Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nadal ciut za drogo ale wcześniej chłop wrzucił za 2850 z proshopu z długim terminem dostawy więc wrzuciłem lepszą ofertę odpowiadając na jego post ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Imo ciężki orzech do zgryzienia bo dlss4  jest świetne ale w rtx 5070 za 2599 zł to trochę za dużo jak na 12gb vram, ale znowu dopłacanie aż 300-400 zł do rx 9070 też nie wydaję się super dealem, biorąc pod uwagę jak mało dostępne jest fsr4.

Edytowane przez jameshook93
Opublikowano (edytowane)

Ogrywam właśnie Ghost of Tsushima preset Ultra ,4K, Native AA z lockiem na 60 FPS ( bujało  się w okolicach 70-80 FPS )dzisiaj wszedły stery te FSR4 więc dla picu sobie go odpaliłem.

Tryb jakość praktycznie zero różnic w grafice a po odblokowaniu buja się w okolicach 100 FPS.

Pewnie jakby się przypatrzeć bliżej by się znalazły jakieś drobne różnice ale i tak się zdziwiłem jak to dobrze wygląda, nawet tryb max wydajność wygląda świetnie, jakbym tylko miał TV co ma więcej niż 60hz bez problemu bym załączył sobie FSR do tego FG, sprawdzałem to tryb  Jakość z FG w 4k 150-200 klatek %-)

Pewnie jakbym bliżej siedział to bym zauważył może jakieś zmiany ale tak z miejsca czyli te ok.4m to ni cholery nie widzę różnicy na TV 55"

Edytowane przez CrooV
  • Like 1
Opublikowano

Jeśli będzie wydajniejszy od 7800XT(w co wątpię, bowiem zbliży się do chińskiego 9070 GRE) to cena byłaby jeszcze do przełknięcia. Inaczej faktycznie karta dla nikogo. Niższa półka to jakiś żart w dzisiejszych czasach.

Opublikowano
4 godziny temu, CrooV napisał(a):

@Jinx tam jakaś lipa była z backplatem zdaje sie że wyjęcie go obniżalo temperatury o kilka stopni, chyba bym red devila brał 3x8.

To w sumie nawet na plus ;)

Te kratkę z boku też można zdjąć, może da się urwać jeszcze trochę temperatur w ten sposob.

Opublikowano
2 godziny temu, CrooV napisał(a):

@Jinx tam jakaś lipa była z backplatem zdaje sie że wyjęcie go obniżalo temperatury o kilka stopni, chyba bym red devila brał 3x8.

To nie blackplate tylko nakładka na niego. Ogólnie rozwiązanie słabe, a i tej wtyczki jednak bym unikał.

5 godzin temu, CrooV napisał(a):

Piękna sprawa 

Test robiony na nieaktualnym już sterowniku 576.31. Tam gdzie portale zrobiły na 576.40 trochę Blackwellom przybyło.

• Like 1