Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Tyle to nie bo taniej w sklepie MSI ale ktoś pewnie za +300 się skusi. Jak nie to zwrot na 14dni;)

Sprzedać Ventusa i jeszcze na tym zarobić, za to powinien być jakiś order. :E Miałem jednego w swojej historii i nigdy więcej. Ta seria ma już taką renomę, że jak wszystkie inne modele wyjeżdżają ze sklepów, Ventus zawsze gasi światło. Serio, nie róbcie sobie tego. I nie czytajcie tych kocopołów, że "nie słychać". 

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Ale w Holandii to się popisują, chyba zacznę karty od skalperów na olx kupować i do nl sprowadzać :smiech:

https://www.megekko.nl/product/1963/967792/Nvidia-Videokaarten/MSI-GeForce-RTX-5070-Ti-16G-VENTUS-3X-OC-Videokaart

6k za ventuska %-)

Cóż nvidia pięknie to wysterowała. Dają bidną nową generację z bidnymi przyrostami wydajności, wysokie MSRP. A na największe i to niektóre sklepy w bogatych krajach EU i świata premierowo ląduję po kilka-kilkanaście sztuk i to tylko niektórych modeli.

Tu nie ma bata zawsze znajdzie się przy takiej żałośnie niskiej ilości kart na rynku napaleńców którzy staną na głowię i przepłacą, aby mieć nową zabawkę, niezależnie od jej jakości i wykonania.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Nie rozumiem czemu producenci pakują chipy do tak słabej konstrukcji żeby nazywało się że robią karty w cenie MSRP. :E Ale to chyba fakt braku FE. 

Robią po to żeby za mrsp jakoś sprzedać bo NVIDIA słono sobie liczy za te chipy i pamięci gddr7.

Zresztą pójdzie to do gotowców, składaków itd tego dalej się dużo sprzedaje.

Opublikowano

Jestem posiadaczem 3090ti chciałem ją właśnie zmienić na 5070 ti i tak szczerze mówiąc nie wiem czy dobrze robię. Udało sieę wyrwać ventusa za 4200. Ale mam dylemat czy jest sens zmieniać 3090 ti 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Stjepan napisał(a):

Ceny z DE, 1339 Euro. :rotfl2:

W ogóle też zastanawiająca jest cena 5070Ti Gigabyte Eagle u nas za 4650, bo to jest to samo chłodzenie co Windforce, więc życzą sobie 750zł za RGB? :hmm:

Edytowane przez muszka
Opublikowano
7 minut temu, Stjepan napisał(a):

480810016_3060918820737949_1053742428600

Ceny z DE, 1339 Euro. :rotfl2:

Caseking w DE to obecnie i nawet już od jakiegoś dłuższego czasu to chyba nr. 1 wśród skalperów jeśli chodzi o premiery.

Nawet Alternate tak nie leci w ciula, mimo, że też sobie lubią przyciąć :E

Ten np. Asus prime z Caseking za 1150 euro

Alternate sprzedawało za 879 euro

https://www.alternate.de/ASUS/GeForce-RTX-5070-Ti-PRIME-GAMING-Grafikkarte/html/product/100110156?utm_source=awin&utm_medium=affiliate&utm_campaign=alternateawin&awc=11731_1740072627_ea0a7cec8dd72283783f6ae812a8d9e7&partner=AWIN

Eagle mieli też blisko 300euro taniej niż Caseking :E

Opublikowano
8 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Tak jak już pisałem - Fiat Multipla wśród GPU.
Weź to później sprzedaj... wręcz jak klątwa będzie ciążyć.

Dorzucaj słuchawki budowlane gratis i się sprzeda :E 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kawamalago napisał(a):

Jestem posiadaczem 3090ti chciałem ją właśnie zmienić na 5070 ti i tak szczerze mówiąc nie wiem czy dobrze robię. Udało sieę wyrwać ventusa za 4200. Ale mam dylemat czy jest sens zmieniać 3090 ti 

Na to pytanie musisz niestety odpowiedzieć sobie sam, bo zależy czego potrzebujesz. Zerknij na testy na Hardware Unboxed i Gamer Nexus. Powinno pomóc podjąć decyzję.

Opublikowano
22 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

https://allegrolokalnie.pl/oferta/geforce-rtx-5090-msi-oc-32gb-gddr7

@Zachy Ty tez srasz w swoje gniazdo?

Narzekacie na rynek, a sami go psujecie.

Ale go złapałeś :E Na gorącym uczynku wręcz 

Tymczasem 9 lutego:

W dniu 9.02.2025 o 10:40, Zachy napisał(a):

:wariat: Ja jak czegos nie moge kupic to ludzi za to nie krytykuje, tylko ide swoja droga...

Co innego np krytykowac zawyżone ceny.

Tu moja krytyka do skalperów idzie pełną para.

W sumie do NV też, bo ceny pewnie byłyby niższe gdyby rynek tak ochoczo nie reagował na odwyżki cen GPU przez ostatnie 4 lata..

giphy.gif?cid=6c09b952m9f1ea8812tn2ca1v9

• Like 3
  • Haha 7
  • Upvote 2