MarcoSimone 672 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Ja miałem 3070 Noctua Edition i też śpiewała
Element Wojny 4 776 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 1 minutę temu, Vulc napisał(a): Jak ostatnio wziąłem RX7800XT dwuśmigłowego Jedyny dwusmiglowy jaki sie u mnie sprawdzil to wlasnie obecny Founders. 2 poprzednie karty na 2 smiglach sprzedalem momentalnie, bo zwyczajnie wyly.
lukadd 2 915 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Teraz, Element Wojny napisał(a): Ok, czyli Asusa omijac dalekim lukiem Duże ryzyko cewek podobnie jak w wyższych modelach MSI, ale nie wiadomo jak będzie w tej nowej generacji, może się w końcu ogarną i trochę wyciszą te cewki.
Umpero 979 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia @Totek przecież to jakiś monitor 720p. Pewnie gościu wyciąga na nim pierdyliard fpsów. A im więcej fpsów tym głośniej cewki bzyczą.
lukadd 2 915 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Teraz, Element Wojny napisał(a): Founders Też lubią śpiewać cewkami. A inne modele niereferencyjne mają lepsze rpmy i tempy.
Element Wojny 4 776 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Teraz, lukadd napisał(a): Duże ryzyko cewek podobnie jak w wyższych modelach MSI Dziwnie to brzmi - lepsza karta, wyzszy model, kultura pracy do bani.
Radio Tirana 1 052 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 3 minuty temu, Totek napisał(a): Cewki jak roje komarów nad Amazonią. Brzmi dokładnie jak Radełon 6800 XT Red Dragon. Załapałem go w niezłej cenie, ale przez cewki odesłałem po jednym dniu. Bo nie dało się wytrzymać, a gram w słuchawkach. 1
lukadd 2 915 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Dziwnie to brzmi - lepsza karta, wyzszy model, kultura pracy do bani. Mocniejsze sekcje, większe pobory, cewki ich rodzaje słabiej zabezpieczone przed drganiami. Edytowane 2 Stycznia przez lukadd
Element Wojny 4 776 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Jeszcze w zyciu nie dalem za GPU tyle ile wydam teraz, wiec w miare mozliwosci chce kupic dobry model. Poczekam na wyniki testow poszczegolnych kart i wtedy zdecyduje. 1 1 1
Kadajo 7 418 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Kadajo Nie słyszałeś cewek w tuf 4090. Kto tego nie słyszał ten nie wie co to głośne cewki. Nigdy nie słyszałem czegoś tak okropnego, z tak dziwną charakterystyką... To po prostu wchodziło Ci w mózg. Ogólnie ja po rozebraniu i złożeniu swojego TUF'a na nowo zauważyłem ze cewki ciszej pracują, nie wiem, czy to kwestia dociśnięcia czegoś, czy ki czort. Termopadów nie ruszałem. 1
Send1N 4 191 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 39 minut temu, Doamdor napisał(a): 7 stycznia to chyba serwer ith nie wytrzyma, a temat spłonie. Tak podglądam ten temat od paru dni, nie wierze że nawet w sylwestra ta karawana jechała płynnie dalej że wam się kur chce tak biadolić, sygnatura @Radio Tirana idealnie pasuje do tego wątku 4
Kadajo 7 418 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 9 minut temu, MarcoSimone napisał(a): Ja miałem 3070 Noctua Edition i też śpiewała No to już jakiś paradox 1
lukadd 2 915 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Jeszcze w zyciu nie dalem za GPU tyle ile wydam teraz, wiec w miare mozliwosci chce kupic dobry model. Poczekam na wyniki testow poszczegolnych kart i wtedy zdecyduje. Najlepsze, że w większości testów nie dowiesz się o wielu mankamentach Samo mierzenie dba jest o kant tyłka potłuc jeśli chodzi o realne częstotliwości mniej lub bardziej przyjemne jakie słyszymy z gpu. Trzeba czytać opinie ludzi po forumach. Co do wentyli kiedyś Lipton robił fajne porównania, nie wiem jak teraz. Ale nagrywał dźwięk wentyli kart które testował i można było sobie posłuchać i wstępnie ocenić ich kulturę pracy w zależności od preferencji. 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Ogólnie ja po rozebraniu i złożeniu swojego TUF'a na nowo zauważyłem ze cewki ciszej pracują, nie wiem, czy to kwestia dociśnięcia czegoś, czy ki czort. Termopadów nie ruszałem. Ta może być, lepszy docisk, mniej wibracji.
