Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, MarcoSimone napisał(a):

Miałem Ryzen 2600/3600 i nie narzekałem. Aczkolwiek, najlepiej było jak wskoczyłem potem na 5800X.

W takim Squad jak zmieniłem 2600/3600 na 5800X3D to FPSy potrafi skoczyć z 70-80 na 120 bez zmiany GPU... 

Ale wiadomo, można mieć Dacię i nie narzekać, kwestia wymagań. Tylko to jest TWOJE zdanie, a nie obiektywnie jak wyglądał rynek CPU :D 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Ale wiadomo, można mieć Dacię i nie narzekać, kwestia wymagań. Tylko to jest TWOJE zdanie, a nie obiektywnie jak wyglądał rynek CPU :D 

Skoro uważasz, że gorzej by nie było gdyby był sam Intel to również twoje prawo. Ale moim zdaniem nielogiczne.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano

Wiem jak wyglądał rynek CPU, nie urodziłem się wczoraj ;-) Ryzeny które posiadałem najlepiej spisywały mi się w singlach a w multi to wiadomo, lepiej było mieć Intela jak się chciało maksować fpsy. Dopiero 5800X mi podgonił w strzelankach.

Ja tam aż tak czarno nie oceniałbym tych Ryśków. Były słabsze ale i tańsze. Zabawę też zapewniały. Chciało się więcej to trzeba było bulić za Intela.

Zgadzam się, że za dobry/b. dobry sprzęt, zawsze trzeba bulić. Niezależnie od obozu. Jak się ma słabszą ofertę, to pozostaje konkurencja cenowa.

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Spychcio napisał(a):

Styczeń będzie złotym miesiącem dla graczy...:cool:

Premiera 5090, 5080, 5070Ti i nowych GPU od AMD + premiera CPU 9900X3D, 9950X3D...oraz na deser Switch2:)

Będziemy mieć o czym pisać:D

A w lutym pełno gier do testowania na tym:clap:

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Sprzedadzą za 6k pewnie.

Kilka dni temu jak patrzyłem na ebay zakończone aukcje to 4090 używki w zależności od modelu, gwarancji, papierów itd. schodzą od 6 do ~8k.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
17 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Dali na premiere ponad 2 lata temu 9-10k. Teraz kosztuje od 11k w górę. Faktycznie, stracił na wartości jak cholera.

Ale ty zdjaesz sobie sprawe ze cena tego za ile sprzedaz uzywke zalezy od ceny RTX 5080 :E

Opublikowano

Ceny i też wydajności. RTX 5080 ma ten minus, że ma mega okrojony chip i 16GB vram. Nvidia nie bez powodu tak ładnie wycofała 4090 ze sklepów przed premierą nowych GPU, aby przypadkiem nie robić konkurencji dla 5080.