Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kabor napisał(a):

Nie był bym taki pewien.

Jak mam dobry dzien to tez mam lepsz kd danego dnia, to zaden wyznacznik w grze multi gdzie masz w looby za kazdym razem ludzi z roznym kd ;)  Wyzszy fps nie poprawia myslenia w grze, poprawia tylko czasy reakcji w kwesti strzelania.

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Jak mam dobry dzien to tez mam lepsz kd danego dnia, to zaden wyznacznik w grze multi gdzie masz w looby za kazdym razem ludzi z roznym kd ;)  Wyzszy fps nie poprawia myslenia w grze, poprawia tylko czasy reakcji w kwesti strzelania.

No i płynność rozgrywki, czasami też widoczność, bo zamiast pokazu slajdów masz płynny obraz. 

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Pisanie ze 1% low nie jest wazne w grze multi to niezla odklejka, ta tabelke widzialem juz kilka lat temu ale Ty nie jestes zadnym prosem.

A nawiazalem do bfa w kwesti wydajnosci 5070 i 500hz gdzie poza cs i valorant cieko napedzic taka matryce.

Rozumiem ze min fps w cs tez jest malo wazny :hihot:

Odklejka na mniejszym poziomie niz twoja, zreszta nie pierwszy raz :) Cały czas piszemy od CS jakbyś nie wiedział. Problemy z czytaniem? Nawiązujesz do BF który pisze po raz 4 mało mnie obchodzi. Gram w 3/4 i okazjonalnie w 1. 

13 minut temu, galakty napisał(a):

Daj spokój chłop zwrócił OLEDa bo się bał wypalenia w CSie :E 

Gdzie na OLED miałby dużo lepsze odczucia i płynność :E 

TN 360 Hz ma lepsze odczucia od OLED 240 Hz, powie Ci to każdy Pro :) A taka sytuacja była w momencie first gen OLED. Spoko, brnij dalej w głupotki. Na tureniajch dalej królem był BenQ a nie żadne OLEDy, bo brakowało właśnie 500 Hz. 

14 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Bo on jeszcze nie wie że nawet jakby jakimś cudem go wypalił to i tak kolejnym odbiornikiem byłby Oled:E

.

Prędzej miniled. OLED to technologia zastępcza. 

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ja nie mówię o K/D z jednej gry tylko średnim po jakimś czasie tyle wzrósł wiec ogólnie w poszczególnych grach K/D było jeszcze wyższe. Właśnie przełomem była zmiana monitora. Jak pisałem dużo płynniej się trafiało hedy i ogólnie procent celności też się zwiększył.

W tej chwili grając w BF 2042 od dłuższego czasu mam stałe K/D mimo, że są rundy gdzie jak dobrze siądzie w pojedzie to na rundkę możne zdobyć 60/0. To K/D jak się zmienia to może o jedną setną.

Proponuje test w druga stronę pograj w BFa na multi tak przez miesiąc to zobaczysz jak się K/D zmniejszy ;-)

Opublikowano
5 minut temu, Kabor napisał(a):

Ja nie mówię o K/D z jednej gry tylko średnim po jakimś czasie tyle wzrósł

Dziwne  zeby nie roslo skoro grasz dluzej w gre to chyba naturalne ze bedzie rosnac bo sie uczysz, nie przypisuj tego do fps ;) 

6 minut temu, Kabor napisał(a):

W tej chwili grając w BF 2042 od dłuższego czasu mam stałe K/D mimo

KD wiecznie rosnac nie bedzie, kazdy trafia na sciane po czasie.

Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał(a):

Sorry ale "pro" z CS'a mnie mało obchodzi xD Dalej grają na TN i 1080p bo są PRO xD 

Było dopisać, że potrafią grać w 4:3 :E

Mało istotne kto jakie ma odczucia wiadomo co jest lepsze czysto na papierze.

Opublikowano
7 minut temu, Kabor napisał(a):

Proponuje test w druga stronę pograj w BFa na multi tak przez miesiąc to zobaczysz jak się K/D zmniejszy ;-)

grac w 60fps nie bede bo nikt normalny nie gra w mutli na 60fps ale gram w multi od 144hz az po dzis na 360hz i nie ma to zadnego wpluwy na to jak gram ;) 

Opublikowano
10 minut temu, TheMr. napisał(a):

Prędzej miniled. OLED to technologia zastępcza. 

Coś pomieszałeś kolego. microLED miał być następcą OLEDa ale problemy produkcyjne i coraz tańsza produkcja OLEDa sprawiła, że jeszcze długo nie będzie żadnego następcy
miniLED to już mamy od dawna i nie ma to w ogóle porównania do OLEDa, nie ma ani nieskończonego kontrastu ani prawdziwej czerni. miniLED tylko aktualny nowy "top" w średniopółkowych TV które nie są OLEDami bo są tańsze i VA poszło trochę w odstawkę

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, TheMr. napisał(a):

Mhm. 1% low w CSie jest najmniej ważne, dobrze wiedzieć że nie masz pojęcia o silniku i grze

To teraz sprostujemy ta twoja potezna wiedze i zanim komus napiszesz, ze nie ma pojecia o grze to moze najpierw sprawdz jakie sa fakty ;)

