Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, GS01 napisał(a):

mnie tylko te błędy w fabule zastanawiają. Czy to takie trudne do naprawienia? Ja utknąłem w tym pieprzonym tartaku przy pierwszym spotkaniu ze Szramą. W sieci rozkminili, że błąd jest powiązany z oskryptowaną emisją - musi się wydarzyć przed rozmową z Richterem i odebraniem questa.

No i cofnąłem zapis, mam łazić po mapie i czekać na emisję. Bez sensu. Użycie kodów może zepsuć save w przyszłych wersjach gry i jest to wysoce prawdopodobne.

Bo da się przejść tylko jedną ścieżkę tylko już nie pamiętam po której stronie trzeba się opowiedzieć:E

Opublikowano

Chciałem tego kasztana ukończyć, ale cóż... Doszedłem do Prypeci i już na wejściu wiedziałem, że będzie lipa, powtórka z Zalisji. Ogólnie praktycznie cały Monolit siedzi w budynkach albo biega po dachach. xD

Nieraz tam do mnie z okna ktoś strzeli, ale wiadomo. I oczywiście misja z atakiem monolitu jest zablokowana, ponieważ Monolit utkną w budynku. TEraz albo konsola albo czekanie na naprawę, więc chyba załatwię to jak najszybciej i będzie wreszcie trud skończony. :lol2:

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Ja dzisiaj odpaliłem wersję z passa na 10 minut z ciekawości sprawdzić nowego procka i widzę, że nic się specjalnie nie zmieniło. Za kilka miesięcy można będzie kolejny raz sprawdzić :E

Edytowane przez lukadd
  • Haha 1
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Możesz zgłosić. Ale taka jest prawda Ja tam gram i nie widze problemu nie jest to cudo ale wielu tu ograło wiec sie da chyba co? Gorszymi gniotami się tu niektórzy jarają i żyją.

Edytowane przez STALKER
Opublikowano
2 minuty temu, STALKER napisał(a):

Możesz zgłosić. Ale taka jest prawda Ja tam gram i nie widze problemu nie jest to cudo ale wielu tu ograło wiec sie da chyba co?

No nie bo po ostatnim dużym patchu gra jest niegrywalna z powodu glitchy które uniemożliwiają postępy w fabule.

Opublikowano

Ja zainstaluję jak dostanę nową grafę, wtedy z chęcią przetestuję, by sobie porównać z obecnym RTX, na dzień dzisiejszy nawet nie ma sensu w to grać. Testowałem, ganiałem po mapie i mam dosyć tego kiepskiego działania tej gry

Opublikowano
Godzinę temu, STALKER napisał(a):

Przed tym patchem ukonczyli. Ja dopiero na dzikiej wyspie jestem bo mało  czasu wiec daleka droga do konca.

przeszła Ci misja ze Szramą w tartaku bez bugów? Komu oddałeś PDA nieznajomego wcześniej?

Opublikowano
5 godzin temu, lukadd napisał(a):

Ja dzisiaj odpaliłem wersję z passa na 10 minut z ciekawości sprawdzić nowego procka i widzę, że nic się specjalnie nie zmieniło. Za kilka miesięcy można będzie kolejny raz sprawdzić :E

Coś mi mówi, że odpalenie tego kartofla na 9800X3D i RTX5090 by wiele nie zmieniło. xD

Odblokowałem zadanie, zabijając wrogów komendą "XKillThemAll". :smiech:

vfZDQXj.thumb.jpeg.ac80c3917a1f697058c78ede52743f0e.jpegkdY1Fdh.thumb.jpeg.ae9ba46ca5a1f3a6c9e195feba2af8d6.jpegkdY1Fdh.thumb.jpeg.ae9ba46ca5a1f3a6c9e195feba2af8d6.jpeg

W każdym budynku w Prypeci mam takie widoki.

Ponoć, gdy po wejściu do Prypeci, od razu idzie się to zadanie wykonać, to ten błąd nie występuje. A człowiek głupi, chciał eksplorować otwarty świat i skrytki opróżniać.:wariat:

Opublikowano (edytowane)

Podaję najszybsze rozwiązanie bugu w Misji "Wróć na Hałdę", polegające na tym, że nie odpala się cutscenka ze spotkaniem ze Szramą w tartaku (gdy nie oddaliśmy PDA Pułkownikowi). Rozwiązanie bez użycia kodów:
Otóż, tak jak ludzie pisali na Reddicie, bug związany jest z oskryptowaną emisją, a w zasadzie jej brakiem. Po rozmowie z Pułkownikiem nie można od razu rozmawiać z Richterem czekającym na zewnątrz. Należy poczekać na naturalną emisję. Dziś znalazłem info, że emisja pojawia za każdym razem, gdy zbierzemy dowolny artefakt z dowolnej lokalizacji, a dokładnie występuje po upływie ok. 1-2 dni w grze od tego czasu (zapewne chodzi o respawn artefaktów). Tak też zrobiłem, emisja wystąpiła dokładnie po upływie ok. doby w grze po znalezieniu randomowego artefaktu. Potem należy wrócić na Hałdę, przekimać się i dopiero porozmawiać z Richterem. Gdy ten dał questa, żeby iść do tartaku, poszedłem, niedaleko tartaku usłyszałem upragniony komunikat przez radio, zbliżyłem się do drzwi i voilà:

iFa2pEi.jpeg

Mogę w końcu cisnąć dalej, do następnego buga :E.

Edytowane przez GS01
  • Haha 1