Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

To tak jeszcze ze 2 tygodnie :hihot:

Podejrzewam że więcej...co innego gdybym im wysłał trupa wywalającego się pod byle pełnym obciążeniu.

1 godzinę temu, ShaDow_Pro napisał(a):

@Krzysiak Ja ponad miesiąc czekałem, ale pełen zwrot kasy mi to wynagrodził :P

Tu zwrotu na bank nie będzie...na fakturze 3499zł, więc lepiej im wyjdzie dać nową kartę (u nich 3099).

Także raczej plan o zakupie 7800xt od kumpla i zostawieniu ~2k nie wypali :E 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
5 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Tu zwrotu na bank nie będzie...

Zależy od sklepu- ja reklamowałem z tytułu rękojmi i po 2tygodniach nawet nie zdążyli zdiagnozować. Dostałem do wyboru inną z aktualnej oferty sklepu lub zwrot gotówki. Wtedy wybrałem zwrot

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Send1N napisał(a):

@Krzysiak nie będzie ani zwrotu kasy ani nowej karty przecież, wróci obecna z notką: nie stwierdzono usterki xD :majty:

To będę miał mega pecha :E Znajomi w ostatnim czasie reklamowali karty z mniejszymi usterkami (przykładowo stutter w jednej grze)  i zawsze od ręki zwrot kasy :E 

Tyle że oni  w ME.

edit

Albo oni mieli mega szczęście :hmm:

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

To może czasy się zmieniły :E moje reklamacje gpu wyglądały tak że jedna wróciła po 3 tygodniach czekania bez stwierdzonej usterki a ewidentnie osiągała o wiele za wysokie temperatury niż powinna i to nie była kwestia 5 czy nawet 10 stopni ;) W drugiej się udało ale to sekcja zasilania poszła z dymem więc nie mieli żadnych argumentów tylko dlaczego trwało to wtedy 56 dni to nie wiem LOL A ile razy było tak że serwis puszczał furmarka i jak przeszedł to odsyłał po miesiącu czekania z powrotem.

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Tu zwrotu na bank nie będzie...na fakturze 3499zł, więc lepiej im wyjdzie dać nową kartę (u nich 3099).

Ja miałem na fakturze za 5070Ti 4479zł, więc cuda są możliwe jednak  :boink:

Opublikowano

@Send1Nteż niestety miałem takie doświadczenia z RMA, stąd mega mnie zaskoczyło że im tak łatwo szło. Od początku nie wierzyłem w to co ktoś pisał, że komputronik da znać w 3 dni :E 

8 minut temu, Send1N napisał(a):

A ile razy było tak że serwis puszczał furmarka i jak przeszedł to odsyłał po miesiącu czekania z powrotem.

Tu furmark może iść tydzień i się nie wywali, bo ona gdzieś w stanach pośrednich się sypie.

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Znajomi w ostatnim czasie reklamowali karty z mniejszymi usterkami (przykładowo stutter w jednej grze)  i zawsze od ręki zwrot kasy

lol, serio? Rozumiem że rękojmia? Hehe, u mnie już trzeci tydzień leci, jak jestem bez karty. 

*Mówisz stutter - j4z się pojawia*

Opublikowano

@Krzysiak Od dawna w ME kupuję większość elektroniki i sobie chwalę, ale z tą łatwością RMA to mnie zaskoczyłeś. 
W komputroniku ostatni raz reklamowałem Radeona HIS 6850 - pech chciał, że ogólnie karty podrożały, moja sztuka miała problem z wentylatorami i ponoć to był bardzo częsty przypadek tych kart, zaproponowali wymianę na identyczną ale stanęło na tym, że dopłaciłem 20zł do XFX 6870, którą miałem dłuższy czas. Cholera to było z 15 lat temu :stukniety:

Opublikowano

@Lameismynameprzy pierwszym zgłoszeniu im mówiłem, że wrócą karty na bank jako sprawne...jakież było moje zdziwienie gdy po 2-3 tygodniach mi powiedzieli, że dostali kasę. Jeden z tych kumpli w ostatnich 2 latach oddawał tam na RMA kilka kart (4080 i 7900xtx), zawsze z drobnymi usterkami (typu jak ten stutter w apex) i zawsze zwrot szybciutko, obecnie siedzi na 9070xt i na razie jest ok :E 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Karro napisał(a):

raczej kos niepoważny przyjmował rma jak z powodu stuteru dał kase,moze pomyłka i rozpatrywli inną karte albo nie widział co to xD 

No to musiał trafiać kilka razy na tę niepoważną osobę, bo z tego co kojarzę poszły przynajmniej 2 x 4080 i 3 x 7900xtx z podobnymi problemami (choć mogło być po 1 więcej w obu przypadkach) :E 

Godzinę temu, Karro napisał(a):

bo rmować trza umić.

Tu sobie zdaję sprawę, że typowo serwisowymi procedurami (dowalić syntetykami i zostawić na jakiś czas) nie wyłapią problemu.

Edytowane przez Krzysiak