Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Ty wtedy będziesz twierdził, że fg x6 to cud, miód i orzeszki
Kadajo narzeka, bo ma słabszą kartę, a jemu powinno na tym najbardziej zależeć
ja miałem 4090 teraz 5080 i co narzekam, bo mam za mocną ?
I co z tego. Tak samo nie idzie w parze gdy postawisz na biurku monitor ze strobo/pulsarem i nagle dostaniesz obraz jak 1000 fps, a IL nie spadnie. Jakoś nie słyszałem, żeby ktokolwiek miał z tym problem, a tutaj już kolejną stronę tworzymy teorie.
Chyba faktycznie musimy poczekać aż Kadajo kupi sobie nowe GPU i skończy teoretyzować.
Ano i te teraz co mówią z wielkiej płyty.
Ja będę za ok. miesiąc kupował w stanie deweloperskim 48,39 m2 za 370 tys. w apartamentowcu z windą i ogrzewaniem podłogowym który za ten ok. miesiąc będzie oddany jako gotowy plus 100 tys. za garaż ok 22 m2.
Póki co buildów na Warlocka nie ma, jutro nie zagram bo idę na koncert, ale pod koniec tygodnia na pewno Palladin pod młotki i jakiś Warlock pewnie też. Dwie postaci raczej zrobię.
Miałem, te karte co on, z nieco lepszym OC. To z path tracingiem było 70-80fps najczesciej w CP w 3440x1440 z dlss balance i FGx2. Przeskok na dlss quality i x3 170pfs jest ogromna roznica. Po prostu nie wytłumaczysz mu.
Weszły rtx 4000 FG x2 było be. Sztuczne FPS itp. Weszly rtx 5000 FGx2 jest ok, x3 i x4 jest be. Wejdą RTX 6000 z jakims udoskonaleniem dla x6 lub dynamic FG. Bedą mówić że x3 i x4 jest ok, ale te wyzsze sa be. I tak w kółko.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź