Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, leven napisał(a):

Przepraszam, czy ten test obejmuje Path Tracing ? Z tego co widzę, to tak.

Daj mi tę moc, na jedną noc....   

Tak to normalne ustawienia RT overdrive, z tym że DLSS jest Quality recznie ustawiony, i motion blure wyłączony, reszta nie ruszana. Mam też wynik po oc jest troszke wyższy

Opublikowano

a jak się znudzisz i bedziesz chciał  pograć w rosyjską ruletkę wrzucisz bios od matrixa ;)

btw spróbowałem i aorusa mastera, inno frostbite i matrixa, ale wyniki  mam podobne na wszystkich

na 400W i 815mv 13300 na 600W i 2900 15800

Opublikowano

raz tylko dałem jej 625W i już widziałem bezdenną czeluść piekła

na bloku pewnie do 650-675W spoko, ale boję się że strzelające kondensatory zimą szyby mi podziurawią,

inno to chyba nie zakładało przy projektowaniu  PCB zapasu na takie fanaberie

Opublikowano
21 godzin temu, P.Wiśnia napisał(a):

Dobra panowie powiedźcie co robić, tematu niestety nie śledziłem i serio nie chcę mi się czytać 1000 stron.

Mam takie opcje:

• MSI GeForce RTX 5060 Ti Gaming Trio OC 16GB za 1780zł
  • MSI GeForce RTX 5070 Gaming Trio OC 12GB za 2800zł
  • Poczekać do stycznia na zapowiedź 5070 Super 18GB (ale z poprzednich postów wynika że ich nie będzie w 1 półroczu lub nie będzie wcale)

Aktualnie gram głównie w CS2, Rust, EFT itp.

Chciałbym też pograć w nowsze gry z RT np. Cyberpunk 2077 oraz Indiana Jones. Ale też gry pokroju GTA5, GTA6, RDR2.

Rozdzielczość to 1080p ale myślę o przesiadce na 1440p na monitorze 24 cale.

5070 wyrwałem w euro za 2044. na pewno będą jeszcze podobne promocje ( 50 zł za kazde wydane 500 + 2 raty gratis :krejzol: ) 
CP lata jak marzenie na 1440p , rdr2 także a też się przesiadałem z 1080p.
NIe zawracaj sobie głowy 5060ti jak za 300zł więcej uda się wyrwać 70tkę 

Opublikowano
53 minuty temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Trzeba też patrzeć, że dobrą wersję od dobrej wersji już 300zł nie dzieli, a siedzieć z głośną grafiką to lipa.

Najtańszy RTX 5070 to aktualnie 2450zł, w dodatku 2 wentylatorowy ventus.

Opublikowano
2 godziny temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Trzeba też patrzeć, że dobrą wersję od dobrej wersji już 300zł nie dzieli, a siedzieć z głośną grafiką to lipa.

nie mam co narzekać na hałas . karta jest bezgłośna grając w CP i stalkera2 . Cewki cisza :)
https://www.pepper.pl/promocje/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-5070-windforce-oc-12gb-gddr7-dlss-4-mozliwa-cena-204499-1173207
To nie pierwsza i ostatnia taka promka przed świętami . ME teraz ma jakieś promki czekać tylko trzeba :D i przeglądać pepera

Opublikowano
9 godzin temu, unadarek napisał(a):

W krsystem i techlordzie wisi dluzszy czas zotac solid 5070 w cenie 2299pln  

I to jest fajna propozycja. Po optymalizacji daje radochę, chociaż cały czas mam w głowie że za dwie stówy więcej można dostać Prime OC. 

Opublikowano

Ja potrzebowałem karty, nie zapowiada się, ze szybko wyjdzie coś lepszego, na lepsze ceny też nie ma co liczyć. Najwyższa pora splunąć po cichu na nvidię, po czym uśmiechnąć,  zapłacić i podziękować:)

Pozdrawiam 

• Upvote 3
Opublikowano
21 minut temu, j4z napisał(a):

Lepiej używkę 4090?

Zapewne w absurdalnej cenie jak na używkę...

Tylko 5050 a nie jakieś tam wymysły. 

Widać, że nie macie co z pieniążkami robić. 

• Upvote 1
Opublikowano

Premie dało to kupuje. Ja kupiłem 5080 bo dmucham na zimne, same kryzysy się szykują i ceny nie bedą wiecznie takie jakie są. Nawet jestem w szoku że pomimo narracji  kryzysu i niedoborów ceny kart nie ruszyły z kopyta. 

• Upvote 1