Mistrz zakonu Paladynów 952 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a): Czaisz się na nowe Blackwelle Ultra pod data center czy Rubina pod EJ AJA? Nie no w tym przypadku : Trudno biorę chyba w raty 5080 msi gaming trio za 6k raty zero to nie zaboli 1 1
oldfashioned 918 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Prognozy mowia o 5k dolców za 5090 To wyjściowo mówimy o 7k usd za 6090 Fiu fiu 1 1
maxmaster027 1 344 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 12 minut temu, oldfashioned napisał(a): Prognozy mowia o 5k dolców za 5090 To wyjściowo mówimy o 7k usd za 6090 Fiu fiu Akurat widziałem, źrodło tej informacji z pupy, same krzaki, gdzies korea albo chiny, no name stie, potem kazdy powiela. Ceny pojdą w gore jak to styczen i luty, ale to jest info z pupy
tomcug 4 145 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 14 minut temu, oldfashioned napisał(a): Prognozy mowia o 5k dolców za 5090 Na bank
VRman 3 323 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Są dwie opcje: Nvidia po prostu niemalże wstrzyma dostawy 5090tek i wtedy tak może się skończyć. Druga opcja to, że może się komuś coś pomieszało i 5000$ miało być za 5090 super 48GB. Wtedy jeszcze to miałoby sens bo ludzie kupujący to do Ajajów by byli skłonni tyle zabulić.
tomcug 4 145 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Teraz, VRman napisał(a): 5090 super 48GB Raczej nie wyjdzie taki model GPU.
oldfashioned 918 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) 9 minut temu, tomcug napisał(a): Na bank Duzo sie juz o tym mówi, pośmiejemy sie za pół rok (: https://www.techpowerup.com/344578/leaks-predict-usd-5000-rtx-5090-gpus-in-2026-thanks-to-ai-industry-demand Tylko biznesowi analfabeci nie polecieli by na fali podwyżek ramu/ssd i nie podnieśli cen. Podniosą. Edytowane 1 Stycznia przez oldfashioned
tomcug 4 145 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Ja mam w takim razie dobrą radę dla Was. Lećcie i kupujcie, póki nie zdrożeje 1
Phoenix. 7 196 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia offtop: https://videocardz.com/newz/msi-teases-mpg-ai1300ts-pcie5-and-ai1600ts-psus-with-worlds-first-proactive-and-instant-protection-for-gpus
Yedi 313 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Przy aktualnej cenie dolara - 5k usd - to chyba juz za momencik ?
tomcug 4 145 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia ASRock ma już w sumie działające rozwiązanie z czujnikiem temperatury. Niedawno był news, że uratowało to miętusa z BIOS-em 1300 wat
tomcug 4 145 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Takie delikatne te kabelki, że u mnie grubo po ponad 100 podłączeniach i odpięciach dopiero się poddają
Kadajo 10 732 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Bo ty masz premium. Pierwszy raz widzę jakiś większy sens budy z oknem 1
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, tomcug napisał(a): Ja mam w takim razie dobrą radę dla Was. Lećcie i kupujcie, póki nie zdrożeje Oczywiście że zdrożeją karty. Jeżeli ktoś faktycznie chce kupić GPU i może sobie na to teraz pozwolić to nie widzę sensu żeby jeszcze czekać. Tym bardziej, że sklepy nie są w stanie określić nawet najbliższych terminów dostawy nowych partii kart. Dołączam zrzut z jednego z wiodących sklepów w Norwegii. Proshop nie jest w stanie w ogóle określić przyszłych terminów dostaw a przy niektórych modelach jest informacja że dostawa w ogóle stoi pod znakiem zapytania. Edytowane 1 Stycznia przez Fenrir_14
maxmaster027 1 344 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 16 minut temu, Kadajo napisał(a): Bo ty masz premium. Pierwszy raz widzę jakiś większy sens budy z oknem Jak nie masz okna, to tam w srodku pewno same pajeczyny i pająki 1
tomcug 4 145 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 7 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Oczywiście że zdrożeją karty. Jeżeli ktoś faktycznie chce kupić GPU i może sobie na to teraz pozwolić to nie widzę sensu żeby jeszcze czekać. Tym bardziej, że sklepy nie są w stanie określić nawet najbliższych terminów dostawy nowych partii kart. Dołączam zrzut z jednego z wiodących sklepów w Norwegii. Proshop nie jest w stanie w ogóle określić przyszłych terminów dostaw a przy niektórych modelach jest informacja że dostawa w ogóle stoi pod znakiem zapytania. Zdrożeć wiadomo, że zdrożeją, ale do 5k USD? Mało prawdopodobne.
Kadajo 10 732 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5090-prices-already-pushing-toward-4000
maxmaster027 1 344 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 10 minut temu, tomcug napisał(a): Zdrożeć wiadomo, że zdrożeją, ale do 5k USD? Mało prawdopodobne. No cos tam drozej bedzie, ale bez przesadyzmu 1
oldfashioned 918 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 3 godziny temu, tomcug napisał(a): Zdrożeć wiadomo, że zdrożeją, ale do 5k USD? Mało prawdopodobne. Masz racje, 18 tys pln za 5090... niemozliwe
lukadd 3 935 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Ceny w dolcach zawsze bez podatku podawane są. $5k w przeliczeniu na pln + podatek 23% VAT to ~22k pln.
tomcug 4 145 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 7 minut temu, oldfashioned napisał(a): Masz racje, 18 tys pln za 5090... niemozliwe Hę? Podatek i po obecnym kursie ok 22k PLN.
Mistrz zakonu Paladynów 952 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Kurna zawsze coś w końcu wziąłem w raty 5080 msi gaming trio to nagle dziś jest BIK niedostępny i decyzja dopiero będzie jutro i cyk karty nie będzie w sobotę tylko w pon Czekałem 1,5 roku poczekam jeszcze 3 dni Edytowane 1 Stycznia przez Mistrz zakonu Paladynów 2
areczek1987 1 149 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Krzyczeć to sobie mogą. Jeszcze trzeba być nie lada wariatem by sobie na tym konsolę do grania w gry składać.
Zhao 838 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 27 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Kurna zawsze coś w końcu wziąłem w raty 5080 msi gaming trio to nagle dziś jest BIK niedostępny i decyzja dopiero będzie jutro i cyk karty nie będzie w sobotę tylko w pon Spokojnie najtrudniejszy jest pierwszy krok - potem będzie tylko lepiej 4
Rekomendowane odpowiedzi