userKAMIL 148 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 36 minut temu, DyndaS napisał(a): To podrzućcie namiary na te mody, którymi się warto zainteresować to sprawdzę Ja używam te: * 50% wolniej psuje się broń https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/26?tab=files * 50% mniej HP mają mutanty https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/41?tab=files * 50% wolniej spada stamina przy biegu https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/48?tab=files * 50% mniej kosztuje naprawa broni https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/77?tab=files + na ekwipunek, że jedzenie i amunicja nic nie ważą. https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/45?tab=files Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL
DITMD 147 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @userKAMILI to wszystko jest ze sobą kompatybilne i działa, bez żadnych konfliktów? @caleb59Też to gdzieś czytałem, ten system ma chyba dwie części, online i offline, w tej chwili działa tylko online. Edytowane 2 godziny temu przez DITMD
userKAMIL 148 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, DITMD napisał(a): I to wszystko jest ze sobą kompatybilne i działa, bez żadnych konfliktów? Tak zero problemów u mnie wersja z GP. 1
bbandi 78 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, userKAMIL napisał(a): Ja używam te: * 50% wolniej psuje się broń https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/26?tab=files * 50% mniej HP mają mutanty https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/41?tab=files * 50% wolniej spada stamina przy biegu https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/48?tab=files * 50% mniej kosztuje naprawa broni https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/77?tab=files + na ekwipunek, że jedzenie i amunicja nic nie ważą. https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/45?tab=files To nie lepiej grać na najłatwiejszym poziomie? 1
MJRegul 67 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @bbandi na najłatwiejszym jest podobnie, mutanty mają HP z kosmosu, broń na czerwono po 5 minutach, masz siłę na sprint kilka sekund mimo braku przeciążenia 2
userKAMIL 148 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 6 minut temu, bbandi napisał(a): To nie lepiej grać na najłatwiejszym poziomie? Nie. Natomiast nie widzę sensu aby płacić 11000 za naprawę shotguna a następnie jego sprzedaż za grosze. Ewentualnie jak go używasz to niebawem znowu się zepsuje i kolejne grube tysiące wydawać. Tak samo nie widzę sensu walić w te mutanty tone amunicji i kompletnie nic z tego nie mieć. Również mało sensowne jest dla mnie przebiegnięcie sprintem paru sekund i stamina na zero. Mody, które podałem sprawiły, że dla mnie rozgrywka stała się bardziej motywująca ale komuś innemu może to nie leżeć. Wiec niech każdy gra jak chce. Najchętniej przytuliłbym moda, który pozwala więcej broni używać w tym samym czasie. Tylko nie piszcie, że to zabija imersje gdzie niby możemy tylko używać dwie ale nasz bohater nie ma już problemu w plecaku nieść 10 innych karabinów. XD Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL
Frog67 115 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @MJRegulBroń na czerwono po 5 minutach.... bzdura.. Gram na domyślnym stalker i broń się psuje dość wolno, kolega na weteranie i tempo chyba jest takie samo, czyli w ciągu 3h normalnej rozgrywki zejdzie z broni coś koło 20-25% jeśli idzie o stan.
MJRegul 67 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Frog67 gram na najłatwiejszym i mam broń na czerwono po kilku walkach z mutantami, tyle w temacie. Może to kolejna anomalia w grze a może tak ma być, nie wiem, ale nie mów, że to bzdura jeśli u Ciebie nie występuje a występuje u innych. 1
Kadajo 487 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, userKAMIL napisał(a): Nie. Natomiast nie widzę sensu aby płacić 11000 za naprawę shotguna a następnie jego sprzedaż za grosze. Ewentualnie jak go używasz to niebawem znowu się zepsuje i kolejne grube tysiące wydawać. Tak samo nie widzę sensu walić w te mutanty tone amunicji i kompletnie nic z tego nie mieć. Również mało sensowne jest dla mnie przebiegnięcie sprintem paru sekund i stamina na zero. Mody, które podałem sprawiły, że dla mnie rozgrywka stała się bardziej motywująca ale komuś innemu może to nie leżeć. Wiec niech każdy gra jak chce. Tylko potem się ciebie ktoś zapyta, czy STALKER 2 fajny a ty mu powiesz świetny GOTY, aha tylko ze ja grałem z modami, bo bez nie umiem. Modując grę już na starcie i nieskończenie jej chociaż raz na Vanili, to bzdura, bo kompletnie nie masz pojęcia ani o balansie gry, ani o tym, czym ona tak naprawdę jest. 2
userKAMIL 148 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Frog67 napisał(a): czyli w ciągu 3h normalnej rozgrywki zejdzie z broni coś koło 20-25% jeśli idzie o stan. Chyba jak te 3h spacerujesz po lesie i nie wystrzelisz żadnego pocisku. 1
Frog67 115 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, userKAMIL napisał(a): Chyba jak te 3h spacerujesz po lesie i nie wystrzelisz żadnego pocisku. Chyba że ktoś pruje na full-auto i 90% pocisków nie trafia, a przecież są inne tryby
userKAMIL 148 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, Kadajo napisał(a): Tylko potem się ciebie ktoś zapyta, czy STALKER 2 fajny a ty mu powiesz świetny GOTY, aha tylko ze ja grałem z modami, bo bez nie umiem. Modując grę już na starcie i nieskończenie jej chociaż raz na Vanili, to bzdura, bo kompletnie nie masz pojęcia ani o balansie gry, ani o tym, czym ona tak naprawdę jest. Chłopie ciągle mnie podgryzasz po kostkach. Sam administrator @Jacek Winkler prywatnie zwrócił Ci uwagę abyś mnie ignorował i sam się do tego też dostosowałem. Zrozum to nie jest PCLAB tu nie masz parasola ochronnego i te Twoje prowokacje niczemu dobremu nie służą. Ignoruj mnie tak jak Admin zalecił i tyle.
