Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Send1N napisał(a):

@Lameismyname co ty masz z tymi kolorami na ekranie bo już nie pierwszy raz widze twojego screena z taką sieczką :E 

Coś z HDR (windowsowym/nvidiowym), a youtubem.
Ta anomalia występuje tylko gdy screena z tube robię, nigdy więcej.
Z racji, że robię to bardzo rzadko nie specjalnie się przejmowałem i szukałem przyczyny.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Send1N napisał(a):

@Lameismyname co ty masz z tymi kolorami na ekranie bo już nie pierwszy raz widze twojego screena z taką sieczką :E 

Nasycenie i kontrast totalnie w opór, bleeding tez daje po oczach.

Na sferisie widze Pulse 9070 za 3099 ech... to chyba dystrybutorzy zaszaleli z ceną, Action ogarnij się! 

Edytowane przez Frog67
Opublikowano
6 minut temu, Frog67 napisał(a):

Nasycenie i kontrast totalnie w opór, bleeding tez daje po oczach.

Na sferisie widze Pulse 9070 za 3099 ech... to chyba dystrybutorzy zaszaleli z ceną, Action ogarnij się! 

Jak wyżej. To tylko anomalia jednego scenariusza.
A co do cen, cholera jak już sprzęt fajnie wypada na tle konkurencji to jest day 0 scalp.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Oczywiście to nie sklepy są winne cen, no nie... może to AMD i ich łańcuch dostaw. Przecież polskie sklepy nie chcą golić Polaków prawda? PRAWDA BENEK? Ja rozumiem, że ten typ ma współprace z komputronikiem, ale pier takie głupoty...

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Coś z HDR (windowsowym/nvidiowym), a youtubem.
Ta anomalia występuje tylko gdy screena z tube robię, nigdy więcej.
Z racji, że robię to bardzo rzadko nie specjalnie się przejmowałem i szukałem przyczyny.

a ja już zacząłem grzebać w ustawieniach monitora czy coś się u mnie w autohdrze nie sypie xD

a próbowałeś update windowsa bo jeden z ostatnich coś włąsnie paprał z autohdr i chyba w lutowym naprawili?

Edytowane przez Puzoniusz
Opublikowano (edytowane)

Na mailu wiadomość z xkom aby zobaczyć nowe karty a tam już przy kartach po kilkanaście komentarzy. Wchodzę i czytam i każdy, że chyba was (xkom) po:cenzura:bało z tymi cenami. Faktycznie coś jest nie tak gdy karta za 550 USD kosztuje 250 do 300 USD więcej. 

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

@Starh Niestety ale ten Benek plecie głupoty, problem tkwi u nas ktoś przyjanuszował albo same sklepy i ktoś by mógł powiedzieć zmowa cenowa?!, albo dystrybutorzy czyli głownie ABC Data i Action S.A 

Opublikowano

Ja napisałem do wsparcia technicznego w paru sklepach

Witam
Kiedy produkt będzie dostępny w cenie zapowiadanej przez producenta czyli około 2600zł ?

I dla RX 9070XT 3000zł

Jak się wam chcę też piszczcie :)

Opublikowano
2 minuty temu, Frog67 napisał(a):

@Starh Niestety ale ten Benek plecie głupoty, problem tkwi u nas ktoś przyjanuszował albo same sklepy i ktoś by mógł powiedzieć zmowa cenowa?!, albo dystrybutorzy czyli głownie ABC Data i Action S.A 

Może to rekompensata za minimum 1,5 miesiąca leżenia na magazynach przez przesuniętą premierę. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Na mailu wiadomość z xkom aby zobaczyć nowe karty a tam już przy kartach po kilkanaście komentarzy. Wchodzę i czytam i każdy, że chyba was (xkom) po:cenzura:bało z tymi cenami. Faktycznie coś jest nie tak gdy karta za 550 USD kosztuje 250 do 300 USD więcej. 

Najlepsze jest to, że takie monitory oledowe, konsole potrafią kosztować 1:1 po przeliczeniu i tyle samo co na zachodzie, ale jeżeli chodzi o podzespoły komputerowe to jesteśmy ostro dymani...

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Puzoniusz napisał(a):

a ja już zacząłem grzebać w ustawieniach monitora czy coś się u mnie w autohdrze nie sypie xD

a próbowałeś update windowsa bo jeden z ostatnich coś włąsnie paprał z autohdr i chyba w lutowym naprawili?

Siedzę na 23H2 nie wiem z jakimi update. 24H2 unikam jak ognia, miałem cholerne problemy z tym dziadostwem.

Opublikowano
7 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

No nic...myślałem że się pobawię nowością, a tu :dupa:

Także 6950XT dalej będzie okupował slot pcie w kompie :E 

Ja również na obecną chwilę pasuję :E dziadek 6950xt jest cały czas na tyle mocny że spokojnie można siedzieć i czekać co przyniesie czas xD 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, CrooV napisał(a):

3700 Za red devila dobra cena?

Edit: Oczywiście w aktualnych okolicznościach %-)

Wpisałem w Ceneo i patrzę co jest. 

Nie wiem czy ten model się do czegoś nadaje, ale 4070ti super (chyba 500zł drożej ale tańszy model) wypadnie podobnie w rasterze, ale +25% w RT w średniej z gier 1440p. Do tego przewaga DLSS4.

Razem to wszystko dla 500zł oddawać..

Poczekałbym na lepsze ceny.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Doamdor napisał(a):

Na forum ja kupiłem, NoviAMG i ktoś jeszcze? :E

Kilka osób różne modele jak czytałem wątek. Z 2 XFXy wleciały, Pulse, ktoś Nitro+ wyrwał w UK na pewno. Jakiś 9070 bez XT też się gdzieś przewinął.

Edytowane przez lukadd
  • Haha 1
Opublikowano

Xfx 9070xt oc magnetic jak planowałem, ma z portugalii za tydzień być 😊

Z xkoma jeszcze mialem taichi praktycznie kupione ale w ostatniej chwili się powstrzymałem bo jednak nie chce wtyczki diabła - jeszcze mi dom spali 😁

Opublikowano
5 godzin temu, Starh napisał(a):

Oczywiście to nie sklepy są winne cen, no nie... może to AMD i ich łańcuch dostaw. Przecież polskie sklepy nie chcą golić Polaków prawda? PRAWDA BENEK? Ja rozumiem, że ten typ ma współprace z komputronikiem, ale pier takie głupoty...

Człowieku ogarnij się. Każdy hate w przypadku yt musi być poparty dowodami. Nikt nie jest w stanie powiedzieć na jakim etapie ceny powędrowały w górę. Co do widełek cenowych to mówił dość z sensem.

Jedna osoba tutaj chciała zbanować x-kom i sorry ale to takie osoby pier głupoty... Przypomina mi to hołotę z widłami którzy nie widzą nic poza czubka swojego nosa.

Premiera radka jest po prostu nieudana przez zawyżone ceny i tyle. Darujcie sobie teorie spiskowe. W niczym to nie pomoże premiera zakończona. Kto kupił to ma a jak nie to szuka dalej.

Tylko o jednej rzeczy pamiętajcie. Nie kupujcie nic od scalpera. A jak się komuś poszczęści to kupi taniej na outlet.