Ogólnie to żadnych ciekawych gier z jakąś kozak oprawą
KCD2 jedynie, bez RT, ale powinno dobrze wyglądać.
A tak ogólnie PT mogą dodać wszędzie, tyle co z tego jak ci napakują do takiego drewnianego Gothica PT, który ogólnie wygląda najwyżej przeciętnie, albo taki Fable z krzywymi mordami postaci i ogólnie przeciętną oprawą. PT nagle nie sprawi, że mordy postaciom się wyprostują, a gra w całokształcie będzie wyglądała lepiej niż przeciętnie. Głównie zabije wydajność
Znam gościa, który kupił Strixa 4090 za 150€ z niemieckiego outletu. Nie wiem jakim cudem mu to wysłali, ale wysłali.
https://www.pepper.pl/promocje/karta-graficzna-zotac-gaming-geforce-rtx-4070-ti-trinity-bulk-873826
Dziesiątki ludzi wtedy kupiło. I to było w dzień, a nie w nocy.
Cholera, a tak B580 wskoczyła nagle na polecane GPU za te 1300-1500zł bo 12GB VRAM i wydajność. Testerzy i recenzenci od jakiegoś czasu przesiedli się w większości na 9800X3D, więc w testach premierowych też wyniki miód malina.
A teraz zderzenie ze ścianą. W końcu ktoś kupujący to GPU z pewnością będzie miał procesor 2600/3600/5600 może 5700X3D lub 7600.
Na marginesie, w coraz większej ilości różnej maści testów/recenzji pokazuje się powiększająca przepaść między AM4, a AM5.
Wiesz co mnie najbardziej wkurza? To, że nie jestem pewien czy to sprzęt czy oprogramowanie. Gdybym wiedział na sto procent, że to soft robi problem to byłbym chociaż spokojniejszy. Ewentualnie jeśli jakiś podzespół zawodzi to bym puścił na gwarancję i tyle, a tak człowiek kombinuje. U mnie teraz działa powiedzmy spoko (po tym wszystkim to też mam wyczulony wzrok dodatkowo), ale mimo wszystko z tyłu głowy siedzą te pytania co może być nie tak...
Rekomendowane odpowiedzi