Kadajo 487 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Co ? Zamiast odpowiedzieć to zaczynasz jakieś prywatne bzdury, weź się chłopie nie kompromituj pisząc w ten sposób. Naprawdę.
wrobel_krk 240 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @userKAMILJa tu tez nie widzę zaczepki tylko dyskusje i konstruktywna krytykę. Gra super pod warunkiem że na premierę wrzucisz 5 modów. Jak nie masz pc pokroju 9800x3d + 4090 żeby pograć to kup sobie Xboxa;) Nie odpowiesz sensownie tylko wyjeżdżasz z osobistymi wycieczkami. Tu jest o grze temat:) 2
Strilok 16 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 7 minut temu, Kadajo napisał(a): Tylko potem się ciebie ktoś zapyta, czy STALKER 2 fajny a ty mu powiesz świetny GOTY, aha tylko ze ja grałem z modami, bo bez nie umiem. Modując grę już na starcie i nieskończenie jej chociaż raz na Vanili, to bzdura, bo kompletnie nie masz pojęcia ani o balansie gry, ani o tym, czym ona tak naprawdę jest. Kolego. A czytałeś co on za modyfikację stosuję? Z tego co widzę to jakieś lekkie ułatwiacze. Więc z czym masz problem? Każdy gra ja chcę. 1
userKAMIL 148 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, wrobel_krk napisał(a): Ja tu tez nie widzę zaczepki tylko dyskusje i konstruktywna krytykę. Zalecenia administracji były bardzo jasne. Ja się do tego stosuje On nie.
wrobel_krk 240 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ale to tyczyło się tematu gier czy innych?
userKAMIL 148 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu On doskonale wie czego to się tyczyło nie ma sensu tu tego teraz roztrząsać.
DITMD 147 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Każdy gra jak lubi, jeden w wersję vanilla, drugi z modami. Najważniejsze żeby sprawiało to frajdę. Nawet jeśli gra jest zmodowana, to wciąż ta sama gra. Edytowane 1 godzinę temu przez DITMD
userKAMIL 148 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, DITMD napisał(a): Najważniejsze żeby sprawiało to frajdę. Mody, które podałem sprawiają, że mam tą frajdę i bawię się naprawdę świetnie. Jak ktoś na siłę próbuje mnie uświadamiać, że tak nie jest to trudno. XD Ja dalej bawię się świetnie!
wrobel_krk 240 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Strilok napisał(a): Kolego. A czytałeś co on za modyfikację stosuję? Z tego co widzę to jakieś lekkie ułatwiacze. Więc z czym masz problem? Każdy gra ja chcę. No ułatwiacze które ze Stalkera robię Supermena, czyli masz najlepsza broń cały czas i możesz uciekać bez końca. Całkiem bilans i sens gry zmieniony. 1
userKAMIL 148 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, wrobel_krk napisał(a): No ułatwiacze które ze Stalkera robię Supermena, czyli masz najlepsza broń cały czas i możesz uciekać bez końca. Całkiem bilans i sens gry zmieniony. Bzdura i nic takiego nie ma tu miejsca. Jak lubisz biegać po mapie zbierać hajs i wydawać niemal wszystko na naprawę to proszę bardzo ja nie lubię. Tak samo jak lubisz tracić amunicje i to srogo na mutanty, które kompletnie NIC Ci nie dają to też śmiało. Ja nie lubię.
Kadajo 487 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 7 minut temu, Strilok napisał(a): Kolego. A czytałeś co on za modyfikację stosuję? Z tego co widzę to jakieś lekkie ułatwiacze. Więc z czym masz problem? Każdy gra ja chcę. Ale czy ja napisałem ze ktoś nie może grac tak jak chce ? Stwierdziłem, tylko że zakrzywia to odbiór tego co chcieli pokazać twórcy gry. To tak jakbyś sobie w grze wyścigowej wgrał moda, żeby zawsze wygrywać i mieć zawsze na maksa stuningowane auto. No tobie to da frajdę, ja temu nie przeczę, ale rozwala to całkowicie balans gry.
wrobel_krk 240 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @userKAMILSwietnie się bawisz ale wg mnie nie grasz w prawdziwego Stalkera bo to właśnie to że ciągle szukasz broni i nie masz najlepszej bo ciężko naprawić stanowi wyzwanie z tego co zrozumiałem. Jak się nie męczysz biegając to uciekniesz przed psami np, a tak to Cię dopadną. Jak świadomie sobie grasz na poziomie super łatwym to spoko i Ci to sprawia radość spoko. Co faktu nie zmienia że bez modów to Ci nie pasuje ewidentnie gra;) Pytanie czy na konsolach są mody? Bo jak nie złota rada kup se konsole jak nie masz 4090 słaba
userKAMIL 148 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 5 minut temu, wrobel_krk napisał(a): Jak się nie męczysz biegając to uciekniesz przed psami np, a tak to Cię dopadną. Nadinterpretujesz znaczenie tych modów. Tutaj dalej się męczysz ale o połowę wolniej i głównie chodzi o przemierzanie świata w ten sposób. Mody, które używam nie sprawiają, że jesteś niezniszczalny. Edytowane 1 godzinę temu przez userKAMIL
Rekomendowane odpowiedzi