Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, ODIN85 napisał(a):

W pracy są:E

Dzisiaj akurat mam trochę roboty w robocie więc pewnie będę mniej spamił niż wczoraj.
No chyba, że okaże się, że to pierdoła, którą da się załatwić raz dwa.

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Jest sens pakować 5080 pod te budę co mam? (W sygnaturze specki). Jak brałem kompa w 2022 to na pclabie mnie namówili na ramy ddr4 itd. Ja jestem dość laikiem w tych sprawach i nie wiem, czy ten PC nadaje się pod upgrade karty :p

Sprzęt się nadaje, ale do 2K i z takim sprzętem to bym przesiedział na tym co masz do następnej generacji, a przynajmniej do wersji refresh.
Ja na 3080 Ti spokojnie ogarniałem 2K. Schody pojawiły się przy 4K. Chociaż tutaj z DLSS i w 4K idzie pograć.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Send1N napisał(a):

Aha :E z mojej strony koniec tematu w takim razie :rotfl: odpal kiedyś przykładowo menu wiedzmina 3 bez limitu klatek, zdejmij boczną scianę i przystaw ucho do jakiejś karty jak będziesz miał tej w której cewki nie wytwarzają kompletnie żadnego dźwięku i sobie sprawdź :faja: nie ma co dalej wałkować.

Niezłą masz obsesje na tym punkcie, żeby robić taką gimnastykę, by cokolwiek usłyszeć.  :E

Przy pasywnym sprzęcie w nocy, nie trzeba się gimnastykować.

34 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Skad Wy tyle czasu macie zeby pisac??? Co zerkne na sekunde w pracy to jest 5 stron nowych xD

Emeryci, renciści, L4, praca zdalna, praca w innych godzinach. Po prawej stronie widać, kto tu ma najwięcej czasu wolnego. :hihot:

31 minut temu, YouKnowSedri napisał(a):

Najgorsze, że trzeba będzie brać coś bez czekania a testy nieref bedą znacznie poźniej. Inaczej znowu będzie przeprawa z Januszami na allegro

Bez testów nie ma się co napalać, lecz znając życie, będzie jak zawsze.

silna-wola-1.jpg

Silna wola mówi nie kupuj teraz RTX 5090, a do premiery RTX 6090 jest spory kawał czasu. :E

Edytowane przez Doamdor
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Doamdor napisał(a):

Niezłą masz obsesje na tym punkcie, żeby robić taką gimnastykę, by cokolwiek usłyszeć.  :E

Nie chodzi o mnie ani o żadną obsesję tylko o fakty że cewki zawsze jakiś dźwięk wytwarzają, różnice są tylko w natężeniu tego dźwięku zależy jak kto trafi ;) 

Opublikowano
1 godzinę temu, srekal34 napisał(a):

Orle teoretyku, Foundersy w UK reklamuje sie prosto u NV - bez udzialu sklepu. Reklamowalem dwie, jedna sie popsula po 1.5 roku (3090), w drugiej cewki piszczaly glosniej przy bloku niz przy fabrycznym chlodzeniu(4090).

W obu przypadkach wymiana w tydzien, bez pytan.

Cewki piszczały głośniej przy bloku, pewnie w oryginale plastik wytłumił xD 

• Haha 1
Opublikowano

No ja zaczynałem tutaj z nastawieniem na 5090, ale jak zobaczyłem jak 4090 traci już na wartości + klasycznie najnowszy ficzer zarezerwowany dla nowej serii to ciśnienie zeszło i jak już to wzrok kieruje na 5080. Bo jeśli nie zamierzam co 2 lata kupować serii XX90 to raczej nie ma sensu kupować raz :P

Opublikowano
3 minuty temu, Umpero napisał(a):

A jak wyglądała kwestia zakupu FE?
Wchodziło się na stronę NV i przez nią był ogarniany zakup?
Czy może wchodziło się na stronę NV i szło przekierowanie do jakiegoś sklepu dystrybuującego?

Druga opcja -do Xkomu.

1 minutę temu, P.Wiśnia napisał(a):

Jak karcie gwarancja się skończy to zawsze cewki możecie sami wyciszyć. 

Jak?

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Pierwsze słyszę:E

Zalewanie cewek istnieje od X lat w zasilaczach często można taki widok zobaczyć, tylko nie wiem czy kolega wyżej sobie jaja robi co do zalewania ich na karcie czy pisał to na poważnie :E na głośne cewki najlepiej działa UV.

Opublikowano
47 minut temu, Send1N napisał(a):

Przy O11D EVO dorzucają fajny anti-sag, który oczywiście u mnie nie pasuje bo koliduje praktycznie 1mm z przyciskiem zwalniania slotu pcie :boink: ale jest bardzo fajny, nie wiem czy można go dostać oddzielnie. Za to bardzo dobrze sprawdza się ten z zestawu Aorusa. 

anti-sag.jpg

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Uuuu, dobrze to wygląda

08_doom_the_dark_ages_otrzyma_na_premiere_path_tracing_wiedzmin_4_skorzysta_z_najnowszych_technologii_nvidia_rtx_nc2_b.thumb.jpg.c800423e6be69adcca1eb02517eff4bd.jpg

RTX Hair? jakas nowa opcja?

Teraz, YouKnowSedri napisał(a):

Obstawiam, że kdc 2 da powód do wymiany gpu

Do KCD2 i FFVII Rebirth bez 5070Ti nie podchodze. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, Send1N napisał(a):

Nie chodzi o mnie ani o żadną obsesję tylko o fakty że cewki zawsze jakiś dźwięk wytwarzają, różnice są tylko w natężeniu tego dźwięku zależy jak kto trafi ;) 

Starsi ludzie nie słyszą tego typu dźwięków, a ty przykładasz ucho do karty graficznej, żeby cokolwiek usłyszeć.

Weź stwórz swoją skalę natężenia dźwięku cewek i przedstaw ją w swoim temacie, bo to nie jest miejcie na tak dogłębny temat.

• Haha 1