Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Spychcio napisał(a):

Niech mine chociaż z miesiąc, dwa... żeby dodali najważniejsze hotfixy/patche.

Było trzeba zrobić jeszcze raz opóźnienie o 3 miesiące i wszystkim wyszłoby to na dobre.

Hotfixy tutaj niczego nie załatwia a mogą jeszcze bardziej spierdzielic temat jak nawet swojej gry nie potrafili zweryfikować pod kątem 2 platform co gorsza oby się nie okazało że uwala postępy gry to wtedy twórcy będą mieli jaja . 

Opublikowano (edytowane)

@ToothWeź poprawkę na realia powstawania gry, samo wydanie można uznać za mały cud, ewakuacja z Kijowa i przeprowadzka zachwiała procesem powstawania, wielu nie bierze pod uwagę tego czynnika.

Edytowane przez Frog67
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

To są beta testy więc jak wam uwali save to sami się w to pakowaliście :E

Teraz, Frog67 napisał(a):

Weź poprawkę na realia powstawania gry, samo wydanie można uznać za mały cud, ewakuacja z Kijowa i przeprowadzka zachwiała procesem powstawania, wielu nie bierze pod uwagę tego czynnika.

To nie jest żadne wytłumaczenie, bo premiera gry nad którą pracowali, ile? od 10 lat? :E i tak byla jeszcze dodatkowo opóźniona z tego względu.

• Upvote 3
Opublikowano
19 minut temu, Tooth napisał(a):

Do tej gry chyba optymalne minimum 12 GB Vram bo przy 8 GB Vram dzieją się cuda na kiju xD 😂 

12 GB też potrafi zapchać, a na maksymalnych ustawieniach zdecydowanie. Gra najlepiej działa na 16GB i więcej.

Opublikowano
9 minut temu, Tooth napisał(a):

Chyba za bardzo nie ogarniają ogromu rejestrowanych błędów ? Po co to dali do publiki jak to żadnych rzeczy nie rozwiąże i każdy ich ruch pod tym kątem będzie wnikliwe weryfikowany . Ktoś tam w developerce na główkę upadł ? Albo w weekend zachlali pxxe ponieważ sprzedali 1 milion kopii gry .

Bo kasiorki poczebujom ;)

A poważniej: 1 milion użytkowników znajdzie więcej bugów niż tam 10 testerów. A że gracze od paru lat przyzwyczajeni że wydawane gry są w wersji alfa, więc ponarzekają ponarzekają i później przestają. Bo stety niestety ale większość zamiast poczekać, ochłonąć aż zapaleńcy dostarczą devom materiału do fiksowania to się rzuca jak pies na jeża. I później płacz. "Bo ja chcem gierkę już! Ale jest popsutaaaa!". 
Ja do tej pory Cyberpunka nie kupiłem i pewnie już nie kupię (chyba że w jakiejś przecenie za 30zł). Bo to co odwalił CPR to jest jawna kpina z graczy/fanów. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tu nie chodzi nawet o beta testerów. Twórcy na 100% sobie zdawali sprawę z tych wszystkich błędów i niedoróbek przy kompilacji premierowego buildu. Całkowicie ta gra jest nie do naprawienia, ale z grubsza ogarną jak będą intensywnie pracować, ale to nie zajmie miesiąc czy dwa. Tylko raczej rok+, albo chociaż grube miesiące na najważniejsze rzeczy :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja tam czasami się zastanawiam czy on tak na serio jest tak upośledzony, czy po prostu czerpie jakieś korzyści z reklamy tych wszelakich gniotów :E Ale czasami też go lubię, się pośmiać i poczytać te głupoty co sadzi, ale co za dużo to nie zdrowo 8:E

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, lukadd napisał(a):

Tu nie chodzi nawet o beta testerów. Twórcy na 100% sobie zdawali sprawę z tych wszystkich błędów i niedoróbek przy kompilacji premierowego buildu. Całkowicie ta gra jest nie do naprawienia, ale z grubsza ogarną jak będą intensywnie pracować, ale to nie zajmie miesiąc czy dwa. Tylko raczej rok+, albo chociaż grube miesiące na najważniejsze rzeczy :E

CDPR ogarnął to i oni to zrobią :D. Różnica tylko taka że im przynajmniej można więcej wybaczyć bo nie są CDPR, nie mają takiego budżetu jak oni. Do tego wojna ... . Niech wydadzą moderskie toolsy i "będą kwita" :D. Moderzy tylko czekają na to jak na deszcz na pustyni. Bo stary silnik jest już wyciśnięty na maksa i ta krowa już mleka nie da, nadaję się tylko na rzeźnię ...