Doamdor 1 796 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 3 minuty temu, Send1N napisał(a): Tak podglądam ten temat od paru dni, nie wierze że nawet w sylwestra ta karawana jechała płynnie dalej że wam się kur chce tak biadolić, sygnatura @Radio Tirana idealnie pasuje do tego wątku Ludzie są głodni nowych RTX. 7
Kadajo 7 418 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 3 minuty temu, lukadd napisał(a): Najlepsze, że w większości testów nie dowiesz się o wielu mankamentach Samo mierzenie dba jest o kant tyłka potłuc jeśli chodzi o realne częstotliwości mniej lub bardziej przyjemne jakie słyszymy z gpu. Trzeba czytać opinie ludzi po forumach. Co do wentyli kiedyś Lipton robił fajne porównania, nie wiem jak teraz. Ale nagrywał dźwięk wentyli kart które testował i można było sobie posłuchać i wstępnie ocenić ich kulturę pracy w zależności od preferencji. Fajnie testuje akustykę Gamer Nexus czy nasz polski YT akcent Bartosz Szewdkowicz, jemu się szczególnie brawa należą za robotę, jaka robi tylko ze nie za często testuje GPU. https://www.youtube.com/@BartekSzwedkowicz 1 2
cichy45 607 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 39 minut temu, Vulc napisał(a): Dobra, przejrzyjmy co tam nowe... 5070Ti to plucie na ryj. 2000 RPM to mały szumik, wentyli. Nikt nie potrzebuje więcej niż 8 GB VRAM 2
Vulc 2 191 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 8 minut temu, lukadd napisał(a): Najlepsze, że w większości testów nie dowiesz się o wielu mankamentach Samo mierzenie dba jest o kant tyłka potłuc jeśli chodzi o realne częstotliwości mniej lub bardziej przyjemne jakie słyszymy z gpu. No tak, kupowanie na premierę, to zawsze dobrowolna zgoda na udział w testach nowego sprzętu, których wyniki wykorzystają tylko cierpliwi. Patrząc na ten wątek na kilkanaście dni przed pojawieniem się pierwszych kart w sklepach i kilka przed ich oficjalną premierą, większość należy raczej do tej pierwszej grupy. 2 minuty temu, cichy45 napisał(a): Nikt nie potrzebuje więcej niż 8 GB VRAM Pewnie już to wyparłem wzrokowo.
lukadd 2 915 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Zawsze można zwrócić w ciągu 14 dni, a w niektórych sklepach nawet 30
Element Wojny 4 776 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia No ja moge wszystko zwrocic w ciagu 30 dni.
Vulc 2 191 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Yep, o tym mówię. Albo zabawa w zwroty albo czekać. Z dostępnością raczej problemów nie będzie.
Element Wojny 4 776 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Zalezy z jakimi kartami. FE w cenie MSRP jak zwykle znikna w przeciagu 5 minut po pojawieniu sie na stronie.
Godlike 880 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Ja w tej generacji celuje w Zotaca, Inno albo MSI a w dalszej kolejności KFA i PNY. 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia https://videocardz.com/newz/msi-geforce-rtx-5080-gpu-has-been-leaked-16gb-gddr7-and-256-bit-confirmed
Element Wojny 4 776 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 16GB na takiej karcie to chyba troche malo.
Rekomendowane odpowiedzi