Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Mały update będzie dziś 😎 Upolowana w mrsp 3899zl 😁

Drogo :)

Było kupic z komputrona używając apki - wyszedł wtedy 3700 pln. 

Opublikowano
2 godziny temu, Fenrir_14 napisał(a):

Niezły wysyp kart się nam zrobił 😀

Wysyp kart też jest w sklepach. Szczególnie 5090. W Komputroniku  jeszcze dwa tygodnie temu nie było żadnej karty dziś jest jak "nasrał". Oczywiście ceny z dupy. W Morele Ventus droższy niż Astral.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Phoenix. napisał(a):

No jasne bo te karty w mrsp sa 24h dostepne i bezproblemowe do kupienia :hihot: To ile sztuk na zapas kupiles?? :hahaha:

Skoro tak sie pochwaliłeś że wyrwałeś w msrp to zakładam że też jesteś z siebie dumny bo ich nie ma .. hipokryta ..

Kupiłem 1 i nie zapłaciłem bo to i tak za dużo ..

image.png.4ca52295c84e9ab0f4f3a3f56ab94d81.png

W sumie nadal wisi - jak ktoś z wawy chce kupić to niech da znać - może sie uda zmienić dane do FV i sobie odbierze.

Edytowane przez Yedi
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Yedi napisał(a):

Skoro tak sie pochwaliłeś że wyrwałeś w msrp to zakładam że też jesteś z siebie dumny bo ich nie ma ..

Miśku ja nie mam czasu na polowanie na karty, a tym bardziej na zakładanie jakiś apek, żeby kupić 200zl taniej, ja w tym czasie robię hajs i zwisa mi ten rabat, dostałem cynka że jest karta to zamówiłem i będę się nią cieszył za chwilę. 

A Ty tam sobie dalej zamawiaj karty w niższych cenach i oglądaj przez szybę ;) 

Opublikowano (edytowane)

ASUS GPU Tweak III 1.9.4.3 released

Cytat

Changes in version 1.9.4.3:

This update addresses a compatibility issue with NVIDIA and AMD's latest driver and introduces the exclusive Power Detector+ warning feature.
- Bug Fix: Resolved a compatibility issue with the latest NVIDIA (572.70) driver.
- Bug Fix: Resolved a compatibility issue with the latest AMD Adrenalin driver.
- New Feature: Added the Power Detector+ warning function (exclusive to ROG Astral and Matrix graphics cards).

https://geeks3d.com/dl/show/10195

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano
30 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Miśku ja nie mam czasu na polowanie na karty, a tym bardziej na zakładanie jakiś apek, żeby kupić 200zl taniej, ja w tym czasie robię hajs i zwisa mi ten rabat, dostałem cynka że jest karta to zamówiłem i będę się nią cieszył za chwilę. 

Jesteś taki malutki przy mnie .. 

Najwięcej wiesz co mam i na co mnie stać ..

Ale dalej sobie tłumacz jak jesteś zajebisty a reszta to banda frajerów ..

Opublikowano
11 minut temu, Yedi napisał(a):

Jesteś taki malutki przy mnie .. 

Najwięcej wiesz co mam i na co mnie stać ..

Ale dalej sobie tłumacz jak jesteś zajebisty a reszta to banda frajerów ..

Trzeba być niezłym dzbanem żeby świadomie zamawiać karty czy cośkolwiek wiedząc że się tego nie odbierze, a w dodatku pisząc, że to nadal za drogo gdzie przed składaniem zamówienia wiesz jaki jest koszt, ale mimo to zamawiasz, a wisienka na torcie jest pisanie, że ktoś kupił nadal za drogo 🤣 Polecam uzbierać na psychiatrę ;) 

Chociaż domyślam się, że koszt takiej usługi będzie dla Ciebie nadal za drogi, umówisz wizytę i się nie pojawisz.

• Upvote 1
Opublikowano
59 minut temu, Phoenix. napisał(a):

O kurde, po tym poście to zastanawiam się czemu kupiłeś 5070ti, jak robisz hajs to przynajmniej złoty 5090 astral (ta edycja arabska) powinien wpadać, a najlepiej z autografem kurteczki.

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Trzeba być niezłym dzbanem żeby świadomie zamawiać karty czy cośkolwiek wiedząc że się tego nie odbierze, a w dodatku pisząc, że to nadal za drogo gdzie przed składaniem zamówienia wiesz jaki jest koszt, ale mimo to zamawiasz, a wisienka na torcie jest pisanie, że ktoś kupił nadal za drogo 🤣 Polecam uzbierać na psychiatrę ;) 

Chociaż domyślam się, że koszt takiej usługi będzie dla Ciebie nadal za drogi, umówisz wizytę i się nie pojawisz.

