tomcug 2 440 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Godzinę temu, SmogSmok napisał(a): To go czeka Czyli co dokładnie? W 4K to GPU i tak jest dużo za słabe z PT. Przełączył "pulę" tekstur na bardzo wysokie i problem się rozwiązał. Od zawsze powtarzałem, że VRAM nie dodaje wydajności, tylko pozwala wyżej ustawić tekstury.
ODIN85 3 502 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): 16GB na karcie za 1000 doalrow to atrakcyjna cena ? Dla tych co się nie znają i tylko grają jaknajbardziej tak
Kadajo 7 412 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Teraz, lukadd napisał(a): Jeśli była by te 30% wydajniejsza Od 4090, tak wtedy, chociaż miałbyś wydajna 16GB kartę za 1000 dolarów... A tak masz 16GB kartę o wydajności TOP sprzed 2 lat za ... Teraz, ODIN85 napisał(a): Dla tych co się nie znają i tylko grają jaknajbardziej tak A, dla tych z reklamy grafika dźifors 16 tysięcy giga
Smalec 1 551 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Godzinę temu, Kadajo napisał(a): No jak tam ? Wszyscy gotowi ? Gotowy na grillowanko panie adminie 1 1
lukadd 2 913 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 4 minuty temu, tomcug napisał(a): Czyli co dokładnie? W 4K to GPU i tak jest dużo za słabe z PT. Przełączył "pulę" tekstur na bardzo wysokie i problem się rozwiązał. Od zawsze powtarzałem, że VRAM nie dodaje wydajności, tylko pozwala wyżej ustawić tekstury. Nie oglądałem tego całego. Ogólnie z czasem grania vram się dopełnia. Nie wiem czy testował FG, ale FG też sobie bierze vram i w Indianie nawet przy 4k dlss-Q + FG przy buforze textur obniżonym na high 16GB jest przy mało. Oczywiście z PT.
Kadajo 7 412 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia RTX 4080 12GB aka 4070 Ti pierwotnie miał kosztować 899 (ostatecznie zadebiutował za 799) i miał wydajność TOP'ki sprzed 2 lat. A i tak narzekano ze ta karta jest za droga, 4080 była jeszcze mniej opłacalna A BYŁA SZYBSZA o 30% od TOP'ki sprzed 2 lat. Teraz macie 5080, który jest w gorszym miejscu niż była 4080 (ledwo ma się zrównać z TOP'ka sprzed 2 lat) teoretycznie będzie tańsza od 4080 (albo przynajmniej zapewne będzie). A tu widzę jeszcze nadal niektórzy klaszczą uszami "jak będzie 1000 dolarów" Panowie obudźcie się, oni wam sprzedają odpowiednik RTX 4070 Ti za 1000 dolarów Co do 5090, no karta zapowiada się fajnie, szkoda tylko ze bedzie kosztowała znacznie więcej niż 2000. Karta. Do grania w gierki 10
Kadajo 7 412 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Ale się zdziwisz I pierwszy tu będziesz k... rzucał
SebastianFM 344 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia @Kadajo, ty to co każdą generację powtarzasz dokładnie to samo. 😁
Kadajo 7 412 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Teraz, SebastianFM napisał(a): @Kadajo, ty to co każdą generację powtarzasz dokładnie to samo. 😁 No bo prawda jest tylko jedna i trzeba ja powtarzać
Radio Tirana 1 046 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia A ja właśnie jeszcze kilka dni temu byłem naprawdę napalony na te RTX 5000, a dziś, jak już ta chwila ma nadejść to... 1
Smalec 1 551 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, SebastianFM napisał(a): @Kadajo, ty to co każdą generację powtarzasz dokładnie to samo. 😁 A co ma mówić, jeśli tak jest?
Kadajo 7 412 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Człowieku ja już jestem tak napalony, że ile on tam nie da to i tak w zębach dostanie kasę Jensen wyjdzie na scenę wyda jedna sylabę z siebie a tam z publiki: 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): No bo prawda jest tylko jedna i trzeba ja powtarzać W sumie też bym wolał Oled 77 pod Ps5 niż 5090 pod kompa
sk09372 66 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): W sumie też bym wolał Oled 77 pod Ps5 niż 5090 pod kompa Nawet na dwa OLEDy by starczyło.
Vulc 2 191 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Ja problemu nie widzę, ceny wszystko zweryfikują. Dla mnie to win-win scenario - jak karty nie kupię, to tym bardziej stratny nie będę. Zostanie na coś innego. Każdy we własnym zakresie określi swój próg "przyzwoitości". A na razie jazda z tymi memami, temat ma płonąć. 😎
tomcug 2 440 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 22 minuty temu, lukadd napisał(a): Nie wiem czy testował FG, ale FG też sobie bierze vram i w Indianie nawet przy 4k dlss-Q + FG przy buforze textur obniżonym na high 16GB jest przy mało. Oczywiście z PT. Nie ma to w praktyce żadnego znaczenia. 4K z DLSS to jest ledwo ~30 FPS, nie ma sensu do tego dorzucać FG.
areczek1987 908 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) Jedyne co interesująco wygląda z domysłów to 5070ti jeśli będzie odczuwalnie tańsza od 5080. 900 vs 1300 = less you spend good enough you get. Chyba że szykuje się niespodzianka z kto wie jakiego powodu. Edytowane 6 Stycznia przez areczek1987
cichy45 607 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 8 minut temu, sk09372 napisał(a): Nawet na dwa OLEDy by starczyło. Patrząc ile kosztuje dobry oled czyli G4 77" to śmiem wątpić 2
Kadajo 7 412 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia C4 był przez chwile poniżej 10 tysięcy, ze o B4 nie wspomnę
sk09372 66 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 2 minuty temu, cichy45 napisał(a): Patrząc ile kosztuje dobry oled czyli G4 77" to śmiem wątpić Ale nie znamy ceny 5090
Spychcio 802 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Teraz, Kadajo napisał(a): C4 byl przez chwile ponizej 10 tysiecy, ze o B4 nie wspomne No, ale to są szroty...700-900nitów, co to jest
Kadajo 7 412 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Teraz, Spychcio napisał(a): No, ale to są szroty...700-900nitów, co to jest Eeee tam
Doamdor 1 787 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 2 minuty temu, sk09372 napisał(a): Ale nie znamy ceny 5090 Cena G4 77" jest znana i RTX 5090 tyle nie będzie kosztował. https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-telewizor-oled77g45lw.bhtml
Rekomendowane odpowiedzi