Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, tgolik napisał(a):

Dokładnie. Teraz, jak RTX 4090 kosztuje 3000zł;):wariat: stała się najlepszą kartą, bo producent przez pomyłkę za bardzo ulepszył soft, dając jej drugie życie.

Dawaj oferty za 3000, wezme 3, jeszcze braciom kupie :D

Opublikowano
17 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Czytając ten watek:

5090 - zlom

5080 - złom

Za to nagle mamy zachwyt 4090, ktora to była określana jako złom gdy wyszła że względu na różnice w cenie i wydajności w stosunku do 4080.

To chyba jedynie pozostaje zostać na integrze, bo to też złom ale chociaż za darmo jest

Wszystko jest złomem. Jak kupisz 5090 AIO to tez będzie złom, bo jakiś świr zrobi shunt moda, wgra bios 2 kW i będzie mieć 20 MHz więcej na rdzeniu co da 0.35 FPS w benchmarku. Więc wszystko niżej będzie złomem :E 

Opublikowano

@zozolek

Ktoś już tu pisał: jak najszybciej zarchiwizować te developerskie stery, najlepiej wypalić na winylu:hihot: bo jak pojawią się nowe 30 stycznia, to okaże się, że te transformery to jednak miał być ficzer tylko dla RTX 50xx.

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
4 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Mozna napisac, ze 4090 jest w jakis sposob kultowa.

To już wiadomo dlaczego nvidia nie puciła 4090 Ti / Titan Ada - bo by teraz miała problem, szczególnie gdyby ten titan wyszedł z chłodzeniem które pokazywał Gamers Nexus.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Sklepy jak zwykle zrobią z tego mega premierę z kosmicznym zapotrzebowaniem na te karty, ale tu będzie szybka korekta.

Czekam na outlety z x-kom i morele, po premierze 40xx kupiłem 4080 ~ 1600zł taniej z outleta x-komu niż kosztowała pierwotnie na premierę, karta miała jeszcze folie na radiatorach, zero kurzu czy śladów montażu nawet na śledziu.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Zachy napisał(a):

Dawaj oferty za 3000, wezme 3, jeszcze braciom kupie :D

Wiesz, ja nie widziałem RTX 4090 po 3000 zł ale koledzy z forum wcześniej słyszeli, że ktoś zna kogoś, co widział.;D

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)

@Kadajo mam nadzieję, że po zainstalowaniu najnowszych sterowników nie posypie mi się UV 3060ti, bo jest idealnie ustawione, obroty 1300 parę rpm a temp. nie przekracza 65 stopni, czasem dochodzi do 68 ale rzadko:thumbup:

Edytowane przez tomek25
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Rtx 4090 to najlepsza karta jaką dostaliśmy od czasu debiutu 1080ti.

Nadchodząca premiera tylko to potwierdza 😀

Nie. 3080 dawała lepszy stosunek wydajności do ceny.

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, tomek25 napisał(a):

@Kadajo mam nadzieję, że po zainstalowaniu najnowszych sterowników nie posypie mi się UV 3060ti, bo jest idealnie ustawione, obroty 1300 parę rpm a temp. nie przekracza 65 stopni, czasem dochodzi do 68 ale rzadko:thumbup:

To sobie będziesz podmieniał biblioteki DLSS na stare :E 

Na 3060Ti to powodzenia jak wymuszą DLSS4 xDxD 

Opublikowano

Poklepujmy się po plecach (użytkownicy RTX 4090). Utwierdzajmy w przekonaniu, że mamy złoto, nie złom.:D

W końcu 9999999999 zł zaplanowane na RTX 5090, piechotą nie chodzi.

Ja w każdym razie już ze spokojem podchodzę do tematu i czekam na upgrejdy do kolejnych tytułów do DLSS4 i na same oficjalne sterowniki. Potrzebowałem nowej podniety a, że soft za "zero zł" dał niewiele mniej radości niż hardware za 10 tys. - tylko się cieszyć.

Opublikowano
8 minut temu, tomek25 napisał(a):

@galakty skąd ta reakcja, serio mam takie wartości.

Opublikowano
30 minut temu, zozolek napisał(a):

Sterowniki devsowe dają mega do stabilnośći

CP 2077 stabilny na profilu UV .

FPS tam pod maxa i nowe dlss jakie 80-120 fps - akurat  byłem w tej miejscówce arasaki ala dzuńgla i już ok 45 fps dropiło :E

Co  by nie mówić - obraz żyleta, dziwne że magicznie nie stweirdzili że to właśnie ficzer tylko  dla 5xxx :D

Wrzuć te sterowniki tutaj jak mozesz, jaka jest róznica pomiedzy 566.36?

Opublikowano
3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Nie. 3080 dawała lepszy stosunek wydajności do ceny.

Przecież ceny w tamtym czasie były chore. To był najgorszy czas na zakup kart. Dzięki tamtym "wspaniałym" czasom mamy takie ceny jakie mamy.

• Like 1
  • Upvote 1