Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chichy Red Devil ? Powodzenia!

image.jpeg.d119367cd2dc9a7d167cbc516e335bb4.jpeg

Mój diabeł pięknie brzęczał 6900XT Ultimate ale mimo wszystko go zostawiłem.

6 godzin temu, Puzoniusz napisał(a):

powercolor to straszna loteria z cewkami

W przypadku diabła to wyrok, nie znajdzie cichego ;)  

Opublikowano
39 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Teraz mi to mówisz jak zamówiłem drugiego? Kurde a właśnie miałem nadzieję, że na Radku tak nie będzie grało jak na rtx 4080s, a tu grają głośniej xD

Opublikowano
2 godziny temu, creatinfreak napisał(a):

Teraz mi to mówisz jak zamówiłem drugiego? Kurde a właśnie miałem nadzieję, że na Radku tak nie będzie grało jak na rtx 4080s, a tu grają głośniej xD

Wincyj prundu biorą to jak mają być cichsze :E 

Opublikowano
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Nie no, ja mam. 6900xt świerszczył jak p.ny ale ten jest o dziwo łaskawy :) Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że to wyjątek a nie reguła ;) 

Opublikowano

RX 9070XT Hellhound zawitał do PC. Jak obiecałem dam znać jak się sprawuje. Pierwsza miła niespodzianka to pamięci Samsunga:clap:. Na razie czasu brak na szersze testy ale na szybkiego wstępny test w World of Warships:

Radeon stock:

Max power - 320W

GPU temp. - 58

Hot Spot - 84

Memory - 78:metal:

Max rpm - 1205

Jest cicho.

Radeon -30% power limit

Max power - 229W

GPU temp. - 58

Hot Spot - 74

Memory - 78

Max rpm - 1129

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Karta na poziomie OK, ale to taki rtx3070 16GB, czasem zauważalnie lepszy, nawet bez problemów z VRAM, a czasem remisuje.
Przynajmniej ludzie z i7 2600k mają coś na x16 PCIE. :EJeśli skroiliby kartę pod 6pin, czyli ~140w to byłby hit do biurowców itp. Mnie boli, że nie ogarnęli wgrywania FSR4 do nawet FSR1 lub chociaż 2.

Edytowane przez musichunter1x
literówka
  • Upvote 1
Opublikowano

Ten RX 9060XT to typowy reprezentant dzisiejszych gownianych czasow. 

Kastrat z 128bitowa magistrala pamiecia, zeby to graczom sie za bardzo nie powodzilo. I przez ta hamsta polityke karta dostala baty w 1440p od 5060Ti LOL. Dla mnie ten RX jest karta gorsza od 5060Ti. Jest wolniejszy od 5060Ti w wyzszych rozdzialkach czyli z czasem w nowych grach bedzie regularnie za 5060Ti, ma gorszy RT, gorszy upskaler ktory jest na dana chwile rzadziej stosowany w grach i gorszy jakosciowo. No i duzo gorzej sie podkreca. 

Brawo AMD. 

Ja na ta chwile sklaniam sie w kierunku NV. Jeden oszust warty drugiego.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Bunsen napisał(a):

Kusi mnie ten Red Devil 9070 XT z Proline za 3299zł. Na razie chyba niedostępny, ale jak wróci to myślę czy opłaca się brać... Jak myślicie ? 

Wydaje sie tanio moim zdaniem.

Opublikowano
Godzinę temu, Bunsen napisał(a):

Kusi mnie ten Red Devil 9070 XT z Proline za 3299zł. Na razie chyba niedostępny, ale jak wróci to myślę czy opłaca się brać... Jak myślicie ? 

Dopiero co wyżej miałeś info że każdy devil ma problemy z cewkami, jeżeli rzeczywiście tak jest że to taki drugi asus to zastanów się dwa razy :P 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

U mnie w każdej karcie jaką miałem po 2005r cewki było słychać pod obciążeniem, nie zwracałem na to uwagi bo inne rzeczy też słychać np szum wentylatorów :E gdyby mi w idle gdzie dla mnie Pecet musi być bezszelestny coś wydawało jakieś dźwięki to co innego ;) Ostatnio nawet wyjąłem baterię z zegara ściennego  bo go słyszałem w "IDLE" xD i robi tylko za ozdobę.

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Jak taki Asrock Challenger będzie w okolicach 1599 zł za jakiś chociażby 1-2 miesiące to ok... Ale za więcej to nie ma absolutnie sensu.  Wtedy będzie rywalizować z RTX 5060 gdzie go będzie bić w rastrze, a jak będzie się zbliżać do 1800 zł to moim zdaniem lepiej już wziąć rtx 5060TI a jak można to dopłacić do 5070 i mieć spokój. 

Edytowane przez jameshook93
Opublikowano
20 godzin temu, Send1N napisał(a):

Każdego producenta to loteria... oprócz asusa, tam masz pewność że będzie "grane" :E;) 

Mam Asusa i żadne cewki nie grają jest cisza pod największym obciążeniem .🤔