Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, RTX5090 napisał(a):

Wczoraj na steamdb wleciał paczyk developerski CP2077

Niech zgadnę :D nowe ficzery NV na 6 stycznia. Ciekawe czy tylko DLSS 4.0 czy coś jeszcze. 

ehe tak jak te duze zmiany w ostatnim patchu bo przeciez tak numereksymbolizowal :lol2:

Opublikowano
26 minut temu, lukadd napisał(a):

Nawet nie klikać i nie napędzać klików tym wróżbitom :E

tyle ze to sprawdzanie cen debili czy kupią to bejt jak bejt

Opublikowano
1 godzinę temu, samsung70 napisał(a):

no i jakie te ceny bo nie chce mi sie sluchac calego 

Za takiego samego PCta różnica między 5080 a 5090 to 1200 euro ale z vatem wiec jak euro =$ to różnica 1000$ MSRP. Ale na pewno cześć z tego to przebitka za droższy system więc tak na oko pewnie z 800-900$ różnicy w cenie MSRP między kartami.

Między 4080 a 4090 było 600$, więc podsumowując oznacza to albo drogą 5090 i rozsądną cenę 5080 albo bardzo drogą 5090 i drogą 5080 :E

• Sad 1
Opublikowano
9 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

5080 to pelny chip, a nvidia nie zrobi drugiej takiej samej karty tylko z wieksza pamiecia z ta sama iloscia CUDA. Gdyby juz mialo cos byc nowego w przyszlosci to ciety 5090 z odpadkow z wieksza specyfikacja niz 5080 ale zarazem nizsza jak 5090. 16gb bedzie miec AMD, 16gb bedzie miec nvidia, a dla elity bedzie 32GB.

Mysle ze, najbardziej chodliwa karta w tym genie bedzie 5070ti.

Tam jest taka przepaść w specyfikacji między RTX 5080, a 5090, że musi wlecieć RTX 5080 Ti, czy tam Super. Znając kurtkę, to nie zdziwi mnie 5080 Ti z 20 GB oraz 5080 Ti Super z 24 GB, jak się bawić, to się bawić, z 4070 było masę tych wersji, z najlepszą 4070 Ti Super z 16 GB VRAM.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, ale kogo interesują mobilne układy jak to całkiem inaczej jest pocięte i pozycjonowane.

Przykładowo obecny mobilny 4080 ma 12GB vram i wydajność ~zwykłego 4070.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Nie wiem, ale kogo interesują mobilne układy jak to całkiem inaczej jest pocięte i pozycjonowane.

Zawsze znajdzie się ktoś, kto się będzie tym materiałem pocierał po sutkach. ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

U nas to będzie 7 stycznia godzina 03:30 nad ranem. Jak macie zdrowie to czekajcie, ale ja idę spać :E

A będzie można już zamawiać?:)

11 minut temu, RTX5090 napisał(a):

co prawda to prawda - przepaść wydajności miedzy 5080 a 5090 będzie olbrzymia. 

Może cenowa teżxD