Najwazniejszy w grze jest min fps a ten ma kolosalny rostrzal miedzy srednim, ktory sobie mozna w tylek wsadzic, nie mowiac juz o 1% LOW. 

test w 1440p LOW

26-06-2025, 12:02:30 cs2.exe benchmark completed, 72628 frames rendered in 107.719 s
                     Average framerate  :  674.2 FPS
                     Minimum framerate  :  461.6 FPS
                     Maximum framerate  : 1029.6 FPS
                     1% low framerate   :  283.2 FPS
                     0.1% low framerate :  217.3 FPS

Teraz pokaz swoj wynik na tym 5800XD  Dust2 ;) Zobaczymy jak to sie ma do tego Oleda 500hz.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3240880604&searchtext=cs2+benchmark

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
15 minut temu, galakty napisał(a):

Sorry ale "pro" z CS'a mnie mało obchodzi xD Dalej grają na TN i 1080p bo są PRO xD 

A to spoko, nie było tematu. Jesli gracze jednej z najtrudniejszych gier i najszybszych cie nie obchodzą to temat zamknięty :3 

Opublikowano

Nie, w CSie min ani 1% nie ma znaczenia. Silnik gry to rejestruje ale nie ma to wpływu na rozgrywkę, bo kolejne klatki przy takim FPSie pojawiają się szybciej niż ten spadek „odczujesz”. W następnym momencie z tego 280 FPS w ułamku setnych sekund masz 670 FPS. 

I proszę Cię, zajmuje się CSem i silnikiem od 15 lat, więc nie wypowiadaj się więcej. 

2 minuty temu, galakty napisał(a):

No nie bardzo, to tak jakbym pisał że Kubica trenuje na Simucube Alpha (nie wiem, zmyślam) i ja na Thrustmaster jestem wolniejszy przez kierownicę :E 

Zmyślasz przykład który kompletnie nie ma sensu :E 

Opublikowano (edytowane)

Nie, w CSie min ani 1% nie ma znaczenia.

14 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Najwazniejszy w grze jest min fps

Czytamy ze zrozumieniem ;) Min fps to nie 1% LOW. Teraz wymyslisz bajeczki, ze min fps tez nie ma znaczenia?? :boink:

I proszę Cię, zajmuje się CSem i silnikiem od 15 lat

Jak widac wiedza nt plynnosci nadal bliska zeru ;)  Tylko cyferki nie klamia, taka roznica. Wiec ile ty poswiecasz czasu nie ma znaczenia.

ja wkleilem wyniki, a ty tylko pitolisz. 

zajmuje się CSem i silnikiem od 15 lat

Rozumiem ze jestes programista silnika?? ;) 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

@Phoenix. Zajmij się cyferkami, a ja się zajmę wyjaśnianiem takich jak Ty w grze, okay? ;) 

2 minuty temu, Smalec napisał(a):

No nie, CS2 ma tick rate 64.

Nie gram oficjalnych, tylko FACEIT. I teraz jest to trochę pomieszane przez subtick. Ale przez większość czasu GO siedziało na 128 Hz - oczywiście nie mówimy o oficjalnych serwerach które są na mizernym poziomie jeśli chodzi o graczy. 

Opublikowano (edytowane)

Podsumije to tak, wiedze to Ty masz ale jest ona rowna temu co kazdy laik moze wyczytac w internecie ;) I na tym zakoncze temat. Powodzenia w napedzaniu 500zh na 5800XD ;D

a ja się zajmę wyjaśnianiem takich jak Ty w grze

Wiadomo czym sie konczy brak argumentow do rozmowy, wlasnie takimi tekstami ;) EOT.

Zajmij się cyferkami

Nie wiem czy wiesz ale w swiecie komputerow wszystkie wartosci bazuja na liczbach i realnych wynikach, ktore da sie zmierzyc, a nie tak jak tobie na czyms co ci sie wydaje ;D teraz juz koniec serio :hahaha:

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
32 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

To teraz sprostujemy ta twoja potezna wiedze i zanim komus napiszesz, ze nie ma pojecia o grze to moze najpierw sprawdz jakie sa fakty ;)

Najwazniejszy w grze jest min fps a ten ma kolosalny rostrzal miedzy srednim, ktory sobie mozna w tylek wsadzic, nie mowiac juz o 1% LOW. 

test w 1440p LOW

26-06-2025, 12:02:30 cs2.exe benchmark completed, 72628 frames rendered in 107.719 s

Teraz pokaz swoj wynik na tym 5800XD  Dust2 ;) Zobaczymy jak to sie ma do tego Oleda 500hz.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3240880604&searchtext=cs2+benchmark

Mierzyłeś to za pomocą jakiegoś zewnętrznego programu, bo ten benchmark nie wypluwa 0.1%/min./max. a przynajmniej było tak parę miesięcy temu jak sam sprawdzałem proca

Opublikowano
36 minut temu, Phoenix. napisał(a):

„The results from this benchmark shouldn't be compared against real competitive matches, due to your client having to simulate the entire game, which doesn't happen when playing on a server.”

To że nie wiesz o czym piszesz to już ustalaliśmy. Przy okazji zmień procka bo tam w komentarzach ludzie robią po 860-900 AVG :E I dzięki, 5800 sobie poradzi z 500 Hz.