsza od 4090? Edytowane 4 Listopada przez DżonyBi
Kadajo 7 410 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Bo być może gra powyżej 24GB już nie wykorzystywała więcej. Poza tym takie test trzeba robić kilkukrotnie, bo gra różnie się można zachować. Ale z reguły gra jeśli ma do dyspozycji więcej pamięci to będzie próbowała ja wykorzystać. Po to wreszcie ta pamięć jest.
DżonyBi 1 969 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Poza tym takie test trzeba robić kilkukrotnie, bo gra różnie się można zachować. Zrobiłem kilka, wszystkie bardzo powtarzalne u mnie. Edytowane 4 Listopada przez DżonyBi
Rekomendowane odpowiedzi