Tankietka 45 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, Phoenix. napisał(a): Zlo nie ale patrzac na procesory AMD wcale nie jest lepiej, gdy amd mialo slabszy produkt to po prostu byl tanszy, ma lepszy od intela i widac co sie dzieje z cenami. To tylko takie naiwniaki jak Ty mysla ze sie cos poprawi. Dzięki bitce AMD vs Intel mieliśmy kilka dobrych lat tanie, zajebiste procesory. Obecnie trochę AMD obrósł w piórka ale jeszcze dużo ciekawego może się stać i na pewno w segmencie CPU nie jest tak tragicznie jak z GPU, absolutnie nie - daleko do tego. Także naiwniaka i logicznego myślenia poszukaj we własnych kręgach, przyda się bo większość postów masz nielogicznych i rozedrganych. Edytowane 4 godziny temu przez Tankietka
galakty 449 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Gdzie były tanie i dobre procesory? Chyba jedynie 5800X3D który staniał po premierze, bo na start chodził po 2300 zł To samo 7800X3D, jak spadły na 1400-1600 zł to zgoda, ale i na premierę i teraz musisz dać 2300-2500 zł A jak były tanie pokroju 3600 czy 5600 to i tak odstawały od topki. Low FPS był bardzo słaby, stutter na porządku dziennym. 1
Phoenix. 546 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, Tankietka napisał(a): Dzięki bitce AMD vs Intel mieliśmy kilka dobrych lat tanie, zajebiste procesory Byly tansze bo byly sporo mniej wydajne glownie w grach, a ludzie zadowalali sie taka wydajnoscia i cena. Nie ma tu zadnego sukcesu AMD w kwesti cen bo nie oferwali lepszego produktu od intela za mniej Takze widac kto tu ma logiczne myslenie 1
Tankietka 45 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 4 minuty temu, galakty napisał(a): Gdzie były tanie i dobre procesory? Chyba jedynie 5800X3D który staniał po premierze, bo na start chodził po 2300 zł To samo 7800X3D, jak spadły na 1400-1600 zł to zgoda, ale i na premierę i teraz musisz dać 2300-2500 zł A jak były tanie pokroju 3600 czy 5600 to i tak odstawały od topki. Low FPS był bardzo słaby, stutter na porządku dziennym. Po co pytasz skoro sam wymieniłeś 4? Nie były tanie i dobre z ręką na sercu? I często lepszym wyborem niż Intel do gier, nawet jeśli % trochę gorsze? Były. Edytowane 4 godziny temu przez Tankietka
Phoenix. 546 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 9 minut temu, galakty napisał(a): Gdzie były tanie i dobre procesory? To ten typ ludzi, ktorzy sie jeszcze nie obudzili i zyja tym "tanie dobre stare amd" dajace nam wiecej niz konkurencja za mniej, a sterowniki jak wino, im starsze tym lepsze Edytowane 4 godziny temu przez Phoenix. 1
galakty 449 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Tankietka napisał(a): Po co pytasz skoro sam wymieniłeś 4? Nie były tanie i dobre z ręką na sercu? I często lepszym wyborem niż Intel do gier, nawet jeśli % trochę gorsze? Były. 3600 dobry do gier? Człowieku, ani max FPS ani low FPS nie były dobre, stutter jak diabli, zmieniłem na 5600X i było lepiej, ale dopiero 5800X3D pozamiatał. 2300 zł dałem, to że staniał potem nic nie znaczy. W tej chwili ewentualnie 7500F/7600 łapią się pod Twoje kryteria, ale topka AMD była, jest i będzie droga bo jest DOBRA. 1
Phoenix. 546 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 3 minuty temu, galakty napisał(a): 5600X 5600X byl dobry ale nie tani gdzie na premiere placilem 1550zl Ludzie juz chyba zapomnieli ile kosztowalo Zen3 kiedy to AMD okazalo sie konkurencuje w stosunku do intela i jak ceny wywalilo w kosmos. Edytowane 4 godziny temu przez Phoenix. 2
MarcoSimone 50 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Miałem Ryzen 2600/3600 i nie narzekałem. Aczkolwiek, najlepiej było jak wskoczyłem potem na 5800X. 1
Tankietka 45 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Wszystkie nowe procki AMD jakie kupiłem były tanie w porównaniu do odpowiednika Intela. Nikt nie każe lecieć w 1 dniu i przepłacać za podatek od nowości. Edytowane 4 godziny temu przez Tankietka
