leven 967 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca "5090 nawet daje rade w starszych gierkach przy tej rozdziałce." Jak starsze gierki na 5090 ? Serce mi krwawi
Fenrir_14 1 306 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) @leven ja mam wciąż sporo takich do ogrania. A starsze tytuły są często bardziej dojrzałe, mają głębie i w wielu przypadkach dają więcej frajdy niż te nowe - jak na przykład wspomniana seria Ori czy Little Nightmare, polecam 👍 Edytowane 18 Lipca przez Fenrir_14
leven 967 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) Starsze gry, są fajniejsze, niż obecne gnioty. No ja pykam w Borderlandsa3 i jestem w innym świecie Ahaha, musiałem zobaczyć, co to za gra i jestem ugotowany https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Ori+czy+Little+Nightmare#fpstate=ive&vld=cid:c504741a,vid:bdQ7Qu6xaEk,st:0 EDIT: sobie oglądam film (lubię Ridika) i z ciekawości monitoring. No tak, to rozumiem Edytowane 18 Lipca przez leven
Kadajo 9 968 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca 17 minut temu, MJRegul napisał(a): Moim zdaniem i sam się na to łapię, strasznie cyferki nam w głowach pomieszały i walczymy o każdy 1MHz bez żadnego sensu. W sumie żaden sposób nie jest zły. Możesz użyć UV do stabilizacji karty i wyciśnięcia z niej 100% wydajności bez przekraczania TDP. Możesz użyć UV, aby zejść z napięciem na tyle, że tracisz minimalnie wydajności, ale pobierasz znacznie mniej energii, przez co karta działa ciszej, bo jest zimniejsza. Możesz użyć UV, aby osiągnąć stockowy boost przy niższym poborze prądu. 32 minuty temu, MJRegul napisał(a): A nie to, że dany sprzęt pozwala na grę w danej rozdzielczości i detalach utrzymując zakładaną przez użytkownika wartość fps bez spadków poniżej jakiegoś założonego pułapu? Moim zdaniem do tego służy frame cap a nie UV czy OC. 1
Fedaykin 16 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) Warto bedzie zmienic 5080 na 5080 Super jak juz wypuszcza ? Nie chodzi o cene nawet jak bedzie znacznie wyzsza, ale o ilosc FPSow. Edytowane 18 Lipca przez Fedaykin
leven 967 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Nie ma sensu taka zmiana. Co da 16 vs 24 GB ? Na Rubina przy obecnym 5080 elegancko można popykać
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) @leven24gb vramu Cie nie interesuja? Dziwne.... Jak znalazl do Twojej 5060TI. Edytowane 18 Lipca przez RTXnietylko4060tiUSER
leven 967 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Super wypowiedz. 24GB dla 5060ti Niepotrzebny sarkazm.
Fedaykin 16 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Ale to wieksza pamiec ma byc jedyna roznica ? Czy cos odblokuja w samym procesorze ? Pewnie teraz jak wrozenie z fusow ale jesli wypuszcza supery zalozmy w ostatnich 3 mcach roku, za ile 60xx od tego czasu rok/dwa ?
leven 967 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca No właśnie, na siłę wypuszczają (chcą) karty z większa pojemnością pamięci, ale pozostaje ten sam GPU. Tomek (admin) będzie wiedział, co jest grane.
Fedaykin 16 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca No jakby bylo 10-15% wiecej fpsow to bym pewnie podmienil. Chyba ze 12 mcy pozniej bedzie 60xx no ale to bedzie podmienic trzeba pewnie i tak.
leven 967 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca No właśnie. Zostaw 5080, bo to jest TOP. Rubin za rok Gdyby 5080 miała 12 GB V-ram, to tak, zmienić na minimum 16GB V-ram, ale z 16 na 24 ? nie.
MJRegul 802 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Moim zdaniem do tego służy frame cap a nie UV czy OC. To ja czasami idę w jeszcze większy bezsens UV karty na tyle by brało mało prądu, jak najmniej przy zakładanym dla mnie fps (np. 120) i jeszcze później daję cap np. na 100fps XD i dzięki temu jeszcze spada pobór ale to już moje fanaberie. 1
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca @MJRegulWitam w klubie, mam taki sam fetysz 1
userKAMIL 1 256 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Zaraz mnie trafi… Dolny wentyl przestał działać. Ciężko nawet palcem go ruszyć. Filmik ponizej. 🤦♂️ IMG_4028.mov 1
lukadd 3 763 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Możesz użyć UV, aby osiągnąć stockowy boost przy niższym poborze prądu. Nawet możesz użyć UV, aby zrobić OC Obecnie to przy każdym gierkowym GPU nvidii zrobisz OC na niższym napięciu niż to co serwuje stock Edytowane 18 Lipca przez lukadd 1
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca @userKAMILNa gwarancje oddaj. 1
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) Nie ma co sie z tym grzebac, jak nie dziala to na serwis. Ewentualnie z pretensjami do chinola i zwrot. Edytowane 18 Lipca przez RTXnietylko4060tiUSER
userKAMIL 1 256 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Nie, to nie wentyle od karty. Na sczescie tylko te phantksy D30 co mam. Jeden na dole wysiadł chyba na amen.
Rekomendowane odpowiedzi