Działać może chcieć, ale nie ma za bardzo jak.
Dania go zwyczjanie wyśmiała, tak wcześniej jak teraz.
Kanada w sumie też. Raczej znowu będą liczyć na przypływ "uchodźców" z USA. Bo sa dużo liberlaniejsi niż większa cześć stanów.
Polecam też sprawdzić to co napisałem w temacie AMD i do Ciebie na priv. Oczywiście jak będzie poprawa to tutaj też rozpiszemy dla potomnych. Na obecną chwilę jest poprawa, a czy to ma być idealnie to już sam nie wiem (to znaczy ja bym chciał, ale może się nie da, a my widzimy i wymagany zbyt dużo). Byśmy bliżej siebie mieszkali to byłoby łatwiej sprawdzić 😉
@kalderon Na Ukrainie mówi się że obniżenie wieku, czy to najpierw do 22-23 czy od razu 18 lat, to kwestia pierwszego półrocza 2025.
Zintensyfikowali mobilizację a i tak obecnie straty są tak dużę, że brakuje żołnierzy. Szczególnie strzelców piechoty zmechanizowanej i zmotoryzowanej.
A potrzebują do uzupełnienia istniejących brygad oraz do formowania nowych. Dostają sporo ciężkiego sprzętu i formują nowe brygady zmechanizowane.
Zakładając że nie nastąpi mobilizacja Ukraińców na terenie UE, czy to bezpośrednio czy odesłanie na Ukrianę, to będą musieli obniżyć wiek mobilizacyjny. Możliwe że też zwiększyć mobilizację kobiet.
Mam pytanie odnośnie sterowników do zintegrowanej karty grafiki Intel.
Na stronie Lenovo jest sterownik w wersji 32.0.101.5542:
https://pcsupport.lenovo.com/pl/pl/products/laptops-and-netbooks/legion-series/legion-7-16irx9/83fd/83fd007qpb/mp2nx4h7/downloads/ds566947-intel-vga-driver-for-windows-11-64-bit-legion-7-16irx9?category=Graphics Card
To samo znajduje Windows Update.
Na stronie Intela są nowsze sterowniki 32.0.101.6332:
https://www.intel.com/content/www/us/en/download/785597/intel-arc-iris-xe-graphics-windows.html
Pobrałem je i zainstalowałem.
Wszystko wydaje się, że działa dobrze.
I teraz pytanie: używacie ostatnich sterowników ze strony Lenovo/Windows Update, czy ze strony Intel?
Nie wiem czemu, ale jak pobierałem jakąś wcześniejszą wersję, ze strony Intel, która była nowsza niż 32.0.101.5542, to nie chciała się zainstalować. Ta najnowsza poszła.
Możliwe, że nie było w bazie (.inf) identyfikatora karty, która jest w Legion 7.
Ze sterownikami Nvidia nie ma problemu. Instalują się zawsze najnowsze, pobrane od Nvidia.
Rekomendowane odpowiedzi