Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Operacja się udała ale pacjent chyba zmarł. Założyłem cooler, system miał już jakiś sterownik po 1050 To więc wziął się za testy w Furmarku. 25 minut bez żadnych problemów z czego 15 na stock a reszta po OC. Delta GPU - hotspot 13 - 14*C więc idealnie. Na koniec odkręciłem do fabrycznych i odpaliłem 3dmarka. Puściłem nomada i 1945 pkt, ale gdy kliknąłem valid to zwróciło że mam stary sterownik i faktycznie był to jakiś z 2022. Pierw chyba próbowałem zainstalować nowszy sterownik z 10.2025 ale coś długo wisiał na instalowaniu sterownika, chyba z 10 minut więc kompa wyłączyłem przyciskiem. Nie pamiętam czy później odpaliłem kompa na rtx czy igpu ale próbowałem ddu wywalić wszystko od nvidii i się udało. Komp się wyłączyłem a teraz to już nie ma obrazu na rtx. Po igpu nic slocie pcie nie jest wykrywane. Wsadziłem 1050 i obraz jest. Wsadzam 3060 i komp odpala się na igpu. BIOS mi padł na 3060?
@Dimazz
Amazonka po pierwsze jest gender lock czyli nie ma faceta tylko jest kobieta po drugie czy to wygląda na amazonkę? a po trzecie mamy już dwie klasy na zręczność rouga i spiritborna.
60fps dziś dla mnie to jak 25fps jakieś 25 lat temu. Baza, że się da ale nie jest przyjemnie.
Zaczyna być całkiem ok przy 90 fps a od 120fps wzwyż już nie czuje (widze) różnicy.
Mam znajomego w pracy, który nie widzi różnicy i nie czuje miedzy 30fps a 120fps+ a przynajmniej tak twierdzi i do dziś dzień jedzie na GTX 1660 i mu dobrze, i nic nie zmienia w kompie. Taki to ma proste życie hehe.
Jak to bywa u mnie, pobrałem w listopadzie, zacząłem wczoraj 🤭 Początek w fajnym klimacie, wizualnie na ps5 też przyjemnie to wygląda. Czuję, że to będzie pierwsza od daaaawna fabuła, którą ogram.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź