zgadzam się internet ale też zmiana stylu życia. Każdy żyje na siebie i chce robić karierę.
Dzieci to obowiązki na wiele lat a jak rodzice mają pracę zmianową to jedno wyklucza się z drugim.
Air3 nie dają już rady, trzeba wymienić.
Potrzebuje TWS do muzyki rockowej i rozmów przez telefon (Motorola ThinkPhone 2023). Muszą mieć możliwość podłączenia do dwóch urządzeń jednocześnie.
Większość rozmów w pomieszczeniu.
Dobry czas pracy i muszą być głośne.
Co polecacie do 500zl?
@duniek Zapominasz o istotnej rzeczy odnośnie allegro/allegrolokalnie - prowizja. Kiedyś sprzedawałem GPU za ponad 2k (6600XT), wyliczyłem kalkulatorami allegro ile mi zedrą, a i tak w praktyce zdarli więcej. Jakieś drobne druczki itd.
Na OLX jak byk wpisuje ile chcę kasy na rękę za przedmiot, a jak ktoś się decyduje na przesyłkę i pakiet ochronny, to jego sprawa i jego dodatkowy koszt. Z wysyłki OLX korzystam non-stop i sobie chwalę. Ktoś klika, przelewa, dostaję nawet nie etykietę a numer, pakuję, podpisuję markerem i idę parę kroków, wrzucam w paczkomat. W czasie się trochę to rozciąga, bo różnie ludzie odbierają paczki - kiedyś to było max 72h, teraz 48h. Znowu czas na sprawdzenie 24h wydłużą do 48h. Ok. Przynajmniej jak jest wszystko ok, to kasa z OLX stosunkowo szybko przychodzi, nie jak przelewy od niektórych firm kurierskich. Trochę irytujące, jak ktoś odbiera paczkę, sprawdza, wszystko git i olewa odhaczenie w OLX, że wszystko jest OK, przez to dochodzi dodatkowa doba, a jak wydłużą do 48h to dwie. No ale nic.
Jeżeli chodzi o zakup to wiadomo - najlepiej allegro/allegrolokalnie. Te różne dupochrony allegroprotect itd.
Podsumowując - jak coś sprzedaję to tylko OLX ew. dodatkowo zwykłe ogłoszenie (bezpłatne) allegrolokalnie z wyświetlaniem na facebook marketplace. Jak coś kupuję to raczej allegrolokalnie.
No i jak dubluje przedmiot tj. wystawiam na OLX i zwykłe ogłoszenie na allegrolokalnie, to jednak na OLX wiadomości wałków i januszerki jest odczuwalnie więcej.
Co do dwu wentylatorowych kart zgadzam się z Tobą co joty. Mały pobór mocy nie wymaga 1.5kg kloca. No i zawsze można zrobić UV.
Za to 5060 odpuściłbym, bo to tylko 8GB Vram i ledwo dorasta do pięt 4060ti Właściwie nie dorasta
5060ti już może powalczyć - bydlęca moc
20% w porywach na korzyść 5060ti, ja pitole ale postęp
Rekomendowane odpowiedzi