Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

zapewne zobacze 50 nowych stron ktore powstana miedzy 3:30 a 8 rano. 

Szkoda snu tracić, czy to AMD czy nVidia, lepiej rano wstać i mieć skrót, co innego gdyby to normalna godzina i można wtedy z ciekawości zaglądać.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Wykresy i ceny będą na pewno, tylko trzeba będzie uważać i uważnie czytać drobny druczek pod slajdem.

Same słupki z pewnością będą wyglądać powalająco. 

Pewnie będzie ze wynik uzyskany przy włączonym DLSS4, FG 2.0, RR 2.0, AI VRAM Scaller, AI coś tam, AI zrobię ci loda i pierdyliard innych ficzerów :E

Opublikowano
3 minuty temu, Vulc napisał(a):

4070TS tak mniej więcej do 3.5k, w zależności od wersji. Tyle jeszcze chwilę temu latały niektóre modele, ale sklepy poczuły krew i teraz 4k na dzień dobry.

Ponizej 4k to teraz juz chyba nie znajdziesz. A jak 5070Ti wyskoczy za 5-6k, to cena juz nie spadnie.

Opublikowano

Jasne, wszystko zależy od cen i dostępności nowej serii. Jak pisałem, pistoletu przy skroni nie mam. Mam za to - dzięki uprzejmości znajomego - zniżkę na Amazonie. Więc poczekam cierpliwie na rozwój wydarzeń.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, cruzier napisał(a):

@Element Wojny jaką max kwotę zakładasz u siebie za 5070Ti ? 

£899 to jest mój limit. Powyzej tego rezygnuje. Ale ten limit zalezy tez od tego co sama karta zaoferuje pod wzgledem performance, bo jesli dostane jedynie jakies 25% extra mocy w stosunku do obecnej 4070, to podziekuje za taki deal. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

£899 to jest mój limit. Powyzej tego rezygnuje. Ale ten limit zalezy tez od tego co sama karta zaoferuje pod wzgledem performance, bo jesli dostane 25% extra mocy w stosunku do obecnej 4070, to podziekuje za taki deal. 

Ale 900 euro w u nas czy MSRP ? u nas to będzie jakieś 5 tysięcy zł jeśli 900 euro MSRP

na 4 tyś zł w sklepie zapomnij xDDD

Według leaków 5070 ti = 4080 super ~~~~ + lepszy RT no i pewnie dlss 4.0

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
2 godziny temu, tomcug napisał(a):

Nie ma to w praktyce żadnego znaczenia. 4K z DLSS to jest ledwo ~30 FPS, nie ma sensu do tego dorzucać FG.

W Indianie bardziej 40-45fps 4k-DLSSQ, a nawet i więcej bo cały Watykan i Egipt jest mniej wymagający od Sukhothai. Więc + FG gdyby nie vram granie by jakoś uszło nawet na 4080.
A przecież 5080 ma być wydajniejsze i też dostanie 16GB vram :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Brolly napisał(a):

Ale 900 euro w u nas czy MSRP ? u nas to będzie jakieś 5 tysięcy zł jeśli 900 euro MSRP

na 4 tyś zł w sklepie zapomnij xDDD

Nie wiem jak to u Was jest liczone. U mnie 4070 Ti Super chodza obecnie po £749-799 z podatkiem. Jestem w stanie dac £899 za 5070Ti z podatkiem. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

4070tiS na tą chwilę najtaniej ok 3750zł (amazon)
Nvidia trzyma ceny dosyć mocno. W kwietniu 2024 dawałem za 4070S 2766zł, teraz za ten sam model 2899zł najtaniej. Gdzie sens, gdzie logika?
Coś jak z prockami 7800X3D i 9800X3D - nie ma realnej konkurencji to ceny świrują...