Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, PepePanDziobak napisał(a):

Piękna robota, ktoś dobry kesz robi na tych blokach :-)

Bardzo ładny ten blok, taki retro, aż przypomina mi się czas miedzianych bloków na GTX 260. Coś pięknego, osobiście brałbym.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Smalec napisał(a):

ZomboMeme 09022025064217.jpg

Dłuższą gwarancję np ? Co ułatwi mi później znowu odsprzedanie i kupienie nie wiem np roweru… generalnie mem mi się spodobał :)

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to youtuberzy mnie uwielbiają bo jak ja napisze komentarz to pod spodem mam 50 odpowiedzi. Jestem kontrowersyjny ale ludzie inteligentni ponadprzeciętnie zawsze są wytykani, wyśmiewani itp. Dopiero po latach doceniani. Także jeszcze wspomnicie moje nauki. Pozdrawiam was serdecznie :) i szczerze. Do zobaczenia w erze rtx 6000

Edytowane przez RtxOn
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Wiecie co? Ten wątek ma 1000 stron, a 500 z nich jest z gównolitu. Dlatego, pomimo, że spamownie jest słabe, to ten jeden mój gównoprost niewiele już zmieni.

A kto to przyszedł? Pan maruda..

Masz rację, napisałeś gównopost,  gratulacje. W sprawie tak trywialnej w stosunku do codzienności jak mega drogie karty do gier, warto czasami "wyjąć kija". A to, że ktoś komentarzem czy memem drugiemu zrobi prztyczka w nos za dziwne decyzje czy wpisy, to chyba nie koniec świata, forum takie jest, wolność i swoboda. Ty chyba elektrody nigdy nie czytałeś :E

5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ogłaszam konkurs na najlepszy mem podsumowujący to zdanie :)

@Smalec Jesteś faworytem...

Obama Awards Obama a Medal 09022025071949.jpg

• Haha 5
  • Upvote 1
Opublikowano

Dobra pierwszy mem z Kanu. Spadłem na cztery łapy? Spadłem. Człowiek inteligentny zawsze znajdzie sposób żeby wyjść z faila. Umie dopasować się do świata i reguł. Przeliczyłem się z 5090 ale wyszedłem na zero, Nawet plus bo dłuższą gwarancję a i jeszcze na obiad w Sheratonie zostanie. Także nawet nie wiecie jaki jestem z siebie zadowolony. 

Opublikowano
43 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Dłuższą gwarancję np ? Co ułatwi mi później znowu odsprzedanie i kupienie nie wiem np roweru… generalnie mem mi się spodobał :)

Ja myślałem, że mem jest humorystyczny, bo tam zaszła literówka i miała być 5090, ale po tym zdaniu to już odlot :D 

Opublikowano

Przypominam tylko wszystkim wystraszonym że ASUS dla serii Astral oferuje monitorowanie napięcia na KAŻDYM pinie wtyczki 12v-2x6 poprzez GPU Tweak III. Dodatkowo zasilacze ASUS od 1200W w standardzie Platinum (seria ROG) wyposażone są w dodatkowe 2pinowe złącze IVS - Intelligent Voltage Stabilizer ;) Także sami widzicie - ASUS to jest potęga :thumbup:

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Necronom napisał(a):

Ja myślałem, że mem jest humorystyczny, bo tam zaszła literówka i miała być 5090, ale po tym zdaniu to już odlot :D 

No kombinacja alpejska ale wyjdzie na plus. Niektórzy to już krzyżyk postawili „ojej co on zrobił zamienił lepsze na gorsze, koniec świata”, a ja tu mózg w obroty, tu zakręcił tam dolał i jest gitara. Teraz jak to czytam na spokojnie to myślę „no k*** geniusz”

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, RtxOn napisał(a):

Nawet plus bo dłuższą gwarancję a i jeszcze na obiad w Sheratonie zostanie. Także nawet nie wiecie jaki jestem z siebie zadowolony. 

