Doamdor 134 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Miałem już kończyć, a gra mnie ubiegła. 4 2 1
JeRRyF3D 323 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu AI. Sama wie, co dla usera dobre. 2
blabla123 71 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Miało być A-live tak? No to jest, raz walczysz z zaprawionym wojakiem, raz z debilem 1
wrobel_krk 224 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Sw szansę ale gra mnie nie lubi crash a potem te magiczne żółte kwadraty niby światło w domu. To wygląda źle. Pół roku albo devai poprawia albo moderzy. Bo jak tyle fanów to i pewnie dobrych modów będzie dużo.
aureumchaos 91 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 24 minuty temu, wrobel_krk napisał(a): No uznałem że te mody na wydajność powrzucam i jest lepiej a tu lipa crash, te kompilacje shaderów też w kółko na starcie bezsens. Ale na szczęście save został. Da się w miarę pograć, nie mam nic lepszego na gamepass Ja kiedys juz testowalem te niby mody na wydajnosc bo one copy paste wychodz przy kazdej grze... Bylbym ostrozny w ich stosowaniu bo przez nie pozniej crashe mialem... A te crashe na jakim Win Wy macie? Win 10? Ja gram na win11 i mi nie crashuje. Edytowane 9 godzin temu przez aureumchaos 1
Blacktiger 30 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Stalker 1 Vs 2 fotki kradzione z reddita Spoiler 3 1
Digger 110 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Zaraz cię moderator dojedzie za te screeny bez spoilera. 1 7
Frog67 103 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Szkoda ze nie ma F2000N bardzo lubiłem te broń w Call of Pripyat
wrobel_krk 224 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu @aureumchaosJuz odinstalowałem. Na innych ustawieniach płynnie chodziło trochę dłużej mają na pewno jakieś wycieki pamięci itp. Crash w logu był zwykły null pointer dostęp do epic id. Jak gram ma game pass. Gra wypuszczona jako release a tak naprawdę to jest wczesny dostęp. Rozumiem jakbym jeszcze gdzieś specjalnie szukał dziury w całym. Ja lubię klimaty postsowieckie, ale tu np patrzysz na kartki z bliska a tam coś rozmazane bez szczególow. Lubię chodzi i oglądać, więcej zwiedzać, mniej walczyć niż strzelać. Tu np te samochody wraki chyba copy paste takie same. Wnętrza nudne albo bez szczególow. W nocy g widać. Za rok wrócę mam nadzieję że z nowym pc i OLED-em. 1
maras2574 94 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 14 godz. na budziku i zero crasha do tej pory Ustawienia epickie, DLSS/DLAA/FG i lock na 60 fps, 3440x1440 = masełko Edytowane 8 godzin temu przez maras2574
aureumchaos 91 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) a czemu lock na 60? U mnie z takimi samymi ustawieniami 4080S mam 100FPS tez na 3440x1440p... Pdzy 60 fps to maselka jeszcze nie ma.. jest przy 90 dopiero... Edytowane 9 godzin temu przez aureumchaos
caleb59 151 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 10 minut temu, maras2574 napisał(a): ...DLSS/DLAA/FG i lock na 60 fps, 3440:1440 = masełko Po co Ci FG skoro masz lock na 60fps?
