Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, MJRegul napisał(a):

wyszedłeś spod kamienia? ;) 

155GB dla gownianej gry? A ty uwazasz ze to i tak malo?

Cyberpunk zajmuje 70GB a wyglada o niebo lepiej.

Odpowiedz mi na pytanie bo bardzo ciekawy jestem. Dlaczego jestes zdziwiony moim zaskoczeniem i zazenowaniem ze taka gra jak stalker zajmuje az tyle GB?

Opublikowano
19 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

155GB dla gownianej gry? A ty uwazasz ze to i tak malo?

Cyberpunk zajmuje 70GB a wyglada o niebo lepiej.

Odpowiedz mi na pytanie bo bardzo ciekawy jestem. Dlaczego jestes zdziwiony moim zaskoczeniem i zazenowaniem ze taka gra jak stalker zajmuje az tyle GB?

Dla mnie cyberpunk wyglada mega sztucznie i plastikowo, tutaj poszli w realizm i wyszlo im to mega, tak cieniowanie psuje odbior gry, ale juz powoli zaczynaja sie na to mody. Gra moze zajmowac duzo, chocby daltego, ze ma textury wysokiej rozdzielczosci i brak jakiejs mega kompresji, dzieki czemu oszczedza na CPU.

Opublikowano (edytowane)

@Joloxx9 kazdy ma prawo do swoich preferencjii. Mysle ze dla wiekszosci Cyberpunk to graficzny majstersztyk i absolutna TOPKA. Wydaje mi sie ze Stalker 2 nie bedzie nawet kandydowal do graficznej gry roku Digital Foundry, ale zobaczymy.

Ogralem godzine i widze troche lepsza wersje Falouta 76, grafika z poprzedniej generacji.

Edytowane przez Roman_PCMR
Opublikowano
7 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

@Joloxx9 kazdy ma prawo do swoich preferencjii. Mysle ze dla wiekszosci Cyberpunk to graficzny majstersztyk i absolutna TOPKA. Wydaje mi sie ze Stalker 2 nie bedzie nawet kandydowal do graficznej gry roku Digital Foundry, ale zobaczymy.

Ogralem godzine i widze troche lepsza wersje Falouta 76, grafika z poprzedniej generacji.

Ja sie odnioslem do warstwy artystycznej, nie do technikaliow. 

4 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

2018 rok, poziom F76.

No znowu bez przesady :E 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Vulc napisał(a):

Jaka różnica z tym i bez tego pliku, w użyciu karty graficznej, tak mniej więcej?

Bez do jakieś 200-220W poboru, a z tym plikiem, w tej lokacji do 300W, a pewnie i nieco więcej by było. Oczywiście to z uV na GPU i blokadzie 60fps :)

Opublikowano
9 minut temu, Gret napisał(a):

Z poprzedniej generacji czego? :D

Tego

11 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Jedyne co jest Next-Genowe w tym tytule to wymagania 🤭😉

• Haha 4
Opublikowano
3 minuty temu, azgan napisał(a):

Tego

Jedyne co jest Next-Genowe w tym tytule to wymagania 🤭😉

To co wrzuciles po 1 nie jest zwyklym F76, po drugie nadal wyglada gorzej od stalkera 2. Odbior grafiki to nie tylko technikalia ale i warstwa artystyczna. Stalker przez wiekszosc czasu wyglada bardzo ok, wnetrza budynkow przez lipne oswietlenie sa slabe, ale radze porownac obraz 1 do 1 z takim F76 i wtedy oceniac :) 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

To nie jest F76 tylko F4 po modach i to nie ze mną dyskutowałeś na temat grafiki 😉. Ja tylko dodałem do Waszej dyskusji że S.T.A.L.K.E.R 2 ma jedynie wymagania Next-Genowe. 

Edytowane przez azgan
Opublikowano
8 minut temu, azgan napisał(a):

To nie jest F76 tylko F4 po modach i to nie ze mną dyskutowałeś na temat grafiki 😉. Ja tylko dodałem do Waszej dyskusji że S.T.A.L.K.E.R 2 ma jedynie wymagania Next-Genowe. 

Czym jest next gen dzisiaj? Bo ludzie dalej tak okreslaja PS5. 

Opublikowano

W tym stalkerze trafiłem na sporo błędów. Misji pobocznej niemoge ukończyć mimo ,że zlikwidowałem zombie na dachu. W bezpiecznej bazie wszyscy mnie atakowali, bo były potwory w pobliżu bazy.  Dopiero po którymś wczytaniu save udało się wejsć. W środku bazy tekstury migotają. Co innego błędy graficzne a co innego jak misji nie można ukończyć. To kolejna gra w tym roku mocno zglitchowana.

Opublikowano
2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Czym jest next gen dzisiaj? Bo ludzie dalej tak okreslaja PS5. 

Pokazem możliwości technlogicznych fajerwerków na dostępnych aktualnie sprzętach takich jak np. Cyberpunk 2077, Senua's Saga: Hellblade II, Horizon Forbidden West ect. S.T.A.L.K.E.R 2 niestety jest pod wieloma względami archaiczny i nie łapie się na to. 

Opublikowano
10 minut temu, azgan napisał(a):

Pokazem możliwości technlogicznych fajerwerków na dostępnych aktualnie sprzętach takich jak np. Cyberpunk 2077, Senua's Saga: Hellblade II, Horizon Forbidden West ect. S.T.A.L.K.E.R 2 niestety jest pod wieloma względami archaiczny i nie łapie się na to. 

Zalezy, wszsytkie te gry maja calkowicie inna stylistyke. Dla mnie cyberpunk np pod wzgledem technikaliow jest na prawde super, ale sama grafika mocno mi traci plastikiem, tutaj taki stalker moze wypadac gorzej, ale przez to jak zrobiono cala zone to wyglada to super, pomijajac zamkniete pomieszczenia :E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Zalezy, wszsytkie te gry maja calkowicie inna stylistyke. Dla mnie cyberpunk np pod wzgledem technikaliow jest na prawde super, ale sama grafika mocno mi traci plastikiem, tutaj taki stalker moze wypadac gorzej, ale przez to jak zrobiono cala zone to wyglada to super, pomijajac zamkniete pomieszczenia :E

Artystycznie projekt mapy jest wykonany pierwsza klasa ale w technikaliach ten tytuł totalnie leży 

Opublikowano (edytowane)

Co za syf. Nie dało się wczytać auto i quick save. Dobrze że o tym wiedziałem i miałem ręczny w odpowiedniej chwili.

Nawet wątek główny nie da się przejść jak ktoś w necie nie siedzi.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
33 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Co nie zmienia faktu, ze idac przez Zone mozna stanac i miec nie raz opad szczeki jak to naturalnie wyglada. 

Z daleka kilka widoczkow wiosny nie czyni a jak sie podchodzi do czegos blizej to era sprzed 10lat ;)

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

To są mody robione przez xx lat, odpal jak wygląda podstawka, gra ma już swoje lata 

Wszystko się zgadza ale żyjący świat i cały projekt Zony to jest DNA, S.T.A.L.K.E.R.A i 2 nie robi tutaj jakiegoś przełomowego skoku jakościowego pod tym względem