Kupując 4090, dokupiłem jak na wszystko ubezpieczenie na produkt - 5 lat za 8% wartości, teraz nie muszę tracić kasy na odsprzedaży karty, mam wydajniejszy od ciebie produkt z lepszym pokryciem strat w razie si  nawet po UV gdzie pobiera tyle samo W  + mam zapas pamięci 50% większy, jeszcze sobie weekend all inclusicve w sheratonie zrobię. %-)

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Kupując 4090, dokupiłem jak na wszystko ubezpieczenie na produkt - 5 lat za 8% wartości, teraz nie muszę tracić kasy na odsprzedaży karty, mam wydajniejszy od ciebie produkt, nawet po UV gdzie pobiera tyle samo W  + mam zapas pamięci 50% większy, jeszcze sobie weekend all inclusicve w sheratonie zrobię. %-)

Dłuższa gwarancje na 4090 i nie dopłacałem 8% jak Ty :) przeczytaj uważnie. 

Opublikowano (edytowane)

Ja to się dziwię że oni dalej tkwią w obrębie tych kiepskich złącz, zamiast wspólnie przejść na standard XT stosowany np w modelarstwie, te złącza wytrzymują 80A const i 90A w peaku, to jest ponad 1kW, na 1 zlączu, byłby zapas na kilka generacji kart.

Edytowane przez razz1
Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Zostało mi 3 lata ubezpieczenia, z lepszym zabezpieczeniem, jak nie naprawią w 2 tyg, to wymiana na nowy/ zwrot kasy %-)

No i ubezpieczenie od uderzenia pioruna jest? Jest, tylko musi Pan wyciągnąć wtyczkę z gniazda bo inaczej nie wypłacimy. Takie to ubezpieczenia. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, RtxOn napisał(a):

No i ubezpieczenie od uderzenia pioruna jest? Jest, tylko musi Pan wyciągnąć wtyczkę z gniazda bo inaczej nie wypłacimy. Takie to ubezpieczenia. 

bzdurki , monitor g8 padł po 2 tyg. kasa na koncie :witojcie2:

gwarancja producenta? poczytaj sobie jak działa serwis asusa / msi gigabyte? JAKIKOLWIEK :smiech:

ps. nic o wtyczkach wyciągniętych z gniazdka w umowie nie ma :cool:

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

bzdurki , monitor g8 padł po 2 tyg. kasa na koncie :witojcie2:

No to może coś tam się pozmieniało bo najczęściej to było tyle druczków żeby tylko nie wypłacić ze bania mała. Przykład z piorunem z życia wzięty. 

Opublikowano
1 minutę temu, RtxOn napisał(a):

No to może coś tam się pozmieniało bo najczęściej to było tyle druczków żeby tylko nie wypłacić ze bania mała. Przykład z piorunem z życia wzięty. 

Prosty przykład rzeczony samsung. poczytaj sobie o pękających monitorach samsunga - częsta sprawa, gwarancja? Zawsze ta sama śpiewka-wina posiadacza, ubezpieczenie — proszę Pana kasa

Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Prosty przykład rzeczony samsung. poczytaj sobie o pękających monitorach samsunga - częsta sprawa, gwarancja? Zawsze ta sama śpiewka-wina posiadacza, ubezpieczenie — proszę Pana kasa

Ja na gwarancję staram się nie oddawać tylko rękojmia dla mnie coś znaczy. Ostatnio oddawałem ps5 pro do me. Chcieli mi kitów nawciskać to tak to załatwiłem że babka przez 30 min gadała chyba z centralą a na koniec powiedziała żebym po południu przyszedł po kasę. Szybciutko się uwinęli aż w szoku byłem. Także tu masz rację. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

https://www.moddiy.com/products/ATX-3.0-PCIe-5.0-600W-12VHPWR-16-Pin-to-16-Pin-PCIE-Gen-5-Power-Cable.html

Kabel użyty przy spalonym gnieździe 5090.

Ktoś z Was odważyłby się użyć taki kabel w swoim zasilaczu i karcie za 10-14k zł ? :D :D :D

A hitem to:

NAJLEPSZY KABEL NA ŚWIECIE :dupa::dupa::dupa::dupa:

Na zdjęciu widać z jaką starannością ten kabel został wykonany.

Wolę kabel od producenta mojego zasilacza, niż noname.

Edytowane przez Doamdor