Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Tylko jak to działa idiotycznie.. Ubiłem grupę kilku gości dosłownie na totalnym wygwizdowie - odszedłem na 10m odwróciłem się i respawn 🤣

Dokładnie. Patrząc na ten poziom co jest aktualnie, niemożliwością było stworzenie tego co opisywali przez nich. Wyszła gra i zmienili opis na karcie produktu dotyczącego AI.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
7 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Tylko jak to działa idiotycznie.. Ubiłem grupę kilku gości dosłownie na totalnym wygwizdowie - odszedłem na 10m odwróciłem się i respawn 🤣

To się wyklepie. If radius > 100m = spawn enemies.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ludzie się zachowują jakby ten system to była jakaś zaawansowana sztuczna inteligencja, powodzenia w zrobieniu czegoś takiego w grze z otwartym światem na taką skalę. Niech ogarną to co jest żeby nie było takie nachalne, irytujące i rzucające się w oczy i będzie dobrze.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, DITMD napisał(a):

Ludzie się zachowują jakby ten system to była jakaś zaawansowana sztuczna inteligencja, powodzenia w zrobieniu czegoś takiego w grze z otwartym światem na taką skalę. Niech ogarną to co jest żeby nie było takie nachalne, irytujące i rzucające się w oczy i będzie dobrze.

No ogarnęli na tym poziomie na jakim mogli. Respawn parę metrów od ciebie i aimbot ustawiony na twarz :E

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, DITMD napisał(a):

Paanie... Oni za to kasę biorą.

Respawnujący się przeciwnicy to już w Far Cry 2 irytowali.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Joloxx9 napisał(a):

Odpalilem metro Exodus, ktore ma 5 lat, ale przyjmijmy wersje ulepszona to 3 sa 3 lata roznicy, a w grafice wyglada jakby Exodus byl mlodszy o 2 generacje. 

Już wrzucali filmy, stary Stalker na modach wygląda i działa lepiej... 

Opublikowano

@Spychcio ? Albo pozostali co grają w grę na Xbox..

Jak szybko skorzystać z przedmiotu z ekwipunku? Jestem w nim i chce szybko coś użyć to klikam na przycisk i wybieram użyj. Ale ja chce od razu użyć da. się? Np zjeść kanapkę. Nie mam tu na myśli przypisanie do szybkich skrótów. 

Opublikowano
Godzinę temu, maras2574 napisał(a):

Ja mam i działa :) Nie jest że na 100% i to pasuje ;) https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/45

W opisie na nexus jest aby Move the extracted paks to the gamedir\S.T.A.L.K.E.R. 2- Heart of Chornobyl\Stalker2\Content\Paks\~mods
Create "~mods" folder if you don't have it.   Nie mam u siebie tego Content folderu to stworzyć oba?

Opublikowano

Jak ktoś chce się pobawić warto przetestować, https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/2?tab=description default wersja, ta wersja "ver2" jednak nie daje takich rezultatów.
W mieścinie jest o wiele lepiej, nie rwie tak jak normalnie, jest nawet wyższy fps o jakieś 5-10, podbiłem detale, gra wygląda ładniej i działa dużo lepiej, inne zapotrzebowanie na vram i ram, RAM dobija do ok 27-29GB, normalnie ma się ok 20GB,

Wrzucamy do katalogu mods - bez ~ tylko nie wiem czemu tak podają, aktualnie póki nie ma patcha to będę grać z tym modem :bandyta: jest sztos. Na zewn w mieście mam od 42-43fps do 60fps zależnie na co patrzymy, ale nie czuć rwania, spadków poniżej 40fps. Gram na padzie.

Za miastem mam z 60-70+, ale zablokuję na 60fps i tak będę grać. Inna gra.

Przykład:
20241122150834_1.thumb.jpg.36abdac4f5fcfbb1b40a2e1c2608edf2.jpg

Teraz, userKAMIL napisał(a):

Dobra był jeszcze jeden folder i tam jest.

bez tyldy "~" bo inaczej nie zadziała. Testowałem na modzie zwiększony dzień, zresztą w.w mod też działa.

Opublikowano
5 minut temu, Reddzik napisał(a):

bez tyldy "~" bo inaczej nie zadziała. Testowałem na modzie zwiększony dzień, zresztą w.w mod też działa.

Nie kumam ten mod na wagę dałem do katalogu z ''tyldą'' i działa. Ten co Ty podałeś to teraz tyldę usunąć? Mówisz, że gra wygląda lepiej co dokładnie?

Opublikowano (edytowane)

Nie wygląda lepiej, mod jest od poprawienia działania cytuję: Optimizes Stalker 2 and reduces stuttering considerably by optimizing shader compilation and assets streaming. 
Przez ten mod RAM wskakuje ponad 27GB, co pewnie lepiej dobiera zasoby, gra wydaje się być płynniejsza, i jak na razie odpukać nie miałem dziwnych spadków do 20fps, ale gram bez FG. Zyskałem ok 5-10fps zależnie od lokacji.

edit:
Akurat u mnie działa, u znajomego na Ryzenie 3600 + RX 6700XT działa inny mod, a ten co ja podałem pogarsza sytuację.

Edytowane przez Reddzik