Edytowane przez doman18
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, lukadd napisał(a):

To są beta testy więc jak wam uwali save to sami się w to pakowaliście :E

To nie jest żadne wytłumaczenie, bo premiera gry nad którą pracowali, ile? od 10 lat? :E i tak byla jeszcze dodatkowo opóźniona z tego względu.

Ta gra chyba powstawała dopiero od pierwszej zapowiedzi, a nie 10 lat 🤣  Bo śmiało można ją uznać za gniota roku. 

15 minut temu, doman18 napisał(a):

CDPR ogarnął to i oni to zrobią :D. Różnica tylko taka że im przynajmniej można więcej wybaczyć bo nie są CDPR, nie mają takiego budżetu jak oni. Do tego wojna ... . Niech wydadzą moderskie toolsy i "będą kwita" :D. Moderzy tylko czekają na to jak na deszcz na pustyni. Bo stary silnik jest już wyciśnięty na maksa i ta krowa już mleka nie da, nadaję się tylko na rzeźnię ...

Rozumiem że moderzy jak naprawią to również podmienia build na steam zeby ci co nie bawią sie w mody mieli naprawioną gierkę bo w końcu zapłacili za nią ? 

Opublikowano
4 godziny temu, maras2574 napisał(a):

Tak, kolega @seba842005wrzucał poradnik co zrobić w takiej sytuacji na 141 stronie tego wątku. Pomogło i ruszyłem dalej, ale co z tego jak ukończyłem misję i znów musiałem korzystać z konsoli żeby wystartować z nową ! Jak tak ma być do końca, to zlewam tego krapa i leci z dysku !  

Niestety wiele osób tak ma. Do końca trzeba lecieć już na konsoli i nie jest to jej wina, a samej zbugowanej gry. Raz wywalone zadanie powoduje bugi z odpalaniem kolejnych. Najczęściej questy się wywalają po zadaniu "Visions of Truth" 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Frog67 napisał(a):

@ToothWeź poprawkę na realia powstawania gry, samo wydanie można uznać za mały cud, ewakuacja z Kijowa i przeprowadzka zachwiała procesem powstawania, wielu nie bierze pod uwagę tego czynnika.

Na co mam brać poprawkę ? Wszystko rozumiem czego dotyczą eseje wojnne ale to nie zwalnia ich z tego iż wydali popsuty produkt ? A kto im kazał wypuszczać grę ? Microshit ? Równie dobrze mogli wstrzymać prace i bezpiecznie przenieść całe studio do innego kraju nikt im nie kazał siedzieć i pracować w kraju gdzie nie jest bezpiecznie. Mogło to nawet trwać pół roku , rok czasu ale by przeniesli w spokoju by mogli dalej pracować. 

Edytowane przez Tooth
Opublikowano
1 minutę temu, seba842005 napisał(a):

Niestety wiele osób tak ma. Do końca trzeba lecieć już na konsoli i nie jest to jej wina, a samej zbugowanej gry. Raz wywalone zadanie powoduje bugi z odpalaniem kolejnych. Najczęściej questy się wywalają po zadaniu "Visions of Truth" 

Ja ukończyłem grę bez tego narzędzia, po prostu uruchamiałem grę ponownie i wczytywałem starsze zapiski.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ta gra chyba powstawała dopiero od pierwszej zapowiedzi, a nie 10 lat

Patrząc na niektóre jej elementy to one całkiem wyglądają jak sprzed 10 lat :E Ta gra ogólnie miała mieć premierę w 2022 roku czyli 2 lata temu :E

Opublikowano
20 minut temu, doman18 napisał(a):

Powiedz to graczom na grającym na konsolach. Ci to nic nie mają do powiedzenia. :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja to od zawsze byłem zdania, że redzi nie potrzebnie tracili czas na wersję PS4. Strasznie ich to ograniczyło i spowolniło. Gdyby robili od początku na PC + z zamiarem późniejszego wydania gry na nową generację konsol czyli PS5 to było by znacznie lepiej.

A patrząc na to jak wygląda stalker 2 to on bez zająknięcia powinien śmigać na konsolach poprzedniej generacji :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Alekde już tak ma, dla niego każda gra to GOTY itp. ale poza tym jest nieszkodliwy... chyba :E

Dajcie zyc, kazdy pisze o Typie, ktory robi z siebie debila. Taki klocuch przynajmniej smieszny jest. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Nie daje się grze oceny 8/10 jeżeli od połowy jest jeszcze gorszy bugfest i problemy z ukończeniem fabuły przez błędy... Zresztą  wszyscy już wiemy jaki oni recenzują gry ze swoim pół prezesem. 

Edytowane przez Crew 900