Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Jak coś to założyłem temat bo się można pogubić tu:

Ja oczywiście jak po-instaluje zamykam gabinet, balkon an oścież i będę testować jak będzie 5 stopni w pokoju:) Teraz 23.6 za dużo:) A tak serio mam 3080 a aio to u mnie dobija do limitu mocy nie do temperatury, bios default 370w limitu:)

https://www.techpowerup.com/vgabios/231860/gigabyte-rtx3080-10240-210311-12

Kolego ale to chłodzony wodą giguś ty na nim możesz ganiać pewnie i stałe 2 GHz w gierkach bez UV pomimo gigusiowego PL. To wydajność niereperezntatywna dla 3080 10GB :E   

Opublikowano (edytowane)

Zróbmy ankietę Czy uważasz, że AMD wywinie Nvdie i zablokuje FSR4 dla RDNA4? 

Zapomniałem odpowiedzi.

1. Tak.
2. Oczywiście

3. Na 100%
4. Nie mam zdania. 

Edytowane przez Art385
Opublikowano

Nie jestem fanboyem nvidii jednak prawie zawsze mialem ich GPU

Jednak po tym co odwalają też będę obserwował premierę nowych Amd :E

Zobaczy jak będą wyglądały cenowo po premierze 5xxx

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

To nie ma sensu zmiany z 3070 na 7800xt? Serio poziom 3080? 7900 gre podobno porównywalna z 4070 super? Znowu 7900xt moim zdaniem za droga względem zyskanych osiągów

Edytowane przez raul_ole
Opublikowano
W dniu 3.12.2024 o 19:23, cichy45 napisał(a):

Ale jakość enkodera gorsza. Nie wiem też jak na AMD ale w nvidii masz podwójny enkoder. 

Słyszałem że ta opinia tyczy się starszych układów, nie wiem czy obecnie jest jakaś istotna różnica.

Ciekawostka, sam dekoder w iGPU intela (seria 13 i 14) jest całkiem dobry, niewiele się różni od RDNA3.

Opublikowano (edytowane)

Zatem lepiej poczekać na 8800xt może do marca wyjdzie. Nie sądzę że będzie cena do 3 tys. 8600 XT może wycenią poniżej 3 tys. Tylko czego to będzie wydajność 

Edytowane przez raul_ole
Opublikowano

Wszystko zależy od tego, czy ciocia Lisa znowu spróbuje zrobić w 🎈klientów i podniesie półki cenowe. 

Dwa lata temu prawdziwy 7800 XT został przemianowany na 7900 XT, więc kto im zabroni żeby kartę klasy 8700 XT nazwać 8800 XT? 

Opublikowano (edytowane)

Nie śledzę leaków ale dobrze wyczytałem że nowe karty AMD to dwa modele z czego ten droższy ma być wydajności 7900 xtx tylko że w "dobrej cenie" z mniejszym poborem prądu i lepszą wydajnością w RT ?

A sama wydajność większa ogólnie to dopiero w kolejnej serii? 

Edytowane przez Brolly
Opublikowano

W teorii niby tak ale z rdna3 też miało być podobnie a wyszło inaczej :E jak będzie wydajność 7900xtx z poborem mniejszym o 100W i lepszym RT to więcej nie trzeba z tym że topka ma mieć 16gb pamięci a nie 24 ;) 

• Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ledy miałem w moim zamyśle mieć wyłączone, ale już zamówiłem Thermalright TL-D14S argb - obudowa wentylatora ma trochę inny odcień ale w praniu się sprawdzi jak to będzie wyglądać.
    • Tylko nie Pipek bo wszędzie siebie na pierwszym miejscu wpisze   
    • To nie jest porada inwestycyjna, tylko prywatna opinia   Krotko terminowo lokaty - ale to maly zysk, przy niskiej inflacji jedynie uchronisz gotowke przed strata mocy nabywczej. Przy obecnej inflacji, tylko zminimalizujesz starty.   Zloto - bardzo dlugoterminowo moze dac zarobic jak wbijesz sie w lokalny dolek (dolar obecnie troche powyzej 4zl, takze o to ciezej), w ostatnie 4 lata, to jakos dalo 50%.   Gielda i krypto to jazda bez trzymanki dla ludzi o stalowych nerwach i ryzyko ogromne - nie jednemu znajomemu urwalo raczki na ostatniej bance. Takze nie polecam jak nie masz o tym zielonego pojecia.
    • Witajcie/cześć/siema    Pierwszy temat na nowym forum   Mamy z żoną ( ) trochę wolnych środków z 40-50k   Warto założyć jakąś lokatę aby coś zarobić lub coś innego?   Nie miałem nigdy do czynienia z takimi tematami ale poczytałem o tych lokatach i widziałem kalkulator do obliczania zysków z lokaty z uwzględnieniem podatku       
    • Dzień Dobry! Córka dosłownie tydzień pograła i to nie jakoś wybitnie znacząco godzinowo na pc który był składany na początku grudnia, jegomość który to składał będzie dostępny ale dopiero po nowym roku a że mamy okresie świąteczny-noworoczny nigdzie nie potrafię znaleźć na szybko jakiegoś informatyka, więc pytam się was oco może tu chodzić a mianowice: Podczas grania w Fifę mówiła że wyskoczyło jej jakieś okienko o antywirusie zamkneła okienko komputer się zawiesił wyłączyła go na obudowie i od tamtej pory po ponownym załączeniu pc komp startuje a na monitorze no signal, więc wymieniałem kable display port nic , później przełączyłem na hdmi nic podłączyłem do tv na hdmi też nic 😑, kompletnie niewiem co się mogło stać. Poniżej zdjęcia(specyfikacja )i filmik (link do YT )z uruchomieniem pc, żadnych dźwięków czy też mrugająccyh diod na płycie głównej nie widzę... córka jeszcze mówiła że dziwne że klawiatura nieswieci się podczas odpalania pc... Zauważyłem że górna krawędź kabla HDMI czy też display port wadzi o kawałek blachy z obudowy, tylko że słychać charakterystyczny klik no i pc jednak działał przez te kilka ostatnich dni.  https://youtu.be/uMtl9KfU9mg?feature=shared
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...