To co nie może się rozmyślić?:Up_to_s: Ty też się rozmyśliłeś i zwracałeś co kupiłeś wcześniej a @Yedi rozmyślił się po prostu już po zakupie ale przed odebraniem sprzętu. Takie mamy prawo więc proszę tu nie ograniczać go ;)

Opublikowano
18 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

O kurde, po tym poście to zastanawiam się czemu kupiłeś 5070ti, jak robisz hajs to przynajmniej złoty 5090 astral (ta edycja arabska) powinien wpadać, a najlepiej z autografem kurteczki.

Tobie polecam użyć mózgu jeśli go masz a widac ze nie bardzo jak jakikolwiek status portfela ma świadczyć o tym ktoś co kupuje. Zapytaj elona dlaczego nie ma 5090 ;) 

https://ithardware.pl/aktualnosci/komputer_elon_musk_gracze_konfiguracja-39548.html

25 minut temu, jankooo napisał(a):

To co nie może się rozmyślić?:Up_to_s: Ty też się rozmyśliłeś i zwracałeś co kupiłeś wcześniej a @Yedi rozmyślił się po prostu już po zakupie ale przed odebraniem sprzętu. Takie mamy prawo więc proszę tu nie ograniczać go ;)

Nie dość że nie rozumiesz kontekstu całej wypowiedzi to bronisz dzbana, płacą ci chociaż za to ? 🤣

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, SpiderX napisał(a):

Panowie, jak wygląda kultura pracy 5090 FE? Warto się w to pchać? 

Dodatkowo jak by tego było mało co wrzucił Doamdor, powiem od siebie że cewki grają tak samo albo gorzej niz w astralu. 

Miałem już jedną karte z tak glosnymi cewkami. O dziwo była od Asusa i nazywala sie 4080 TUF. NIGDY WIĘCEJ NIE CHCE DO TEGO WRACAC.  Testowalem XFX MERC 7900 XTX, Asrock Phantom Gaming 7900 XTX, MSI Ventus 5070 Ti, Gigabyte Windforce 5070Ti i teraz RTX 4090 GameRock i zadna tak nie piszczala. Owszem kazda karta piszczy przy jakims tam obciazeniu zwlaszcza z duzym klatkarzem, ale czesto trzeba sciagnac bok budy i przylozyc ucho a tamten jazgot bylo slychac z drugiego pokoju

Edytowane przez Nex1M
  • Like 1
Opublikowano

Akurat kolega @Yedi miał już ileś różnych 5070ti, z czego Inno3d od niego kupiłem.
Może skończmy porównywanie długości przyrodzenia.
Założę się, że większość starej gwardii na tym forum jest w stanie sobie kupić np. 5090 jako kaprys, tylko nie każdy czuje taką potrzebę.
Mi np. szkoda hajsu ;)

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie dość że nie rozumiesz kontekstu całej wypowiedzi to bronisz dzbana, płacą ci chociaż za to ? 🤣

@Yedi ocenił i przedstawił ci swoją alternatywę bez spiny a ty poczułeś się urażony, że ktoś zakwestionował twoja decyzję. Skoro tego nie lubisz to po co się nimi dzielisz na forum?%-) Forum to nie tylko przytakiwacze "dobra decyzja Phoenix" ;)

Reszta rozdmuchana o nic 

6 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Mi np. szkoda hajsu ;)

Mi w skrócie też i chociaż to moja główna zajawka to wystarcza to co mam :)

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, sovas napisał(a):

A Ryzen 5800X ogarnął by jeszcze 5070ti w 3440x1440?

W większości gier ale nie w mocno procesorowych jak wspomniany wcześniej spiderman. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Tobie polecam użyć mózgu jeśli go masz a widac ze nie bardzo jak jakikolwiek status portfela ma świadczyć o tym ktoś co kupuje. Zapytaj elona dlaczego nie ma 5090 ;)

Ten sam Elon, który zbłaźnił się twierdzeniami, że jest mistrzem diablo, a potem wyszło, że grają za niego opłaceni gracze ? %-)

Albo jak jego postać padła w samouczku PoE2 :hahaha:

ty to masz musk, dalej rób hajs na 5070