Skocz do zawartości

S.T.A.L.K.E.R. 2: Serce Czarnobyla

Stjepan

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze w ostateczności mają wymówkę definitywną "bo wojna" co jest zrozumiałe ale kolejne przełożenie gry bardzo osłabi oczekiwania, hype i chęć zakupu wśród ludzi. Żyjemy w takich czasach, że mało się wybacza i gry są szybko deptane w razie przegięcia - pamiętacie co było z World War 3? A to tylko przykład. Chodzi mi o to, że śrubeczka tolerancji u ludzi jest już i tak zbyt mocno podkręcana, a cierpliwość wisi na włosku ogólnie bo rynek gier nas - konsumentów po prostu nie szanuje w większości przypadków.

Edytowane przez caleb59

Problem taki, że w dzisiejszych czasach nawet przekładanie nic nie znaczy - zobaczcie co się działo np. z Cyberpunkiem 2077 - przecież też był komunikat o przekładaniu celem ulepszenia gry i jaka była premiera? :E 

No właśnie...

Edytowane przez caleb59

Jak się człowiek nauczy cierpliwości, to każda nazwijmy to "osobista premiera" większej gry obecnie to minimum wg mnie powinna się odbyć tak po pół roku od rzeczywistej premiery a najlepiej co najmniej rok, gierka będzie wtedy skończona, do zgarnięcia na wyprzedażach z dodatkami i poprawkami w wersji GOTY itp. a dodatkowo nierzadko jakiś upgrade sprzętu wpadnie w tym czasie :) 

Mniej nerwów, więcej fpsów i realnej zabawy a nie użerania się z problemami. 

Tak wiem, nic odkrywczego - wiadomo ;) 

Sęk w tym, że niemal każdy a na pewno większość chce pograć już zaraz od razu i teraz bo Mirek czy inny Janusz z forum, pracy lub klasy już grają, reklamy atakujo z każdej strony albo zwyczajnie niektórzy nie mają w co grać bo są na bieżąco. 

Ta cierpliwość jest w tym najtrudniejsza moim zdaniem (sam często wymiękam w tej kwestii) a przy okazji jakiś za przeproszeniem thebill zaspojleruje gdzieś coś na temat fabuły niby przypadkiem i ani potem tego nie idzie zapomnieć ani odzobaczyć :P 

b0f46e03171186c9eaf342d348a97299.gif

Godzinę temu, lamparcicho napisał(a):

Jak się człowiek nauczy cierpliwości, to każda nazwijmy to "osobista premiera" większej gry obecnie to minimum wg mnie powinna się odbyć tak po pół roku od rzeczywistej premiery a najlepiej co najmniej rok, gierka będzie wtedy skończona, do zgarnięcia na wyprzedażach z dodatkami i poprawkami w wersji GOTY itp. a dodatkowo nierzadko jakiś upgrade sprzętu wpadnie w tym czasie :) 

Większość gierek AAA tak ogrywam :E Niedawno dopiero ograłem bo w poprzednim miesiącu np. HFW, The Quarry. Szczury 2 ograłem niemal 2 lata po premierze, TLoU Part 1 remake ~rok po premierze itd. Taki np. RE:4 remake i inne jeszcze czekają w kolejce.

Tylko nieliczne gry AAA na premiery czy niedługo po ogrywam.
Stalker 2 ma szansę, oby tylko nie był zbyt mocno zabugowany i co najważniejsze miał klimat :E