Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem tak jakimś specem w oc czy uv gpu i mam pytanie. Mam zrobione sobie dwa Profile oc z uv. Jeden to 3000mhz +2000 na pamieciach z 925mV  a drugi

2865mhz + 2000 na pamieciach z 875 mV 

Różnica w steel nomad to 2fps, który profil byście wybrali? Następna sprawa to jak jest ustawiony profil na 3000 mhz to w takim cyberpunk cały czas trzyma 2977mhz i czy to normalne czy może jednak powinien miec cały czas 3000mhz?

20260214_163841.jpg

20260214_171616.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Doamdor napisał(a):

Ustaw tak, żeby nie spadało poniżej 60 fps. 

O to sie nie martwię. Na zdjeciach to są ustawienia z tego co kojarzę na full rt przez to tak mało klatek normalnie jak sobie poustawiam po swojemu to mam przeszło 100. Bardziej mi chodzi o kwestię zegara gpu

Opublikowano
Godzinę temu, DarkeVo napisał(a):

@j4z tak myślałem ale chciałem sie upewnić, wykłucam sie z ziomkiem bo twierdzi że powinien trzymać ustawiony zegar

podniesiesz napiecie to bedzie trzymał zegar 3000+, na stoku tez są fluktuacje zegara w zaleznosci od obciazenia i napięcia, zegar trzyma jesli wszystko się zgadza by się nie zcrashować ;) 

Opublikowano

Pytanie do posiadaczy 5070 TI robiących/testujących UV na poziomie 800mV. Do ilu MHz stabilnie działa Wam karta? U mnie gdzieś pomiędzy 2600-2650 już przestaje być stabilnie i gra potrafi  się wywalić.