Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, MadDog napisał(a):

Kurde wybijcie mi z głowy tego Red Devila. Szukam jakiegoś moralnego powodu dla którego miałbym zmieniać mojego Szafirka 7900XT :niegrzeczny:

Szafir 7900XT to karta poprzedniej generacji. Lepiej ją sprzedać póki trzyma wartość, bo potem z czasem będzie coraz gorzej.

Opublikowano

Może i poprzedniej generacji ale ciągle doskonale sobie daje radę w 1440p. Oczywiście pomijając RT bo taki był zamysł jak go kupowałem, że olewam RT. 

A moje karty lądują u moich dzieciaków w kompach jak ja robię upgrade. Nawet jakbym chciał ją teraz sprzedać to w ogólnym rozrachunku trzeba dołożyć prawie 1000 zeta bo 7900XT nie pójdzie pewnie za więcej jak 2500 zeta. Nie wiem czy to się kalkuluje.

Kasę mam, mógłbym sobie nawet kilka sztuk 5090 kupić ale nie będę przykładał ręki do skalperskich cen w sklepach. Szanuję swoje pieniądze :rudolf:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, MadDog napisał(a):

Może i poprzedniej generacji ale ciągle doskonale sobie daje radę w 1440p. Oczywiście pomijając RT bo taki był zamysł jak go kupowałem, że olewam RT. 

A moje karty lądują u moich dzieciaków w kompach jak ja robię upgrade. Nawet jakbym chciał ją teraz sprzedać to w ogólnym rozrachunku trzeba dołożyć prawie 1000 zeta bo 7900XT nie pójdzie pewnie za więcej jak 2500 zeta. Nie wiem czy to się kalkuluje.

Kasę mam, mógłbym sobie nawet kilka sztuk 5090 kupić ale nie będę przykładał ręki do skalperskich cen w sklepach. Szanuję swoje pieniądze :rudolf:

I to jest mądre podejście, a zarazem sam odpowiedziałeś sobie na pytanie.

Sam mógłbym na premierę wykupić cały asortyment kart i to nie jednego sklepu, tylko po co?

Karty już leżą za 3400 zł, a i tak nie są wykupywane do zera. Za chwilę spadną ceny.

Edytowane przez Jedi88
Opublikowano
35 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Słuchając ludzi z Peppera można w lipcu w śniegowcach chodzić :wariat:

Akurat z czasów 5600(XT) pamiętam ile tam dzbanów można trafić, jednak w tej materii wielu użytkowników pisało o dostaniu różnych kart z amazona po max paru dniach od zamówienia (gdzie terminy były z czapki) i poparte było to zdjęciami.
Tutaj nawet kolega @Puzoniusz z pierwszej ręki Ci potwierdza ;)

Opublikowano
W dniu 12.04.2025 o 16:09, Radio Tirana napisał(a):

Słuchając ludzi z Peppera można w lipcu w śniegowcach chodzić :wariat:

Niektórzy ludzie komentujący na Pepperze to stan umysłu, oni będą czekać miesiące, żeby zaoszczędzić 200zł. :E

5 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

Podstawowe modele opłaca się za max. 3000 zł. Czyli powercolor reaper, Sapphire Pulse i tak dalej. 

Aha, czyli mój RX 9070 XT za 3400zł z premiery nie był opłacalnym zakupem. :E

Opublikowano

Patrzam obserwuję i smuteczek się zbiera, bo 2 lata temu za kartę die size 350mm2 płaciliśmy 2000-2700zł (7700xt / 7800xt), a teraz już 3100-3600zł. Taka sama pamięć 16GB. Niezły price hike znowu, ale niestety trzeba tylko przyklasnąć i się cieszyć bo alternatywy brak.

• Confused 2
  • Sad 1