Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem prime 9070 non XT i kultura pracy jak i temperatury świetne natomiast to przy TDP 220w - bios quiet (800rpm) max 66-68, bios perf (1200rpm) nie dobijałem do 6 z przodu z tym że w wersji XT chłodzenie jest takie samo bez żadnych modyfikacji i jest już zdecydowanie gorzej.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Send1N napisał(a):

Nic takiego mnie nigdy nie spotkało w przypadku połączenia przez hdmi w moim TV zarówno na 6950xt, dwóch 7700XT jak i 9070, prędzej to wina właśnie modelu TV niż samych driverów amd.

U mnie tak samo, przez hdmi tv obraz jest cały czas od początku razem z logo asrock itp. Gorzej przez dp, tam to różnie, raz obraz jest od razu, raz dopiero przy logowaniu windowsa ;D

Edytowane przez Hard Reset
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, miro napisał(a):

wiadomo, wina sterowników, TV nie odpala , amd winne

dobrze że nie Tuska jeszcze   :wariat:

obraz.thumb.png.bff660a3734ed2a4777078b58219f448.png

Tylko inwazja kosmitów i asteroida się nie bardzo. Reszta to jak najbardziej sterowniki AMD. Tak w automotive też siedzą. 

9 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

@Art385akurat teraz gadałem z kumplem, bo myślałem że ma asrocka SL, ale on ma taichi, na którym na HS ma ~90 :E 

W tej budzie :E 

Messenger_creation_77C65ACD-1950-41A7-BC88-7F86CE9B32A8.png

To tak słabo bo to poziomo SL z dodatnim PL choć po prawdzie chyba niezależnie od PL stabilizuje się po jakimś czasie na 87-88 stopni. No i co śmieszne Ja przecież mam Corsaira 780T który, to tak średnio się lubi z nowymi GPU i generalnie został chyba zaprojektowany właśnie aby generować maksymalne temperatury hotspota xD . Jakie tam ma bonusy taichi lepsze PCB jakby ci 480A nie stykało + znacznie wyższa cena? Zasadniczo po co przy Navi 48 się brandzlować z wyższymi seriami? Mój SL po UV na 304W boostuje do 3.1 GHz. PL sobie możesz zdjąć skryptem jakbyś chciał zobaczyć co tracisz nie mając 374W PL. Temat się rozegra pewnie w grach trochę jak na 7900XTX między ~420W a 460W gdzie traciłeś najczęściej waty z gniazdka, bo różnica w wydajności jak kot napłakał o ile nie było wolniej :E bo cieplej i ogólnie średnio niższy boost.
Nie mniej karty o dziwo spoko ale niech szybciej naprawiają UE4 bo chce sobie pograć w FF7Rebirth choć na tę okazję zachowałem sobie RDNA3 na półce w razie co :) 

Edytowane przez Art385
  • Haha 1
Opublikowano

no to kupiłem RX9070XT, Sapphire Pulse. W sumie jedynie dlatego, że ceny zaczęły odjeżdżać. Na niemieckim Amazonie 675EUR, co daje nam ~2840zł. Póki co absolutnie nie potrzebuję tej karty, ale tak samo jeszcze niedawno nie potrzebowałem 32GB DDR5 7200MHz. A teraz cieszę się, że nie muszę go kupować :E 

Opublikowano
15 minut temu, marko napisał(a):

no to kupiłem RX9070XT, Sapphire Pulse. W sumie jedynie dlatego, że ceny zaczęły odjeżdżać. Na niemieckim Amazonie 675EUR, co daje nam ~2840zł. Póki co absolutnie nie potrzebuję tej karty, ale tak samo jeszcze niedawno nie potrzebowałem 32GB DDR5 7200MHz. A teraz cieszę się, że nie muszę go kupować :E 

Tak samo zrobiłem. Co prawda mi się nie chcący 2 wyklikały ale trudno xD Na naszym amazonie już po prawie 2.9k a to i tak w sumie chyba najtaniej dalej więc albo odeślę jedną albo komuś zgonie w potrzebie. Wczoraj mi przyszła 8 TB w talerzu znaczy baracuda za 730 dziś już niedostępne na amazonie. Media Expert miał w podobnej cenie co amazon teraz 1099, więc reszta wyrówna w okolice 1k pewnie. Cholerne AI nawet HDD wciąga w tych idealnych rozmiarach.  

Swoją drogą dziś przełączyłem sobie Dooma DA na XESS i uwaga na ustawianiach FSR i insta crash myślałem, że to może zczytywanie obrazu do oświetlenia ale nie XESS chodzi dopiero -70mv kiedy FSR stabilny na 100mv. Nigdy czegoś takiego nie widziałem na RDNA3 jak FSR śmigał to i XESS na tych samych nastawach ganiało. Natomiast ogólnie jak spoko sprawa, bo jak Xess pochodzi dłużej niż 2 minuty to już się nie sypnie a z FSR to bez posiedzenia minimum 2h to nic nie wiadomo :E     

Opublikowano
4 godziny temu, marko napisał(a):

Tez mam Pulsa, super cicha karta, na jakich pamięciach trafiłeś?  Mój na hynixach.