Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

swoją drogą jakby nie mogli do sprzedaży dać we wtorek/środa :D 

sprzedaż ruszy w czwartek więc jak sklep sie nie pośpieszy to dostawa dopiero po weekendzie :D 

ps: wiadomo o której godzinie rusza sprzedaż?

Opublikowano
Godzinę temu, Frog67 napisał(a):

Szkoda że HIS już nie ma zawsze lubiłem te karciochy i kozak byly.

Miałem w czasach Radeona 9700 kartę od nich, potem zapamiętałem modele, które miały fabrycznie coolery od Arctica. Ale ostatecznie nawet nie zauważyłem, kiedy marka zniknęła.

Opublikowano
6 minut temu, Frog67 napisał(a):

Gigabyte ma zawsze skopaną krzywą wentylatorów i trzeba poprawiać.

Super ale co to ma wszpolnego z PTM ?? :red:

41 minut temu, Eltik napisał(a):

z tego co patrzylem wszystkie modele maja PTM

• Upvote 2
Opublikowano
8 godzin temu, bokiel napisał(a):

Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada :P

Tabela z porównaniem modeli

Wątek na reddit

Niech moderacja przypnie ten post na samej górze, inaczej go nie znajdziemy. 

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
59 minut temu, galakty napisał(a):

Jak Ci zależy na DLSS i PT to bierz 5070 Ti, stety niestety ale przy czwartej wersji odjechali w kosmos i nie ma już wstydu odpalać DLSS. 

Już od dawna nie było wstydu. W większości przypadków przy DLSS3 musiałbym chyba mieć dwie gry odpalone obok siebie na dwóch monitorach, żeby faktycznie dopatrzeć się jakiejś różnicy. Włączałem to nawet jak nie musiałem - jak dla mnie to ekwiwalent zjechania z ustawieniami z high na medium tylko bez faktycznego pogorszenia jakości - więcej fps, mniej prądu, mniej hałasu, mniej grzania. 

Jeśli FSR4 będzie mniej więcej podobny jakościowo do DLSS3 i będzie dostępny w grach, nawet nieoficjalnie w postaci modów, to się osram ze szczęścia.