-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez galakty · Opublikowano
Piękne Ale kiedyś oglądałem film właściciela Challengera to właśnie mówił, że niby zna auto itp, a kiedyś na suchym przy zjeździe z drogi ekspresowej ledwo go wyratował. -
Przez janek25 · Opublikowano
przecież oni ne bedą mel tego ogrzewania w 2050 roku bo sie rozleci na podkladki 25 lat to wytrzyma kocioł a nie tak delikatna rzecz -
Przez Bono_UG · Opublikowano
A kilka gniazdek i tak wisi na tym samym bezpieczniku, o takim samym prądzie (tak wiem po ostatnim szkoleniu, że nadprądowy nie wywali od razu przy niewielkim przeciążeniu). Powiem więcej, jak się specjalnie nie powie, że mają być na oddzielnych, to potrafią na jednym kablu obsłużyć kilka pokoi Przejrzałem zdjęcia z montażu instalacji i gniazdko pod komputer jest na tym samym kablu co kolejne 3 w sypialni. Podobnie w aneksie kuchennym, 2x2 gniazdka przy blacie i do wyciągu idą na tym samym kablu. Ja mam tylko czajnik ale przy jakichś opiekaczach, mikrofalach itp. to trochę prądu potrafi pójść. Wszystko kwestia potrzeb. Ja np. mam całe stanowisko zapięte pod ups-a, więc i tak tylko jeden kabel idzie w ścianę. W zasadzie tożsame z zapięciem wszystkiego na jednej listwie. Jak ma się jakiegoś bardzo mocnego do grania, czy kilka maszyn, to faktycznie warto pomyśleć nad oddzielnymi obwodami. Dla zwykłego zjadacza, tym bardziej w dobie laptopów nie ma sensu się spinać. Nie mam, więc ciężko mi powiedzieć jak się sprawuje. Czego mi brakuje, to grzałki w kaloryferze. Są zimne okresy poza sezonem grzewczym, bywa problem z wilgocią, taka grzałka pewnie by pomogła i grzejnik pozwala na montaż ale nie mam gniazdka. Musiałbym ciągnąć kabel przez pół łazienki do gniazdek przy umywalce. Wspomagam się osuszaczem, co pewnie ciut mniej prądu zużyje ale hałasuje i zagraca miejsce. Kwestia czy będzie tam tylko i wyłącznie komputer, czy jednak jeszcze coś: jakieś lampki, miejsce do ładowania telefonów, laptopów itp., gdzieś trzeba się wpiąć z odkurzaczem. U siebie mam jedno podwójne, niby wystarcza ale to też zasługa ups-a, który oprócz podtrzymujących ma też dodatkowe gniazdka. Listwa do ładowarek usb ma kabel pociągnięty pod kaloryferem. Z perspektywy czasu dałbym jeszcze jedno np. zamiast tego z sypialni, którego praktycznie nie używam. Żeby dobrze trafić z gniazdkami trzeba mieć już bardzo dobrze rozplanowane umeblowanie, a potem i tak się okaże, że nie w tych miejscach, że brakuje lub są nadmiarowe
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi