Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z okazji Bożego Narodzenia:) życzę Wam koledzy, żeby każdy z Was kupił takie GPU jakie chce:red: albo żeby doczekał i na spokojnie kupił dopakowane wersje super:D

Nie przesadzajcie z jedzeniem i piciem:hihot:

Wesołych Świąt:yuppie:

• Like 5
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Godlike napisał(a):

A to trzeba całej rzeszy specjalistów do montażu gpu? Przecież to tylko cyk w slot i kabelek podpiąć i gotowe :E

Każdy kto zna Odina, ten wie, że tego nie potrafi 8:E.

• Sad 1
Opublikowano
5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

I znowu stwarzanie pozorów kupna karty której i tak nie kupisz 🤣 

Nie robię pozorów, bo może jednak się szarpnę na RTX 5090, jeszcze nie wiem, jakie ceny będą. Fakt jest, że RTX 5080 z 16 GB VRAM to naplucie graczom w twarz i na pewno tego nie kupię, to już jakbym miał nie czekać rok na wersję 24 GB, to trzeba się szarpnąć na RTX 5090 lub kupić RTX 5070 Ti Super z myślą by zmienić w serii 6000 czy 7000 najpóźniej.

Opublikowano
34 minuty temu, Doamdor napisał(a):

putting-on-glasses-ricardo-gon%C3%A7alve

Tak jak myślałem, będzie dobrze z RTX 5080. :E

Skoro kurteczka postawił na 5080 na start to musi być pewny tej karty i w teori powinna zmieść z planszy 4090 bo nie sądzę żeby się ośmieszył dając kartę która jest gorsza od 4090 na start. Pożyjemy, zobaczymy :D 

Opublikowano

Tak blisko do premiery, a my nadal wiemy zaskakująco mało.

Równie dobrze można wysnuć inne wnioski. 5090 z oczywistych względów zrobi Wow! - co do zasady. Nowy flagowiec i będzie WOW!

A później już sama lipa z 5080 włącznie. Więc nie można pokazać jedynej sensownej karty 5090, bo każda kolejna będzie już lipą na tle jej osiągów i ceny.
Dlatego zaczną od 5080.

Aż jestem ciekawy... :)

Opublikowano
9 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Skoro kurteczka postawił na 5080 na start to musi być pewny tej karty i w teori powinna zmieść z planszy 4090 bo nie sądzę żeby się ośmieszył dając kartę która jest gorsza od 4090 na start. Pożyjemy, zobaczymy :D 

Ja wam mówię, że tam będzie jakiś upscaler Vramu czy coś w poodbie :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

5080 16gb -  to się nie uda.

5090 sztosik, ale znowu kosztowna zabawa + pimax crystal super za ok 8k i być może dostanę wymarzony VR pod sima 😁

Do tego aktywne pedały i Nirwana. 

Edytowane przez zozolek
Opublikowano
1 godzinę temu, Godlike napisał(a):

1 godzinę temu, Stjepan napisał(a):

Udało mi się uzyskać coś takiego nie wiem czy to coś pomorze, RTX5090, technologii Nvidii to tego użyłem i moc CPU. Główka pracuje. ;)

Struktura pudełka dla serii 50 mniej więcej podobna co w serii 40.

Opublikowano
56 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

później już sama lipa z 5080 włącznie.

Nie będzie lipy ;)  

33 minuty temu, zozolek napisał(a):

5080 16gb -  to się nie uda.

16gb to jeszcze sporo lat upłynie zanim braknie ;) 

15 minut temu, Godlike napisał(a):

Może szykują jakas niespodziankę na CES, zobaczymy. Nie wszystkie karty muszą od razu odkrywać. 

Niektórzy się zdziwią i zagłosują portfelem pozytywnie :D 

Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

16gb to jeszcze sporo lat upłynie zanim braknie ;)

To może być podobny casus co karty z 8 GB Vram. Następne 4-5 czy 6 lat i czas kart z 16 GB Vram dobiegnie końca.

Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

To już by o tym trąbili wcześniej a tu cisza:/ Jak się ma coś dobrego to się tym chwali.

Po co? Żeby ludzie czekali na 5080 i nie kupowali 4000? 

Nie mają konkurencji, mogą sobie poczekać i pokazać karty przy premierze. To AMD musi się chwalić szybko, ale nie ma czym :E 

• Upvote 1