zozolek 17 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Chwilę dłużej pograłem i mam ochotę w to grać ... tak po prostu. Są niedoróbki, fabuła jest beznadziejna póki co - ale klimat wybitny, Zona ogromna. 2
Gret 101 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 4 minuty temu, zozolek napisał(a): Chwilę dłużej pograłem i mam ochotę w to grać ... tak po prostu. Są niedoróbki, fabuła jest beznadziejna póki co - ale klimat wybitny, Zona ogromna. koniec końców o to chyba chodzi, żeby nam się chciało grać
Jaycob 282 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) https://x.com/stalker_thegame/status/1859930792564285907 Edytowane 8 godzin temu przez Jaycob 6
maras2574 94 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 50 minut temu, caleb59 napisał(a): Po co Ci FG skoro masz lock na 60fps? Bo mam za słabe gpu i spada poniżej 60fps, a tak luzik Robiłem porównawcze ss i szczerze mówiąc nie widzę różnicy. Dodam że nie jestem zwolennikiem FG, ale jak dobrze działa to może być. Niestety trzeba się do tego przyzwyczajać 59 minut temu, aureumchaos napisał(a): a czemu lock na 60? U mnie z takimi samymi ustawieniami 4080S mam 100FPS tez na 3440x1440p... Pdzy 60 fps to maselka jeszcze nie ma.. jest przy 90 dopiero... Stwierdziłem że tyle mi pasuje w tej grze U mnie nie ma 100fps FILM Edytowane 8 godzin temu przez maras2574 1
userKAMIL 136 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 44 minuty temu, maras2574 napisał(a): 14 godz. na budziku i zero crasha do tej pory U mnie też ani razu a sporo alt/tab używam i przeglądarkę pod czas gry. 1
ibizpl 9 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Panowie Stalkerzy, jak ktoś już ma jakieś mody zapodane i sprawdził ich działanie wpisujcie może co działa a co nie bardzo albo gorzej itp. bo już tego sporo się pojawiło. Ja dzisiaj też coś będę kombinował z modami wieczorkiem.
userKAMIL 136 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 godziny temu, Jaycob napisał(a): Te niektóre miejscówki jak fotorealizm.:) Niektórzy tu pisali, że ta gra gorzej od jedynki wygląda. 😅 2 minuty temu, ibizpl napisał(a): Ja dzisiaj też coś będę kombinował z modami wieczorkiem. Ja też dziś będę testował szczególnie na ten udźwig szukam ale aby na GP działało.
Isharoth 166 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu @Jaycob To sporo musieli zarobić, jeśli to bez podliczonego GP. Zakładam że gierka nie miała aż tak dużego budżetu, bo przecież to nie jakieś duże AAA studio. @Doamdor A ciekawe jaki kod błędu miałeś. Ja takiego crasha miałem wczoraj 3 razy. Dziś sprawdzę bez profilu UV na karcie, żeby wykluczyć jej niestabilność.
Jaycob 282 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 3 minuty temu, userKAMIL napisał(a): Niektórzy tu pisali, że ta gra gorzej od jedynki wygląda. 😅 Ja też dziś będę testował szczególnie na ten udźwig szukam ale aby na GP działało. Większy udźwig można ulepszyć w kamizelce. 1
maras2574 94 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 13 minut temu, userKAMIL napisał(a): Ja też dziś będę testował szczególnie na ten udźwig szukam ale aby na GP działało. Ja mam i działa Nie jest że na 100% i to pasuje https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/45 Edytowane 8 godzin temu przez maras2574 1
Joloxx9 200 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) https://www.gry-online.pl/newsroom/system-a-life-w-stalker-2-nie-dziala-tak-jak-powinien-problemy-z/z42b772 Tak jak mówiłem, a life nie ma(takiego jakie mialo być juz w jedynce) tylko jakaś popierdolka co generuje wszystkie wydarzenia niedaleko gracza Tutaj kolejne przykłady https://www.reddit.com/r/stalker/comments/1gx1h3q/wondering_if_alife_will_truly_be_what_i_was/ Edytowane 8 godzin temu przez Joloxx9
Isharoth 166 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Teraz, Joloxx9 napisał(a): Tak jak mówiłem, a life nie ma(takiego jakie mialo być juz w jedynce) tylko jakaś popierdolka co generuje wszystkie wydarzenia niedaleko gracza Jeden rabin powie tak, drugi nie. Na razie trudno stwierdzić, bo niektórzy piszą że są w grze jakieś przejawy A Life, ale coś działa nie tak jak powinno. Osobiście nie jestem w stanie stwierdzić na podstawie tej początkowej lokacji. Za krótko jeszcze grałem.
Rekomendowane odpowiedzi