Send1N 646 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Pierwsze 2 ryzeny (zen/zen+) to dalej była słabizna w porównaniu do konkurencji jak taki 2600 był na poziomie haswella w grach dopiero od ZEN2 zaczęło to nabierać kształtów 1 3
galakty 449 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, MarcoSimone napisał(a): Miałem Ryzen 2600/3600 i nie narzekałem. Aczkolwiek, najlepiej było jak wskoczyłem potem na 5800X. W takim Squad jak zmieniłem 2600/3600 na 5800X3D to FPSy potrafi skoczyć z 70-80 na 120 bez zmiany GPU... Ale wiadomo, można mieć Dacię i nie narzekać, kwestia wymagań. Tylko to jest TWOJE zdanie, a nie obiektywnie jak wyglądał rynek CPU 1
Tankietka 45 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 1 minutę temu, galakty napisał(a): Ale wiadomo, można mieć Dacię i nie narzekać, kwestia wymagań. Tylko to jest TWOJE zdanie, a nie obiektywnie jak wyglądał rynek CPU Skoro uważasz, że gorzej by nie było gdyby był sam Intel to również twoje prawo. Ale moim zdaniem nielogiczne. Edytowane 4 godziny temu przez Tankietka
MarcoSimone 50 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Wiem jak wyglądał rynek CPU, nie urodziłem się wczoraj ;-) Ryzeny które posiadałem najlepiej spisywały mi się w singlach a w multi to wiadomo, lepiej było mieć Intela jak się chciało maksować fpsy. Dopiero 5800X mi podgonił w strzelankach. Ja tam aż tak czarno nie oceniałbym tych Ryśków. Były słabsze ale i tańsze. Zabawę też zapewniały. Chciało się więcej to trzeba było bulić za Intela. Zgadzam się, że za dobry/b. dobry sprzęt, zawsze trzeba bulić. Niezależnie od obozu. Jak się ma słabszą ofertę, to pozostaje konkurencja cenowa. 1
Spychcio 389 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Styczeń będzie złotym miesiącem dla graczy... Premiera 5090, 5080, 5070Ti i nowych GPU od AMD + premiera CPU 9900X3D, 9950X3D...oraz na deser Switch2 Będziemy mieć o czym pisać 3
Spychcio 389 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Haha to też Szambo wybije na 100% Jensen nas nie zawiedzie 1
Kadajo 939 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ja sobie tylko krzesełko przyniosę i chipsy 1
ODIN85 630 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 8 minut temu, Spychcio napisał(a): Styczeń będzie złotym miesiącem dla graczy... Premiera 5090, 5080, 5070Ti i nowych GPU od AMD + premiera CPU 9900X3D, 9950X3D...oraz na deser Switch2 Będziemy mieć o czym pisać A w lutym pełno gier do testowania na tym 2
Spl97 369 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Popcorn najlepiej na noc z 6 na 7 stycznia . 1
Spychcio 389 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): A w lutym pełno gier do testowania na tym Dokładnie tak, w lutym Assasin Woke, Kingdom2, Cywilizacja 7 i Avoved. 5090 będzie mógł się wykazać 3
PiPoLiNiO 412 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu W sumie 12k, 15k czy 20k, pierwsze miejsce w forumowym rankingu wydajności jest warte każdych pieniędzy
Brolly 76 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Ja sobie tylko krzesełko przyniosę i chipsy Czekam na CES 1
Kadajo 939 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): W sumie 12k, 15k czy 20k, pierwsze miejsce w forumowym rankingu wydajności jest warte każdych pieniędzy Szczególnie tych na 36 miesięcy
PiPoLiNiO 412 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, Kadajo napisał(a): Szczególnie tych na 36 miesięcy Piszesz o ratach? Akurat Ci co wzięli raty zero na 4090 na samym początku to zrobili interes życia w sumie 1
Brolly 76 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Piszesz o ratach? Akurat Ci co wzięli raty zero na 4090 na samym początku to zrobili interes życia w sumie Jak kosztowała 13k? no nie wiem Lepiej było raty zero jak złapałeś za 6-7k w maju
Rekomendowane odpowiedzi