Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, simonbale37 napisał(a):

rx9070xt  + 7800x3d

6800 stock

6650 -40mV -15% power limit +100mhz vram.

Zadziwiają mnie temperatury

na stocku w steel nomadzie doszło do 83stopni na hotspocie a po przesunięciu suwaków max 76stopni.

Fan curve nie ruszałem, możecie proszę pokazać wasze osiągi i jak u was z kulturą pracy?

Nie wiem czy to istotne ale benchmark robiłem na 1080p

jak w steel nomad masz  83 to w grze bedziesz miał 88-90 ten test jak mega którtki nie rozgrzeje karty 

Opublikowano

Najbardziej rozgrzewa mi kartę demo Quake 2 RT. Żadna gra, w której karta chodzi na 100% nie nagrzała mi tak jak to demo.  Steel Nomad faktycznie króciutki i nie grzeje mi karty. 

Opublikowano
W dniu 30.05.2025 o 18:16, tomcug napisał(a):

Pożegnał się z kontem ostatecznie.

No i się skończyła kozanostra... poziom bólu jego zada i pretensjonalność przekroczyła skalę zenitu. Czasem co poniektórym się zapomina, że są tu tylko gośćmi, po chamsku atakując gospodarzy. Porządek musi być. Dobra robota Panowie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście skasowały mi się ustawienia PL w adrenaline i grałem w CP z poborem 305W. Patrzę na max pobór w HWinfo i miałem pik do 470W. Jakim cudem komp się nie wyłączył to nie wiem. :krejzol:

Chyba @Send1N to wersja seasonica po 2018. :E

Edytowane przez FerreroRoche
Opublikowano
14 minut temu, FerreroRoche napisał(a):

Chyba @Send1N to wersja seasonica po 2018. :E

Jak 2018 to mocowo 550w powinno styknąć w parze z 9600x chyba że ci będzie wariować od czasu do czasu przy peakach, z tego co widziałem to 9070xt ma całkiem spore chociaż do 6950xt to nie ma podjazdu :E;) 

Opublikowano (edytowane)

2 krotnie dziś miałem black screena podczas gry(karte mam od 2 dni rx9070xt), raz wróciło mnie do gry gdy pogrzebałem przy kabelkach innym razem, musiałem zmienić port i dopiero odzyskałem obraz. Gdzie szukać przyczyny i rozwiązania problemu? psu mam 750w

Edytowane przez simonbale37
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Radziuwilk napisał(a):

https://www.komplett.se/search?q=9070xt&list_view=list

Nie wiem o co chodzi, ale kliknalem :P Wychodzi jakies 2100zl

Zakladajac (wiara umiera ostatnia :P ), ze dojdzie to chyba moj Corsair TX650M 650W 80 Plus Gold nie bedzie robil problemow?

Poczytałem trochę w necie i ja sobie odpuszczę. Często  przychodzą od nich uszkodzone rzeczy a potem problemy ze zwrotem. Z tym devilem może być podobnie że doskonale wiedzą że karta jest walnięta i szukają jelenia

Edytowane przez pazuzel
Opublikowano (edytowane)

Ten Devil 2100 wychodzi, sam spróbowałbym ale jakoś nie mogę się zarejestrować nawet :P

Opinie też niezbyt dobre ma ten sklep,przynajmniej ten szwedzki, ale życzę żeby doszło bo w tej cenie to jak za darmo.

Edytowane przez CrooV
Opublikowano
14 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Ostatnio jakoś nie śledziłem jego poczynań, więc nawet nie wiem za co konkretnie wyleciał.

A pod pretekstem niejawności konkursu (nikt z administracji nie zamieścił wyników) skoczył na administrację i moderację po chamsku, zrobiła się pyskówka i gimnazjada. Miał zawsze swoje odchyły ale tutaj pojechał po bandzie. Może się zreflektuje z czasem.

• Upvote 2
Opublikowano
W dniu 31.05.2025 o 09:23, j4z napisał(a):

Najbardziej rozgrzewa mi kartę demo Quake 2 RT. Żadna gra, w której karta chodzi na 100% nie nagrzała mi tak jak to demo.  Steel Nomad faktycznie króciutki i nie grzeje mi karty. 

U mnie OCCT 3D Standard daje maksa na karcie. Próbowałeś?

Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Poszlo grubo po bandzie, ja tez czasem kogos obraze czy cos wuglarnie napisze ale to juz wywalilo grubo poza skale :E

Wszyscy jesteśmy ludźmi, a ludzkie jest błądzić.
Są jednak pewne granice smaku i przyzwoitości.
Tylko tyle i aż tyle.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Pipek zbyt pewnie się czuł, zwłaszcza po tym gdy "pokonał" moda ;) 

Wtedy uznał, że wszystko może bo przecież "ja napędzam to forum, generuję największy ruch, więc jestem nietykalny" :E 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

Dziś rano ustawiłem w biosie pciex16 gen4, nie zdało to egzaminu bo monitor ponownie jakby stracił sygnał. black screen a karta dalej działała, ponownie wyjecie z karty kabla i wlozenie rozwiazalo sprawe. Podgląd zdarzeń nic nie wykrył. Co dalej? reset sterów? Dodam że przed zmianą karty te 3 dni temu na geforce nigdy takich problemow nie bylo a uzywany byl ten sam kabel

Edytowane przez simonbale37
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Pipek zbyt pewnie się czuł, zwłaszcza po tym gdy "pokonał" moda ;) 

Wtedy uznał, że wszystko może bo przecież "ja napędzam to forum, generuję największy ruch, więc jestem nietykalny" :E 

Niestety przegapiłem tą dramę :mad: Ale, że @szeryf pozwolił odstrzelić swojego pupilka... xD