Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Ogólnie ja po rozebraniu i złożeniu swojego TUF'a na nowo zauważyłem ze cewki ciszej pracują, nie wiem, czy to kwestia dociśnięcia czegoś, czy ki czort. Termopadów nie ruszałem.

Dobrze karcioszkę posmyrałeś to i się uspokoiła :E

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Znowu to samo... ceny nie są znane ale jak sklepy dodają produkt który zamowily do bazy to jakąś cenę tymczasową wklepują.

No i wklepał sobie jakiś typek 1700euro a teraz na forum w Polsce panika że 7k karta będzie kosztowała :D

Edytowane przez muszka
Opublikowano
5 minut temu, Brolly napisał(a):

@Reddzik @galakty

Czemu Diablo 4 tyle Vram wam bierze? ja gram w 1440p na moim 12gb 3060 i nawet jak wezmę wszystko na ultra + DLAA + RT ultra testowo (bo wtedy mam 15-35 fps :E ) to może 9 gb mi zjada, tak pokazuje przynajmniej msi afterburner.

Prawdopodobnie tekstury 4k, ja grałem z dlss jakość bo też mizerny fps, a potem odinstalowałem tekstury 4k, i z dlss jakość było w porządku, teraz nie sprawdzę, bo gry nie mam na dysku.

Opublikowano
22 minuty temu, Totek napisał(a):

Emocje przed zakupem są dużo silniejsze niż te po zakupie. To właśnie to nakręcanie się, jest najbardziej rajcującą cześcią całej zabawy. Po zakupie jak po sexsie, emocje opadają :faja:

Mnie jara samo odbieranie paczki i rozpakowywanie, a potem... włączasz forum :E 

Opublikowano
Teraz, muszka napisał(a):

Znowu to samo... ceny nie są znane

jak to nie sa znane - gwarantuje ze Kurteczka zna ceny

Teraz, galakty napisał(a):

Mnie jara samo odbieranie paczki i rozpakowywanie, a potem... 

... a potem sie okazuje ze gosc z Allegro przyslal Ci cegle :D 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

A nie macie tak ze jak coś ostatecznie jest za drogie to mówicie, walić to, jadę w Bieszczady :piwko:

Prawie dobrze tylko w innej kolejności to jest poprawna forma "to jadę w Bieszczady walić" :E:pijaki:

Edytowane przez wQrwiony
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Brolly napisał(a):

Tak ale nie wiem czy one wgl "działają" w 1440p mimo że mam ustawione :E

W sensie w ustawieniach jest napisane że tekstury "ultra" są przeznaczone tylko dla rozdzielczości 4k ale wydaje mi się że na 1440p jak mam wysokie vs ultra to widać jakąś różnicę.

Aż sprawdzę dokładnie zaraz.

Opublikowano
4 minuty temu, muszka napisał(a):

Znowu to samo... ceny nie są znane ale jak sklepy dodają produkt który zamowily do bazy to jakąś cenę tymczasową wklepują.

No i wklepał sobie jakiś typek 1700euro a teraz na forum w Polsce panika że 7k karta będzie kosztowała :D

Gdy nie znają ceny albo nie mają towaru to ustawiają ceny typu 9999. Ta wygląda legitnie

Opublikowano
9 minut temu, muszka napisał(a):

wkleję takie coś z testu premierowego ;)

image.png.2078b8bb5d938ab0a287facc8674e5d6.png

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, galakty napisał(a):

Mnie jara samo odbieranie paczki i rozpakowywanie, a potem... włączasz forum :E 

21628657_1.jpg

21628657_1 (1).jpg

No, ale forum możesz włączyć. 😏

Edytowane przez Vulc
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nowy leak prosto od nvidii:

Widoczna grafika RTX 5080 jako nagroda główna w GeForce LAN 50.

Cechą wyróżniającą tę kartę jest odejście od konstrukcji push/pull air, zamiast tego posiada dwa przednie wentylatory. Ponadto pasek LED jest widoczny nawet bez regulacji jasności. Złącze zasilania ma również nietypowy kątowy adapter lub kabel, chociaż ten szczegół może nie wymagać dalszej analizy.

GEFORCE-RTX-50-PC-BRIGHT-768x548.jpg

Źródło: 

Edytowane przez P.Wiśnia