Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno chyba rtx 6000 ma być w 3nm ale to jeszcze daleka droga

Opublikowano (edytowane)

Ja raczej już poczekam co zaprezentują nam w styczniu, w końcu mniej niż 2 miesiące zostały. 9800x3d i tak da mi spory boost w niektórych grach nawet jakbym miał rok czekać na odświeżone wersje.

Trochę mi głupio brać teraz 4070tiS/4080S nawet na dobrej promo, bo znając nvidię jeszcze jakieś feature'y dorzuci tylko dla nowej serii które z dupy 30% klatek dadzą.

Edytowane przez muszka
Opublikowano

Jak dla mnie teraz ryzykownie kupować kartę za 4/5k bo nie znamy cen serii 5000 ani finalnej wydajności. Zresztą do CES zostało 1,5 miesiąca i trochę dziwne że nie ma więcej przecieków...

Ja czekam na 5080, zobaczymy co zaprezentuje względem 4090 i w jakiej cenie. Jak okaże się kupa to najwyżej kupię wtedy używkę 4090 i po problemie

Opublikowano

Aha, no czyli pewnie bzdura bo śledzę temat mega uważnie i nie kojarzę jakiejkolwiek wypowiedzi Jensena w tym zakresie

Opublikowano

Jakby było to byś wrzucił bez problemu a nie pisał bzdury. Przynajmniej w jednym masz rację: strata czasu

Opublikowano (edytowane)

No no, to pogódź się z tym że masz na swoją tezę tyle samo argumentów jak na tą że ziemia jest plaska:smiech:

Edytowane przez razeks
Opublikowano

Ale czego człowieku nie potrafisz zrozumieć? Tego że piszesz bzdury bo przyśniło ci się że ktoś coś powiedział? Daj sobie na wstrzymanie albo wklej link mówiący że Jensen potwierdził cenę 5080. Czekam

Opublikowano
4 minuty temu, razeks napisał(a):

Ale czego człowieku nie potrafisz zrozumieć? Tego że piszesz bzdury bo przyśniło ci się że ktoś coś powiedział? Daj sobie na wstrzymanie albo wklej link mówiący że Jensen potwierdził cenę 5080. Czekam

Daj sobie z nim spokój, nic takiego nie mówił o 5080

• Upvote 1
Opublikowano

Tym razem wszyscy dadza się nabrac ze 5080 to naprawde karta na poziomie xx80

Wydal by 5080 20gb i tego kastrata znoeu musialby rebrandowac, a tak to wybor jest jeden...

Uczy sie nv na wlasnych błędach jesli o promocje ukladow chodzi :placz::stukniety::puchar:

Opublikowano
4 godziny temu, lukadd napisał(a):

Co by nie było kurteczka się nie poddaje. RTX 4080 12GB nie przeszedł 2 lata temu.

To teraz może przejdzie:E Bo obecny i jedyny 5080 według przeciekowej specki jest już odpowiednio mocniej przycięty :E

Kurteczka wie jak zrobić dobry marketing. 

geforce-rtx-3090-worlds-first-8k-gaming-

geforce-8k-hdr-og-1200x630.jpg

RTX 5080 8K, RTX 5090 16K. xD

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Jakoś mam przeczucie że to będzie jedna z gorszych premier :E 

Chyba jeszcze weekend trzyma :E Przeciez mniej jak spory minus (Intel) i 5-15% (AMD) nie da rady zrobic na 5090 vs 4090 ;] reszta to inna bajka.